Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Nova igraèa je doma......
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 155, 156, 157 ... 164, 165, 166  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dule80

Pridružen/-a: Pet Jun 2014 14:33
Kraj: DomĹľale

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 11, 2023 19:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nova pridobitev

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 11, 2023 22:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dabiblo je napisal/a:
Naj ti dobro služi! Napiši prve vtise po nekaj dnevih uporabe.
Sicer so uporabniki na netu imeli nekaj oèitkov na app a mnogokrat je kaj tudi stvar preferenc itn. se spomnim ko sem mesec dva nazaj gledal in bral vse kar se premika na trgu streamerjev.
Kaj bo zamenjal ta streamer, komp ali kakšno enoto?

Hvala! Aplikacija na iPadu deluje dobro, edino fonti so razmeroma majhni, ne najdem pa ustrezne nastavitve. Moj cilj je univerzalni transport, s katerim bi lahko predvajal glasbo iz NASa in spletnih storitev, predvsem Tidala. Sedaj namreè v te namene uporabljam dve napravi.

Glede Tidala sem razoèaran, ker aplikacija še vedno kaže MQA kvaliteto tudi za albume, ki so po novem na Tidalu oznaèeni kot MAX. Temu ustrezna (napaèna) je tudi resolucija, v kateri predvaja te komade. Pogrešam tudi "My Daily Discovery". Razen tega napaèno kaže tip moje Tidal naroènine. Tudi pri UPNP storitvah so v aplikaciji na nekaterih napravah nekatere neprijetne omejitve. Skratka, nekaj minus toèk si je že nabral.
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 12, 2023 07:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Probaj na napravi (telefonu) generalno nastaviti velikost fontov.
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
ck

Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 12, 2023 11:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Benma

Meni na raèunalniku kaže visoka (16/44,1) pri predvajanju (ker imam hi fi naroènino).

Ko išèem novo glasbo mi je vèasih kazalo MQA pri glasbi ki je možna v MQA (posamezni komadi ali albumi), sedaj mi ne pokaže niè.
Ĺ ele ko odprem posamezen album, mi pokaĹľe npr. max ali pa visoka, ko pritisnem predvajanje, pa seveda samo visoka.

Na AV procesorju mi ne pokaže niè, lahko pa mi vzorèenje procesor na zahtevo pokqže na TV.
Na Music Cast aplikaciji s katero ponavadi kontroliram procesor, pa vidim pod komadom napis FLAC - 44,1 khz.

Tidal imam tudi na TV, ki je android. Tam mi pokaže pri nekaterih albumih ali komadih M, kar je vèasih pomenilo MQA, sedaj pa po odpiranju napiše MAX, ko predvajam komad, mi kaže HIFI. Hec pa je, ko odprem nastavitve, mi ponuja MAX, HIFI, VISOKA in SLABA (360 khz)

Na "pametnem" telefonu (samsung A70) mi pri iskanju ne pokaže niè, pri odpiranju pokaže max (èe ima to možnost), pri predvajanju pa VISOKA.

Skratka malo sfuzlano vse skupaj.

Bom pa v kratkem poizkusil HIFI+ pa bom potem javil kaj in kako.
benma

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 12, 2023 13:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

luka79 je napisal/a:
Probaj na napravi (telefonu) generalno nastaviti velikost fontov.

Sem poizkusil, vendar ne pomaga Sad
benma

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 12, 2023 13:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ck je napisal/a:
Benma

Meni na raèunalniku kaže visoka (16/44,1) pri predvajanju (ker imam hi fi naroènino).

Ko išèem novo glasbo mi je vèasih kazalo MQA pri glasbi ki je možna v MQA (posamezni komadi ali albumi), sedaj mi ne pokaže niè.
Ĺ ele ko odprem posamezen album, mi pokaĹľe npr. max ali pa visoka, ko pritisnem predvajanje, pa seveda samo visoka.

Na AV procesorju mi ne pokaže niè, lahko pa mi vzorèenje procesor na zahtevo pokqže na TV.
Na Music Cast aplikaciji s katero ponavadi kontroliram procesor, pa vidim pod komadom napis FLAC - 44,1 khz.

Tidal imam tudi na TV, ki je android. Tam mi pokaže pri nekaterih albumih ali komadih M, kar je vèasih pomenilo MQA, sedaj pa po odpiranju napiše MAX, ko predvajam komad, mi kaže HIFI. Hec pa je, ko odprem nastavitve, mi ponuja MAX, HIFI, VISOKA in SLABA (360 khz)

Na "pametnem" telefonu (samsung A70) mi pri iskanju ne pokaže niè, pri odpiranju pokaže max (èe ima to možnost), pri predvajanju pa VISOKA.

Skratka malo sfuzlano vse skupaj.

Bom pa v kratkem poizkusil HIFI+ pa bom potem javil kaj in kako.

Tudi pri meni na Tidal aplikaciji na iPadu na seznamih trenutno ne kaže ikone o kakovosti komada, v player pogledu pa kaže pravilno. Ponekod se na seznamu pojavlja ikona s èrko "E" (explicit). Trenutno zadeve niso ravno konsistentne. Na DACu pa se prikažejo razliène resolucije. Tako, da mislim, da to špila.

Na mojem Innuosu pa aplikacija za MASTER komade še vedno kaže MQA (MAX sploh ne kaže) in na DAC (ne podpira MQA) pošilja 24/48. Ob aktivaciji posebne nastavitve aplikacija Sense potem unfolda prvi MQA layer in na DAC pošlje 24/88 ali 24/96 (tudi v primeru "našega" albuma Diane Krall, za katerega vemo, da je FLAC 24/192. Po mojem mnenju Tidal razvijalcem softvera še ni dal novega API-ja, da bi lahko aplikacije upoštevale zadnje stanje stvari na Tidalu.
benma

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 12, 2023 14:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aplikacija Innuos Sense za IOS:
v Tidalu so s HD oznaèeni MQA, z FLAC pa (16/44) albumi. Nam poznani albim Diane Krall je oznaèen z HD (MQA). Na hi-res FLAC album še nisem naletel.
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 12, 2023 19:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

BluOS prikaĹľe 2 MQA in en "CD" (najbrĹľ je to MAX, 16/44.1) album.

Tidal aplikacija pa pokaĹľe samo MAX album. Laughing

My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
benma

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 12, 2023 20:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Naše domneve v zvezi s Tidal API za proizvajalce softvera so bile toène.
Odgovor Inneosa na moje pripombe glede trenutne zmede:
"The TIDAL APIs to 3rd parties are still being updated in order to provide the new change from TIDAL from MQA to FLAC. For the moment we will only access the MQA streams and not the new FLAC high-res streams."

Upajmo, da bodo èimprej uredili in se nam bo izpolnila želja, da bomo s Tidala lahko predvajali hi-res flac-e.
benma

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 13, 2023 21:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dabiblo je napisal/a:

...
Napiši prve vtise po nekaj dnevih uporabe.
...

Streamer Innuos Pulse mini gre nazaj k prodajalcu. Sicer deluje hitro in brezhibno vendar zvokovno ne predstavlja napredka v primerjavi z mojo obstojeèo kombinirano napravo (DAC/nekoliko okrnjeni UPNP streamer/PRE). Zvok je nekoliko manj resolutiven, objekti na odru so manj jasno definirani. Pri hi-res komadih je razlika manjša. Sicer pa je zvok dokaj nevtralen in prijeten za poslušanje. Vgrajenega DACa nisem preizkusil. Poslušal sem komade formata PCM do max. 24/192.

V primerjavi z RPi z vgrajeno kartico Allo Digione pa je Pulse mini bistveno boljša naprava, vendar tudi precej dražja.

Morda bom testiral še Innuosov višji model Pulse, za katerega pravijo, da naj bi imel precej boljšo resolucijo in posledièno tudi boljši oder in naj bi bil na splošno precej boljši.
matej

Pridružen/-a: Čet Jun 2008 18:07
Kraj: laško

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 14, 2023 07:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

benma je napisal/a:
Streamer Innuos Pulse mini...

Proizvajalec ga smatra kot svoj osnovni model. Stane približno tisoè evrov, v to ceno je vkljuèen D/A pretvornik, ki ga sicer nisi uporabil. Potrebuješ še delujoè internet, router, delujoè telefon in nekaj kablov. Omenjeno sicer vsakdo naèeloma že ima, vendar to vidim kot dodatni strošek, èe želiš, da je naprava sploh uporabna. Za streamanje pa še naroènino na npr. Tidal. Bi bila tvoja ocena kaj drugaèna, èe naprava ne bi vsebovala D/A pretvornika, cena bi bila pa recimo polovièna?

