Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Gramofon

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
sakala1

Pridružen/-a: Sob Nov 2010 17:04
Kraj: CELJE

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 22, 2011 09:25    Naslov sporočila: Gramofon Odgovori s citatom

Mene pa zanima,kje sa dajo dobit pogonski jermeni (gumica).
Sem privlekel star gramofon iz dil pa bi rad dal zadevo malo poslušal vendar sem opazil,da mi je crknil jermen.Prosim za predloge.
hvala.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 041614173
HANAIVO

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 12:36
Kraj: BREŽICE

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 22, 2011 10:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

www.turntablebasics.com

Prodajajo pripomočke za gramofone, med ostalim jermene. Dober in zanesljiv e-shop.
LP
[/b]
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
giroskop

Pridružen/-a: Čet Dec 2010 16:48
Kraj: Idrija

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 22, 2011 16:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Včasih jih je imel Delko v BTC-ju

Lp
Nazaj na vrh
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 22, 2011 16:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

včasih si je dobro malce zaloge naredit.sploh če jih imaš več komadov.
gumice so itak nekaj najcenejšega pri gramofonih ,no v večini primerov... Rolling Eyes
Nazaj na vrh
felx

Pridružen/-a: Sre Dec 2010 11:00
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 23, 2011 11:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ko je že ravno takšna servis tema, bi si jo malenkost izposodil. Zanima me, če pozna kdo v okolici Celja kakšnega serviserja za gramofone? Imam Dual CS 628, ki dobrih 10 let ni bil v uporabi in je potreben enega ornk servisa.

Zadeva še vedno lepo dela, a le desni izhod (levi zvočnik je tiho). Verjetno je šel kakšen kontakt kje, pa bi raje prepustil zadevo strokovnjaku.
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 23, 2011 14:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

felx je napisal/a:
Ko je že ravno takšna servis tema, bi si jo malenkost izposodil. Zanima me, če pozna kdo v okolici Celja kakšnega serviserja za gramofone? Imam Dual CS 628, ki dobrih 10 let ni bil v uporabi in je potreben enega ornk servisa.

Zadeva še vedno lepo dela, a le desni izhod (levi zvočnik je tiho). Verjetno je šel kakšen kontakt kje, pa bi raje prepustil zadevo strokovnjaku.

najprej preglej žićke ,ki so nataknjene na gramofonsko glavo.lahko ,da je kaj oksidirano.to te nič ne stane .malo jih pretakni gor in dol.
Nazaj na vrh
sakala1

Pridružen/-a: Sob Nov 2010 17:04
Kraj: CELJE

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 05, 2011 17:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Gumice ima tudi Audio Žagar iz Šmartnega.
Možakar je prijazen in mi je pogonski jermen poslal naslednji dan.Tako da bo stari gramofon spet živel.
Hvala za odgovore.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 041614173
Hrabroslav

Pridružen/-a: Pon Feb 2011 19:28
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 10, 2011 00:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Da ne odpiram nove teme, si bi kar to sposodil.
Pri starem očetu sem našel en Iskrin gramofon (Garrard, Iskra hi-fi).
Igla je odlomljena (Shure).
Rabil bi neko delujočo, lahko tudi slabo iglo... ne bi namreč rad vlagal v zadevo, ker niti ne vem, če vgrajeni ojačevalec dela.

Ima kdo kako iglo za dat, posodit, poceni prodat?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu