| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Čet Nov 18, 2010 16:41 Naslov sporočila: Genalex KT77 reissue |
|
|
Ravnokar je bil pri meni Mitja z svojimi KT77 Golden Lion reissue.
Po malce iskanja primernih malih lamp je topologija pristala pri 6N1P-EV-tube DAC(superenergična audifilsko pojoča in zelo muzikalična, nianso manj kot 6N1P, obe Vashod.
Amp. Muzikalična 6922 Philips JAN in tiha 6N6 Foton OEM, ki mi je bolj všeč kot Nevz 6N6-EV audiofilska, čeprav mi je žal, da nisva preizkusila tudi te, ker je KT77 fenomenalna ojačevalna lampa in bi znala zahtevna EV zablestet.
KT77 je redka ptica, saj igra v EL34 ali 6L6 ojačevalcih-moj je 6L6.
Prvo kar razveseli, je da KT77 gornje srednje tone igra kot EL34, polno, otipljivo, prelepo.
Ko so se ogrele, so prikazale popolnejši stereo od 6L6, stage se je potegnil bolj skupaj, pri 6L6 je širši in nekako manj verodostojen.
KT77 že od srednje jakosti kažejo moč, kar se pri 6L6 zgodi šele pri večji jakosti, predvsem pa so KT77 v vseh ozirih presunljivo muzikalične, presunljive v niansiranosti in da ne nakladam.
Pomedejo z vsemi mojimi 6L6.
Očitno je ta lampa "pravilna" pri srednjih basih, saj sta se (končno) zgornji bas, ki ga poganjajo lampe in spodnji bas, gnan z 30kg 2X500w sin 4 ohm zaloge, zlila v čudovito celoto.
KT 77 je zelo "vredna greha".
Vaša mnenja o KT77? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37 Prispevkov: 741 Kraj: Okolica LJ
|
Objavljeno: Čet Nov 18, 2010 21:30 Naslov sporočila: |
|
|
Ja,
hvala Mitji. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Pet Nov 19, 2010 11:07 Naslov sporočila: |
|
|
| tromba je napisal/a: | Ja,
hvala Mitji. | In moji "zbirki" ribboncev.
Najbolj opazna lastnost Genalex KT77 so "navzdol in navzgor" odprti basi in visoki toni.
Po zaslugi zbalansiranosti vseh ribbonov so visoki peli, srednji nesramno razkazovali telesa instrumentov, vse to v ribbon maniri, brez piston kompresijskega praskanja po bobničih zaradi velike jakosti, basi pa so bili do amena strukturirani in niso samo tolkli, kot je to navada pri tako močno wattiranih sistemih kot je moj.
Veš, da je pri mojem sistemu vse podrejeno muzikaličnosti, ampak muzikaličnost, ki mu jo še doda KT77, je naravnost hipnotična.
Po a capella in jazzu sva, kot vedno, šla na live rock koncertne posnetke z volume do 90 in nato do konca. Ena od dveh live verzij Brothers in arms in sicer tista z simfoničnim orkestrom.
1KW čiste muzikaličnosti in čeprav posnetek ni bogsigavedi kaj, je KT77 prikazala, da je zvenelo kot referenčni posnetek in hiša se sploh ni tresla, vseeno pa se odlično sliši kako ima v intru Knopfler volume na kitari potiho, da ne preglasi orkestra, nato pa ga dodaja in končno preklopi z ritem magneta na kombinacijo solo plus ritem, ki je njegov zaščitni znak poleg ubiranja.
Zdaj čakam božička ob raufnku, da ga preluftam, da mi bo prinesel KT77.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Sre Jan 05, 2011 14:56 Naslov sporočila: |
|
|
KT77 v ojačevalcu, drugi dan.
Prva KT lekcija, čeprav so še "sveže".
Še tako dobra in draga predojačevalna lampa je samo navaden flajšter, če ojačevalna lampa ni odlična.
Prejšnjim setom ojačevalnih lamp je k dobremu zvoku zelo pomagala E88cc Tesla in 6N6P, lampe z karakterjem, ki velja za podobnega Telefunkencam.
Lepa globina prostora, finese mikrodetajlov, muzikaličnost, lepi, zaobljeni globoki basi.
Slučajno sem kako Telefunkenco že pri kom slišal.
Omenjeni set lamp je bil zato prva izbira za KT77 in da bi se malo zapekle, sem jih kaki dve uri teral do konca in rezultat je bil, še dosti bolj "Telefunken zvok".
Nato sem iz škatle z lampicami potegnil flaške, ki so bolj grobijanske po karakterju.
Prva kombinacija-DAC, Vostok 6N1P EV letnik 70, amp, 6922 Philips JAN, osemdeseta leta, Reflektor 6N6P(ta je izjema, gre za zelo "lirično in uglajeno lampo, če na njej piše Reflektor in nima Nevz romba), sedemdeseta.
Na vseh prejšnjih ojačevalnih je prvi set igral dosti tišje kot drugi, pri KT77 pa je ravno obratno!
Vseeno zvok ni bil dorasel pričakovanjem in Philips JAN 6922 sem nadomestil z Vostok 6N1P, ki je muzikaličnejša od svoje EV verzije.
Oder se je iz globokega ozadja pomaknil čisto naprej, kot da bi skoraj sedel na njem in zgodila se je KT77 čarovnija, bolje rečeno, dobesedno šavsnila je.
Chesky sampler.
Ljudi mili, sedim v klubu, fantje žgejo na polno, surovo, inštrumenti hropejo do zadnje oktave, vsak klinac se trudi, da bi potegnil iz petnih žil iz instrumenta vse kar zna, bobnar skoraj lomi palčke, činele sipajo in zvenčijo.
Naslednji komad-isto.
Burmester reference, Paganini.
Violina bolj grobo kot pri prvem setu lamp, ampak taka violina je, kot da bi tip bolj doživeto vlekel lok, vsa glasba zveni bolj doživeto, bolj tu, dobesedno polna namigovanja kurbarije z obljubo posteljnega švica.
Bob Dylan, Changing of the guards. Tega nobena lampa ne igra podobno, vsaka ga zaviži po svoje, ker ni ne vem kaj posnetek, ampak ravno to je referenca zase.
Bobi zahrope v stilu sedemdesetih, komad se odpira in še kar hrope, kot bi imel na gramofonu Shure M75 glavo, spet sama kurbarija in rajcarija ženskih spremljevalnih vokalov, prmejdunej, zraven pa se un fukfehtar Bobi matra, da ne bi šel s trdim spat.
Ampak, jaz imam SBja in ne gramofona z Shurovko.
Potem je bilo treba it delat..
Conclusion of the quick test.
KT77 je raznim ruskim 6N NOS lampam z ceno od 70c do 2,5 EU komad, omogočila, da pokažejo vse in če ste ljubitelj Rollingov, starega jazza in rocka in če je vaš ojačevalec zanje prijazno okolje, boste težko našli lampo za katerikoli denar, ki bolj avtentično igra te zvrsti.
In če samo seštejete ceno KT77 z ceno dveh setov 6N(če imate to srečo, da si lastite ECC88 in verjetno tudi ECC83(6N2P in 6N2P-EV, najraje Vostok ali Reflektor, Nevz so me že enkrat razočarale, Foton pa komaj še kje najdete in sumljivo spominjajo na Reflektor), so Genalex KT77 poceni, toliko več nudijo od EL34 ali 6L6-5881, pa še s poceni rusinjami se tako fajn parijo.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
|
Objavljeno: Sre Jan 05, 2011 21:28 Naslov sporočila: |
|
|

Nazadnje urejal/a tromba Pon Mar 21, 2011 21:01; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Čet Jan 06, 2011 11:21 Naslov sporočila: |
|
|
| tromba je napisal/a: | Mestn,
vse ok, ampak kako veš, da 6N verzija lamp igra najbolje od vseh?
Si v sistemu probal kakšno Philips, Valvo, Siemens, Mazda,...?
Kolikor vem, nisi.  | Ne najboljše od vseh, ampak lampe so podobne po "karakterjih".
Če je recimo Tesla dobra kopija Siemens l.60, do te mere, da jo je kasneje tudi Telefunken prodajal pod svojo znamko, potem o slišanem spada v lampe s karakterjem a la navedeni lampi.
6N1P Vostok in industrijsko-vojaška Philips 6922 JAN imata drugačne napetosti in sta si dosti sorodnejši po risanju stagea, koloritu, kot sta si tudi Telefunken in Tesla sorodni.
Sicer pa sem nekaj lamp, ki jih navajaš slišal ravno pri tebi.
Če se spomniva, si nekoč imel EL34, ki so bile že toliko zmahane, da ni bilo nič več od njih, pa sem te prepričal, da bo potrebno vbost nove.
KT77 so toliko boljše od tvojih ojačevalnih, ki si jih vbodel potem, da ne bi škodilo, da bi dal priložnost mojim ali Mitjevim KT77, da spoznaš kakšen domet imajo tviki v tvojem Jubalu.
Saj imaš stvikanega v piko, zato slišiš "Telefunken nianse", drugače jih bi malo morgen.
Danes sem spet spoznaval kaj KT77 nudi.
