Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

ESP v Pear Audio - HIGH END?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kidhoward

Pridružen/-a: Tor Feb 2011 11:09
Kraj: Lesično

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 04, 2011 20:46    Naslov sporočila: ESP v Pear Audio - HIGH END? Odgovori s citatom

Mogoče bo komu zanimiva izkušnja, ki sem jo doživel pri Pear Audio pred nekaj dnevi. Šel sem malo naokoli po nakupih (pri tem sem nabavil tudi nekaj Lp-jev Smile ). Oglasil sem se pri g. Mezeku, ker sem želel poslušati novega Croft integrirca. Na žalost pa je zaloga že pošla. Me je pa zato povabil v svoje prostore in rekel, da ima pripravljen prav poseben sistem. Kaj naj rečem po tisti seansi? Brez besed ali pa fantastično. Prvič v življenju sem slišal reproduciran vokal, ki je imel tisto nekaj več v sebi. Občutek, da res nekdo govori, poje. Občutek prisotnosti. Orkester se je raztezal v vse smeri. Kar so naredili pri snemanju, se je pokazalo. Četudi so stare plošče (50 let) prasketale pa so zvenele živo. Neverjetna transparentnost, ko slišiš različne instrumente igrati svojo melodijo. Prav nobene želje ni po seciranju glasbe na visoke in nizke, ali pa iskanje detajlov. Vse je zaključena celota. Nobenega napora. Ure kar minevajo. Neverjetno. Seveda je na mojo veliko žalost tudi cena temu primerna. Toda, glede na to, da sem slišal že dosti dražje sisteme, lahko rečem, da je v primerjavi z njimi, v tem primeru upravičena.

V sistemu so bili manjši model ESP zvočnikov in Shahinian Diapason suba. Predojačevalec Croft Micro 25R in Jadis končna stopnja. Kot vir je bil Pear Audio gramofon z glavo Toma Fletcherja.

Verjamem, da večina nas nikoli ne bo zbrala denarja za takšen sistem, vendar ga velja iti poslušati. Gre za nepozabno izkušnjo in te so neprecenljive.

Torej, če se bo še kdo oglasil tam, naj napiše kaj o svojih vtisih.

http://www.esploudspeakersna.com/welcome/index.html

http://www.stereophile.com/content/fifth-element-35-page-2

Veliko užitkov pri poslušanju.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu