Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Rotel RB oz NAD močnostni

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
davor281

Pridružen/-a: Čet Jan 2010 18:55
Kraj: Zimica

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 28, 2011 18:41    Naslov sporočila: Rotel RB oz NAD močnostni Odgovori s citatom

Ima kdo izkušnje s starejšimi modeli Rotel RB ali NAD močnostnimi ojačevalci? Kako se obnesejo? Zvok? Gretje?

Hvala!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 040/514-308
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 31, 2011 23:01    Naslov sporočila: Re: Rotel RB oz NAD močnostni Odgovori s citatom

davor281 je napisal/a:
Ima kdo izkušnje s starejšimi modeli Rotel RB ali NAD močnostnimi ojačevalci? Kako se obnesejo? Zvok? Gretje?

Hvala!
Kolikor se uspem spomnit je bil na slišnih testih top model Rotela rahlo skritiziran zaradi manjšega manjka visokih, naslednji model pa ravno obratno, malce premalo basov.
Za NADe sem tedaj bral, da se NAD nikoli ni resno lotil končnih stopenj kot Rotel, tako, da naj bi naj bile bolj tako, tako(ko sem to enkrat omenil na nekem forumu, sem užalil par NAD lastnikov, kar me čudi, saj jih niso delali oni) in ko sem primerjal cene, sem pristal pri starejši studijski Yamahi 3500(skoraj 30kg, 2X 350sin 8Ohm) s klasičnim napajanjem(3500 so napram ostalim Yamam redke in -nihče jih ne mara, ker niso znane, čeprav gre verjetno za najmočnejšo klasično napajano Yamo, kar so jih kdaj naredili) za moj okus deklasirajo Rotelove končne, saj ima 3500 enako odlične visoke in base in vse vmes, rabi pa predojačevalec z mehkejšim karakterjem, ker je tipična superanalitična "japonka" in takega preja zanjo ni bilo lahko najti.

Morda bi kazalo vprašat forumaše o raznih ostalih končnih stopnjah in njihovih izkušnjah z njimi in seveda, za kateri cenovni rang končne gre, koliko stanejo rabljene in boš takoj nabral veliko info. Wink
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu