| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
tom33
Pridružen/-a: Ned Maj 2009 21:26 Prispevkov: 68 Kraj: KAMNIK
|
Objavljeno: Pon Maj 02, 2011 13:56 Naslov sporočila: Marantz CD playerji |
|
|
zdravo!
Ali ima kdo naštudirane cdp-je od marantza.
kaj je bolje cd 17 ali 63 mk2 ali kaj drugega. gledam e bay za okol 300 eur. Hvala! |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041644562 |
|
 |
DAVOR
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27 Prispevkov: 465 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Maj 02, 2011 19:41 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav.
Jaz se ne bi odločil za nobenega. Za tak denar raje vzami kak player novejše generacije. Sam nikoli nisem imel dobrega občutka z Philipsovimi transporti v teh playerjih.
Imajo pa en svojevrsten zvok, ki pa ni nikakor nevtralen, temveč precej obravan z netočnim napihnejnim basom.
l.p. _________________ KISS- Keep It Simple and Smart |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tom33
|
Objavljeno: Tor Maj 03, 2011 07:20 Naslov sporočila: |
|
|
| hvala |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Tor Maj 03, 2011 08:21 Naslov sporočila: |
|
|
| DAVOR je napisal/a: | Pozdrav.
Jaz se ne bi odločil za nobenega. Za tak denar raje vzami kak player novejše generacije. Sam nikoli nisem imel dobrega občutka z Philipsovimi transporti v teh playerjih.
Imajo pa en svojevrsten zvok, ki pa ni nikakor nevtralen, temveč precej obravan z netočnim napihnejnim basom.
l.p. | Dejansko med 17 in 63KI ni neke fundamentalne razlike. 63KI ima globok, precizen bas, vse ostalo kar si napisal drži.
Imel sem 63KI in sem ga z frišno zamenjanim laserjem, ohranjenega, brez praske, prodal za 70EU. To je realna cena.
Sicer pa so CDPji anahronizem.
Squeezebox Touch jih sonično poje za malico. Sploh nad srednjo jakostjo, ko se jim mehanizmi in laserji že pošteno rukajo zaradi vibracij.
Tudi, če bi jih zalili v beton, tega stranskega učinka ni mogoče popolnoma odstranit. Ko sem prvič slišal razliko, sta NADov in Marantzov CDP takoj dobila odpoved, ker občasno rad poslušam glasno..
Touchev DAC je dovolj kvaliteten, da lepo živiš z njim in ga kasneje lahko nadgradiš z zunanjim DACem po želji.
Slišal sem par kitajskih DIY predelanih in dodelanih DACev z EBaya in mislim, da lepo nažgejo razne kit dodelave za Marantzeve CDPje, s tem, da so dosti cenejši. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tom33
|
Objavljeno: Tor Maj 03, 2011 16:15 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala stric Mestn.
Je pa zanimivo, da imam sam drugačne vtise. Med testom squeze box+dac magic original proti sony es 333 je sonyjev cdp še vedno pol stopnice naprej. In po priklopu cdp-ja na Dac magic ni bilo izboljšanja |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Wolumen
Pridružen/-a: Ned Jun 2009 11:46 Prispevkov: 345 Kraj: Škofija loka
|
Objavljeno: Tor Maj 03, 2011 16:54 Naslov sporočila: |
|
|
| Kupiš analogni gramofon in zvokovno neseš večino cdp. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Maj 03, 2011 17:32 Naslov sporočila: |
|
|
In na kakšen način predvajaš cd plošče?  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DAVOR
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27 Prispevkov: 465 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Maj 03, 2011 17:34 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav.
Superca kak enostavno se to prebere in sliši.
Prosim za informacijo... gramofon+ročka+glava+gramofonski preamp+...po vrhu še spodobna plošča, glasbenega materiala, ki ga pa tom33 posluša pa mogoče sploh ni na ploščah... no pa da je... kje to kupit za 300eur da poseka playerje za 300eur.
Hvala za informacije in l.p. _________________ KISS- Keep It Simple and Smart |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tom33
|
Objavljeno: Tor Maj 03, 2011 18:52 Naslov sporočila: |
|
|
Hjam. Torej imam možnost tudi na gramofonu Rega P25, ročka 600, glava Kuzma KC1, phono PJ Tube box s Tungsram lampami.
Moj vrstni red:
1. gramofon ( ornk plate, novejše, jugoslovanske ne!)1000 eur komplet
2. cdp sony x333es-150 eur
3. sq. box classic+ dac magic CA- zaenkrat vse original ( je pa zadeva pri mojstru Stormsoniku)-450 eur
4. kasetar sony 808 es (original posnete kasete! Posneto z Linn gramofona in Conrad Johnson pv12pre pa bi dal na 3 mesto!)
To so moji občutki!
Za marantze pa sprašujem, ker ves čas verjamem, da bom najdu kakšno staro makino za mal denarja, ki bo vse naštete posekal! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25 Prispevkov: 888 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Sre Maj 04, 2011 07:20 Naslov sporočila: |
|
|
Sicer ne bom pisal točno o teh Marantz-ih, vendar sem na ostalih audio forumih zasledil, da so fantje delali primerjave ravno Marantz-ev s kitajskimi CD-playerji in so se po njihovih (množina) mnenjih obnesli fantastično - enakovredno ali celo bolje. Razlika v ceni pa je bila mnogokratnik!
Na tvojem mestu bi preizkusil tudi nov model CD-playerja, ki ga ta teden dobi Kalimero SD-30A, cenovno pa naj bi bil zelo ugoden! (lahko pa ga boš slišal tudi pri meni - sem si ga naročil) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Sre Maj 04, 2011 08:22 Naslov sporočila: |
|
|
| tom33 je napisal/a: | Hjam. Torej imam možnost tudi na gramofonu Rega P25, ročka 600, glava Kuzma KC1, phono PJ Tube box s Tungsram lampami.
Moj vrstni red:
1. gramofon ( ornk plate, novejše, jugoslovanske ne!)1000 eur komplet
2. cdp sony x333es-150 eur
3. sq. box classic+ dac magic CA- zaenkrat vse original ( je pa zadeva pri mojstru Stormsoniku)-450 eur
4. kasetar sony 808 es (original posnete kasete! Posneto z Linn gramofona in Conrad Johnson pv12pre pa bi dal na 3 mesto!)
To so moji občutki!
Za marantze pa sprašujem, ker ves čas verjamem, da bom najdu kakšno staro makino za mal denarja, ki bo vse naštete posekal! |
Na tvojem mestu bi sistem gradil na tem viru, ki ga že imaš.
sq. box classic+ dac magic CA
Če bi rad bolj tubelike-analogen zvok, si omisli kak tube buffer ali lampaša in nato z menjavo lamp, morda tudi kondenzatorjev na lampah prideš do zelo "gramofonskega" zvoka.
Zadevo se da z uporabo music serverja napimplat do te mere, da ko zamenjaš signalne lampe za drugačne, dobiš zvok poljubne gramofonske glave, s tem da od vseh virov, ki si jih navedel, edino SB nima problemov z jittrom, fluttrom in mikroscilacijami, spremnih pojavov motorno gnanih transportov, ki lahko zaradi navednih tehnoloških značilnosti že malo nad srednjo jakostjo naredijo sistem blago, do zelo neposlušljiv. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Sre Maj 04, 2011 08:39 Naslov sporočila: |
|
|
| tom33 je napisal/a: | Hvala stric Mestn.
Je pa zanimivo, da imam sam drugačne vtise. Med testom squeze box+dac magic original proti sony es 333 je sonyjev cdp še vedno pol stopnice naprej. In po priklopu cdp-ja na Dac magic ni bilo izboljšanja | Si na prvi štengi gradnje sistema.
Na mojem sistemu nestvikan bratov DAC Magic zveni obupno, ampak grem stavit, da bi ga po mesecu dveh z drugačno povezovalno in zvočniško kablažo, drugačnimi lampami na lampašu in menjavo kakega kondija na kretnici za sonično drugačnega, upasal v sistem.
Moj Classic tudi še ni stvikan in napram sposojenemu Touchu zveni tak Classic zelo zadušeno, kar sem slišal v drugih sistemih Classicev stvikanih by Storm, so zagotovo na nivoju Toucha, za kaj več, bi si moral kakega sposodit(se že dogovarjam).
Mojega sem "upasal" do te mere, da se ne zazna, da ni stvikan, če bo enkrat pristal pri Stormu na tvikariji, pa ga bom moral verjetno znova upasat.
Že samo, če RCA konektorje v DACu in Skvizu pošlješ v pokoj in jih menjaš za BNCje, je digitalni prenos signala slišno ohoho boljši. Skozlan mirroring je kurba.
V trenutni fazi tvojega vira, verjamem, da se Sony ES CDP bolje sliši.  _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|