Zbalansirane mikrodetajle izza mikrodetajlov, ki jih še nikoli nisem slišal, artikulacijo nad vsemi pričakovanji, popolnost bi bila kar prava beseda za to kar nudijo.
In na tako korektno stvikanem lampašu kot je tvoj, boš takoj dojel o čem govorim.
KT77 je referenčna(izraz "referenčnost" dejansko pomeni samo- zelo uporabna za vzorčenje napram mainstream proizvodom in ne da je Zlatorog iz pravljice) do te mere, da šele zdaj točno slišim, da bo treba na zvočnikih kako 6db strmino twita spremenit v 12 db ali 18db, ampak s tem se bom špilčkal, ko pridejo dipol horni.
Da ne flancam naprej.
Linearnost in korektnost KT77 je v rangu pošlihtanosti Linkwitz Orion zasnove in zvoka, dočim ima dinamiko harmonikov"rasno" lampaško.
Osram Marconi je z KT77, EL34 lampo osmešil, EL34 in 6L6 topologiji pa dal novo kvaliteto in smisel.
Vseeno pa bo kak komad na EL34 vedno igral živahneje, ker je tako posnet, a takih ni prav veliko.
Dokaz, da ni vse v lampi, pa če je še tako dobra. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Pon Jan 10, 2011 17:09 Naslov sporočila: |
|
|
Trenutki resnice z KT77, peti dan.
KT77 čedalje bolj dokazuje trditve svojih srečnih lastnikov, da je resnično posrečena kombinacija vseh kvalitet EL34 in 6L6.
Prvi izraziti plus KT77.
Frekvenčno območje činel KT77 napram navedenim ojačevalnim lampam prezentira naravnost fantastično, za povrh pa so visoki toni jasni in lucidni, energija je enaka kvalitetnemu DC tranzistorcu do te mere, da se zaveš, da poti nazaj na omenjene lampe ni več.
Če ima kdo Genalex KT88, bi prosil, da se mi oglasi, z veseljem prinesem KT77, ker me zanima razlika.
Prvič se je zgodilo, da o zvoku sistema odloča to, da mora biti v DACu in v ojačevalcu, po en par enakih predojačevalnih lamp, poleg sedaj že stalnega para 6N6P v ojačevalcu, če ne, v zvoku nekaj manjka.
Ker vsak drugi dan nekaj skačem iz države, vseh svojih četverčkov predojačevalnih lamp še nisem uspel stestirat, preizkusil sem samo dva para različnih v ojačevalcu, z Vostok 6N1P EV v DACu, izpadlo je slabo.
Zato pa je kombinacija Vostok 6N1P EV v ojačevalcu in DACu napram identičnim običajnim Vostok, zvoku klavirja dodala konkretno "težo" udarca po tipki in izraznost, pihala dobesedno "prepihajo ušesa".
Spet se je potrdilo, da ti na videz povsem enaki lampi, nista enaka performerja.
EV je bolj "pošlihtana" glede postavitve glasbenikov in risanja odra, običajna 6N1P, pa je nekako manj pravilna, a nekako bolj naravno muzikaličnejša.
Danes pride na obisk prijateljica iz Španije, tako da dvomim, da bom v naslednjem tednu imel kaj časa za sistem, poleg tega superiorne kvalitete KT77 dobesedno terjajo razmišljanje o par predelavah.
Najpomembnejše spoznanje do sedaj.
KT77 je definitivno lampa za resnično uživanje v glasbi. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
|
Objavljeno: Pon Jan 10, 2011 18:52 Naslov sporočila: |
|
|

Nazadnje urejal/a tromba Pon Mar 21, 2011 21:02; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mitko

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 23:20 Prispevkov: 344
|
Objavljeno: Pon Jan 10, 2011 20:18 Naslov sporočila: |
|
|
Se priporočam, ko se zmenita za termin  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
|
Objavljeno: Tor Jan 11, 2011 05:31 Naslov sporočila: |
|
|
| Ok, no problem. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Tor Jan 11, 2011 11:04 Naslov sporočila: |
|
|
| tromba je napisal/a: | Ej,
zelo me veseli, da imaš KT77. Res te lepo prosim, če jih lahko sprobam na Jubalu, preden ga prodam. No, najprej moram priti iz Vegasa.  | Da ne boš vsega zaigral in nazaj priletel v samih gatah.
Do takrat se bodo kolikor toliko zašmelcale, da se bo slišalo kaj "znajo".
Moj 6L6 z njimi zveni tako kot EL34 in baje tudi EL34 topologijam dodajo vse pluse 6L6, kar dokazuje, da je Osram-Marconiju z KT serijo dejansko uspelo rešit večino cenenih pomanjkljivosti obeh ameriških lamp in lahko samo domnevamo, da se je nekdo zato potem potrudil, da so proizvajalce KT lamp "odstranili" s trga ali pa je preprosto Genalex zatupil in bankrotiral, ostale KT, redkih drugih proizvajalcev, pa niso bile na nivoju Gold Liona. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Tor Jan 11, 2011 11:23 Naslov sporočila: |
|
|
| mitko je napisal/a: | Se priporočam, ko se zmenita za termin  | Še ražume.
Tonijev Jubal je toliko stvikan v piko, da bi morala biti razlika med EL34 in KT77 slišna big time.
Pri meni je tolikšna, da bom 6L6 in 5881 lampe podaril otrokom ali jih dal v dobrodelne namene, ker nisem mazohist, da bi jih še kdajkoli tlačil v amp, če ne bo res nujno.
KT77 dejansko najbolj pokaže kaj zmore šele, ko sta v DACu in ampu dva para identičnih predojačevalnih lamp, kar pa pri Jubal ECC83-DAC-ECC88 kombinaciji ne bo šlo.
Verizem KT77 je tako natančen, da četverčki E88CC, ki imajo nižje napetosti od 6N1P, igrajo izjemno umirjeno(šut in dinamika pri tem niti najmanj ne pojameta), 6N1P(EV), pa igrajo malce tišje, kar glede na višjo napetost ne bi pričakoval, zato pa instrumenti dobesedno "šavsnejo" z neverjetno energijo v tranzijentih.
Ravno v tranzijentih EL34 napram KT77 delujejo kot slaba šala, 6L6 pa tudi ne dosti boljše.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Sre Jan 19, 2011 19:11 Naslov sporočila: |
|
|
KT77. Lahko mirno rečem. Lampa mojega življenja, zveni iz dneva v dan boljše.
Komplet ruskih lamp v DACu in ojačevalcu po zaslugi KT77 naravnost preseneča tudi z preciznostjo detajlov, čeprav sem do sedaj mislil, da so ravno v finesah rusinje malce grobe na trenutke, temu po zaslugi KT77 Gold Lion in novih supertwitov ni tako.
KT77 v vsakem ojačevalcu in vsakem sistemu ne pokažejo vsega, kot tudi Ferrarijev motor ne more pokazat vsega, če bi ga vgradili v BMW5, to zdaj že vem.
Zakaj?
Morda malo več o tem, ko bojo stestrirane še v parih El34 ojačevalcih, dejstvo pa je, da mojemu 6L6 "pašejo", čeprav ni še niti na pol predelan.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Sob Jan 29, 2011 10:57 Naslov sporočila: |
|
|
Moje KT77 so šle za par dni na obisk k prijatelju na stvikanega EL34-ECC83 Jubala, ki jih je, žal, preizkusil le z svojim "standardnim" setom malih lamp in basa ni bilo(čeprav ima KT77 na mojem ampu globokega in kontroliranega basa na tone).
Na mojem setupu so KT77 "pokazale svoj karakter" šele pri tretjem ali četrtem drugačnem setu malih flašk.
Skratka.
Vsak komplet novih, drugačnih ojačevalnih lamp, zahteva iskanje primernih malih lamp zanj in tiste, ki so prej bile primerne, se dostikrat v takem primeru izkažejo kot ne povsem primerne.
Do sedaj spoznano.
KT77 v primerjavi z večino lamp nudi za lampe neobičajen razpon visokih tonov "do stratosfere", osupljivo delikatnost v mikrodetajlih ima zahtevno do te mere, da bo nek posnetek razgalila, da bo zazvenel zoprno, sterilno, medtem, ko se bo že pri naslednjem, drugače posnetem posnetku, dobesedno "razpela" in razkošatila in osupnila z muzikaličnostjo brez kančka sterilnosti..
Činele, harfa, vsi bobni do zadnjega, skoraj čista petica.
KT77 za sedaj kaže, da je do neke mere "preanalitična lampa" pri večjih jakostih in povprečnih posnetkih, dočim pri običajnih jakostih z svojo"analitično muzikaličnostjo" in bogastvom detajlov pomede večino lamp, tudi po zaslugi naravnost bajno energičnega tranzijetnega odziva, ki je tako dober, da bi na blind testu nekateri poslušalci mislili, da poslušajo tranzistorje.
Prava skapricirana fatalka, za lampaše z podhranjenim visokotonskim območjem. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
|
Objavljeno: Sob Jan 29, 2011 11:54 Naslov sporočila: |
|
|

Nazadnje urejal/a tromba Pon Mar 21, 2011 21:02; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|