Nazaj na vrh
benma

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 14, 2023 13:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mislim, da je cena dokaj realna. To je kvaliteten entry model renomiranega evropskega proizvajalca za zmerno zahtevnega uporabnika s sistemom nekje do 10k. Po mojem mnenju je vgrajen DAC bolj ne bodi ga treba. Brez DACa bi bil vreden kakih 700eur. Njegova slabost je pocenski zunanji napajalnik. V tem je najbrž tudi vzrok nekoliko slabših zvoènih performans (s stališèa zahtevnejšega uporabnika). Obstajata dve zdravili: linearni napajalnik v posebni škatli za dodatnih 700eur ali pa naslednji model, Pulse za 2400eur. Zelo v redu je, da ima 4 USB izhode in tako omogoèa USB priklop na zunanji DAC. Všeè mi je tudi minimalistièen dizajn brez displaya in komandnih gumbov. Aplikacija je zelo v redu (razen nekaj pomanjkljivosti pri uporabi Tidala: ne pokaže liste My Daily Discovery in nima možnosti opcijskega samodejnega nadaljevanja predvajanja naslednjih komadov po presoji Tidala, ko pride do konca play liste). Deluje hitro in zanesljivo. Zaèetni setup je zelo preprost. Preprosto lahko integriraš NAS, Tidal in internetni radio. Zvok sploh ni slab. Ves frekvenèni spekter zveni zelo usklajeno. Vse je tu, vendar niè ne izstopa. Kot si že sam ugotovil, vso potrebno infrastrukturo že imamo.

Moj "problem" je, da že imam kvalitetno kombinirano DAC/streamer/PRE napravo (ki pa ima omejene streamerske funkcije), ki v standardnih resolucijah zveni nekoliko bolje (predvsem ima nekoliko boljši oder, pri hi-res komadih pa Pulse mini ne zaostaja), je pa bila tudi 6x dražja. Skratka, Pulse mini je potencialno zanimiv izdelek za doloèen krog uporabnikov.
pinus

Pridružen/-a: Pet Feb 2012 1:16
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 24, 2023 15:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

...045Be, 435Be, 1500AL, 2235H... - together v poslušalnici..
- killer kombinacija za 27-20000 flat...
- seveda rigorozno JBL..
- meditacija ni odveè...

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 030-353370
dabiblo

Pridružen/-a: Pon Mar 2017 14:27
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 24, 2023 20:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

benma je napisal/a:
...Všeè mi je tudi minimalistièen dizajn brez displaya in komandnih gumbov.

Bolj kot ne pri vseh novodobnih napravah katere imajo ekran, se ga brez težav ugasne, èe je to problem. Imajo pa ekran in tipke tudi svojo funkcijo, predvsem to, da ne potrebuješ neke naprave za kontrolo itn.
Nazaj na vrh
benma

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 25, 2023 00:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dabiblo je napisal/a:
benma je napisal/a:
...Všeè mi je tudi minimalistièen dizajn brez displaya in komandnih gumbov.

Bolj kot ne pri vseh novodobnih napravah katere imajo ekran, se ga brez težav ugasne, èe je to problem. Imajo pa ekran in tipke tudi svojo funkcijo, predvsem to, da ne potrebuješ neke naprave za kontrolo itn.

Nekateri proizvajalci vrhunskih streamerjev vgrajujejo ekrane v svoje naprave, drugi zopet ne.
Glede ekranov se porajajo nekatere dileme:
- ali lahko z razdalje 3+ metre preberemo zapis na majhnem ekranu streamerja?
- zakaj bi plaèal ekran, ki bi ga imel potem ugasnjenega?
- ali ekran s svojim delovanjem morebiti moti zvoèni signal v napravi? Imel sem integrirca, ki je imel za display posebno napajanje. Morda imajo tudi nekateri dražji streamerji to tako rešeno, cenejši pa najbrž ne.
- za firmo Innuos sem nekje prebral, da strošek, ki bi ga s seboj prinesel ekran, raje prerazporedijo v bolj kakovostne komponente, ki imajo vpliv na zvok naprave (no, mogoèa bi bila tudi razlaga, da prihranjeni znesek stroška ekrana preprosto pospravijo v svoj žep)
Glede tipk:
- zakaj bi vstajal in hodil k napravi pritiskat tipke, èe lahko to storim na aplikaciji udobno iz fotelja ?
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 155, 156, 157 ... 164, 165, 166  Naslednja
Stran 156 od 166

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu