| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Gašper
Pridružen/-a: Tor Maj 2011 0:53 Prispevkov: 2 Kraj: Kočevje
|
Objavljeno: Tor Maj 31, 2011 01:35 Naslov sporočila: nasvet ob nakupu "glasbe" za 300 eur |
|
|
Pozdrav
Ker sem v audiofiliji povsem neuk, se obračam na vas, da me poučite ali napotite k ustreznemu nakupu.
Cilj mi je, kupiti dva zvočnika in ojačevalec za budget 300 eur. V mislih imam predvsem dobro, staro, rabljeno opremo. CD predvajalnik bi kupil kasneje in se začasno švercal s priklopom na računalnik.
- Poslušam klasiko, jazz, soul, pink floyde, rock 60', 70', 80'
- Glasbo poslušam pri zelo nizkih jakosti
- Budget - 300 eur
Kupujem prvič in počutim se kot riba na suhem. O zadevi res nimam pojma. Vesel bom vaših predlogov in napotil.
Gašper |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
matjaz z
Pridružen/-a: Pon Dec 2008 13:50 Prispevkov: 236 Kraj: ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gash
Pridružen/-a: Sob Avg 2009 11:40 Prispevkov: 291 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Maj 31, 2011 10:54 Naslov sporočila: |
|
|
Imaš nekaj dobrih predlogov.
Predvsem pa je moj nasvet: kupi klasičen stereo ojačevalc in solidne zvočnike. Raje strao pa dobro, kot neka AV plastika. Ne samo v trajanju ampak tudi v zvoku bo bistvena razlika.
Pa poglej po oglasih na forumu, se marsikaj prodaja. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sandi
Pridružen/-a: Sob Jan 2011 22:39 Prispevkov: 96 Kraj: celje
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sandi
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Gašper
Pridružen/-a: Tor Maj 2011 0:53 Prispevkov: 2 Kraj: Kočevje
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45 Prispevkov: 1021 Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA
|
Objavljeno: Čet Jun 09, 2011 15:01 Naslov sporočila: |
|
|
Kljub vsemu, je moje skromno mnenje, da:
''Želim dobre zvočnike ki na zelo nizki jakosti, prostor "napolnijo" z glasbo v vsej njeni "širini in globini" - da basi ne donijo in bučijo, da visoki zvoki ne piskajo, in da vse špila usklajeno.''
za ceno okoli 200 EUR to ni mogoče !?
NHF _________________ ''You can hear a lot by listening !!'' |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sandi
|
Objavljeno: Čet Jun 09, 2011 17:02 Naslov sporočila: zvočniki Lenco |
|
|
ja res so naprodaj - v kolikor bi imel prostor zanje jih ne bi nikoli prodajal. tako pa žal,...
je pa ta serija res izjemno dobro uspela - kar se tiče kako zvočniki dobro zvenijo. kogar zanimajo naj se oglasi pri meni in preveri s svojim ali mojim receiverjem.
samo tvoja ušesa lahko slišijo in se na osnovi poslušanja odločijo zanje!
vsaka reklama je odveč.
http://www.bolha.com/trosistemski-zvocniki/zvocnik-zvocne-omarice-lenco-odlicen-zvok-oglas1273190321 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Hrabroslav
Pridružen/-a: Pon Feb 2011 19:28 Prispevkov: 19 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jun 10, 2011 03:24 Naslov sporočila: |
|
|
Janzi, za ta dnar se dobi marsikaj. Od totalne šare s plehkim zvokom brez niskih frekvenc ali pa kake basreflexe, ki jih na noben način ni moč odvaditi hrumenja in surround sisteme, kjer woofer vedno seka mimo... se pa najde tudi kakšn prav prijeten sistem. Med ojačevalci so po mojih izkušnjah zelo majhne razlike (razen jakosti), zvočniki pa se med seboj izredno razlikujejo.
Zelo je odvisno tudi kaj ti je referenca... če nadgrajuješ laptop ali TV, potem bo marsikaj bolje, iz drugega konca pa najbrž res ne bi šlo.
Tudi prčakovanja imamo najbrž različna.
Večino lastnosti novih do prastarih izdelkov opisujejo različne številke, ki jih za večino popularnejših modelov najdeš na googlu, hifi-wiki, audiodatabase in podobnih straneh...
Pri stari robi je treba biti pozoren na okvare in dotrajanost, da recimo zvočniške obrobe niso preprerele ali že kar strgane.
Sicer pa je res najbolje, da greš poslušat in vzemi si čas.
En mož ima na gorenjskem zagotovo najboljšo zbirko zvočnikov in druge robe, tudi jaz sem pri njem vzel. Med njegovimi zvočniki in ojačevalci se za večino ušes in žepov kaj najde. Je pa nedavno podvojil cene.
http://www.bolha.com/uporabnik/sansui1 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gash
|
Objavljeno: Pet Jun 10, 2011 09:24 Naslov sporočila: |
|
|
Za 200 evrov se da dobiti odlične zvočnike. in to nove v trgovini z garancijo.
Malo rabljene (ne več kot 3 leta) pa za 200 vrhunske.
Zgornje meje pa itak ni. bisteveno je kaj slišiš in ne kaj slišiš v točno določenem trenutku ampak kaj slišiš vsak dan. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
janzi

|
Objavljeno: Pet Jun 10, 2011 11:12 Naslov sporočila: |
|
|
| gash je napisal/a: | Za 200 evrov se da dobiti odlične zvočnike. in to nove v trgovini z garancijo.
Malo rabljene (ne več kot 3 leta) pa za 200 vrhunske.Zgornje meje pa itak ni. bisteveno je kaj slišiš in ne kaj slišiš v točno določenem trenutku ampak kaj slišiš vsak dan. |
Če v to res verjameš ali celo slišiš, potem ''vsaka čast'' !
Prosim te le, če si tako dober in me takoj obvestiš, ko bodo na voljo vrhunski (po tvoje) zvočniki za 200 EUR (ne več kot 3 leta rabljeni, seveda) !
Jih bi kar nekaj vzel !  _________________ ''You can hear a lot by listening !!'' |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
janzi

|
Objavljeno: Pet Jun 10, 2011 11:19 Naslov sporočila: |
|
|
| Hrabroslav je napisal/a: | Janzi, za ta dnar se dobi marsikaj. Od totalne šare s plehkim zvokom brez niskih frekvenc ali pa kake basreflexe, ki jih na noben način ni moč odvaditi hrumenja in surround sisteme, kjer woofer vedno seka mimo... se pa najde tudi kakšn prav prijeten sistem. Med ojačevalci so po mojih izkušnjah zelo majhne razlike (razen jakosti), zvočniki pa se med seboj izredno razlikujejo.
Zelo je odvisno tudi kaj ti je referenca... če nadgrajuješ laptop ali TV, potem bo marsikaj bolje, iz drugega konca pa najbrž res ne bi šlo.
Tudi prčakovanja imamo najbrž različna.
Večino lastnosti novih do prastarih izdelkov opisujejo različne številke, ki jih za večino popularnejših modelov najdeš na googlu, hifi-wiki, audiodatabase in podobnih straneh...
Pri stari robi je treba biti pozoren na okvare in dotrajanost, da recimo zvočniške obrobe niso preprerele ali že kar strgane.
Sicer pa je res najbolje, da greš poslušat in vzemi si čas.
En mož ima na gorenjskem zagotovo najboljšo zbirko zvočnikov in druge robe, tudi jaz sem pri njem vzel. Med njegovimi zvočniki in ojačevalci se za večino ušes in žepov kaj najde. Je pa nedavno podvojil cene.
http://www.bolha.com/uporabnik/sansui1 |
Se v glavnem strinjam, ... se da dobiti za ta denar solidne zvočnike, a govoriti o odličnosti in vrhunskosti ... se mi zdi pa vseno malo preveč!  _________________ ''You can hear a lot by listening !!'' |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gash
|
Objavljeno: Pet Jun 10, 2011 13:12 Naslov sporočila: |
|
|
Za nove predlagam da poslušaš Diamond 10.1 od wharfedale. Sem jih poslušal in mi je zdaj žal, da jih nisem kupil ko sem razmišljal (sem kupil 2x dražje pa se je na koncu izkazalo da so slabši).
Za 200 evrov je zame to vrhunsko. Ne pozabi pa da ne govorimo o Hi.end ampak smo še vedno med realnimi
In po mojem bodo vrhunski tudi za Gašperja. Naj jih gre poslušat in bo slišal ali mu ustreza. Sploh za prvih par let ko se je odločil, da bo začel namensko uživati ob dobri glasbi (kot sam pravi je neuk in prvič kupuje, zato ga ni pošteno obremenjevat, da zvočniki za 200 niso ok, ker so in to za večino ljudi ki jih gre poslušat).
Verjamem pa, da se tem zvočnikom lahko kaj očita, če se hoče in če se jih primerja ne vem kako opremo priključeno na nevem kaj, ali pa sploh če jih začnemo meriti z instrumenti in gledati krivulje in uparjati s posebnimi zvoki, ampak to več ni poslušanje glasbe in uživanje. Še posebej ne za nekoga ki vstopa.
Če mu bo pa zvok moteč, ga bo delal nervoznega, pa bo to po par urah poslušanja ugotovil in jih pač ne bo kupil in bo vedel, da potrebuje več, ker je eden od tisti ki potrebuje boljše. Gašper ti pa prosim poročaj po nakupu (karkoli se boš odločil).
O rabljenih pa nima smisla zgubljati besed, ker je vrhunskih hi-fi zvočnikov na bolhi in e-bayu za 200 evrov poplava. So pač stari 2 3, 5 ali 10 let. Nekaj odličnih ponudb pa je tudi v tej temi. Samo poslušat jih je treba |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|