Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Katere bookshelf zvočnike, končno stopnjo in predojačevalec?
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
simon1234

Pridružen/-a: Čet Mar 2011 13:47
Kraj: Ivančna Gorica

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 03, 2011 13:55    Naslov sporočila: Katere bookshelf zvočnike, končno stopnjo in predojačevalec? Odgovori s citatom

No malo sem se že naveličal tehle temnih zvočnikov ki jih mam. Iščem nekaj predvsem svetlega in razločnega in pa še vedno dokaj mehkega. Pa zaradi same postavitve bi blo fajn met zaprto škatlo. Drugače kot vir zvoka bi imel računalnik, zvočna je E-MU 1820m. Če kdo prodaja kaj rabljenega se bi lahko zmenil za cel komplet. Razmišljal sem pa recimo o DYNAUDIO CONTOUR 1.3mk2 ki se prodajajo tukaj na malih oglasih, samo problem je ker bi verjetno moral it kar daleč stran od stene glede nato da majo port zadaj.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
glinik

Pridružen/-a: Pon Avg 2010 16:09
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 03, 2011 17:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kakšen podatek več lahko daš Smile

Zgoraj si napisal v tem stilu: Kupujem avto, katerega priporočate ...

Nisi napisal za kako veliko sobo se gre, za koliko $, nič ne vemo. Vemo samo da je izvor zvoka tvoj PC ...

Potem je še tukaj vprašanje, kakšen zvoj ti je všeč oz. pisan na kožo itd itd ...

Če si nov v teh vodah in ti morda zgornjih nekaj vrstic ne pomaga kaj veliko, potem predlagam, da začneš z malim sistemom in se nato z njim učiš in dozoriš, preden boš zmetal goro $ in sploh ne boš vedel kaj iščeš.

Lp
Nazaj na vrh
simon1234

Pridružen/-a: Čet Mar 2011 13:47
Kraj: Ivančna Gorica

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 03, 2011 18:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

glinik je napisal/a:
Kakšen podatek več lahko daš Smile

Zgoraj si napisal v tem stilu: Kupujem avto, katerega priporočate ...

Nisi napisal za kako veliko sobo se gre, za koliko $, nič ne vemo. Vemo samo da je izvor zvoka tvoj PC ...

Potem je še tukaj vprašanje, kakšen zvoj ti je všeč oz. pisan na kožo itd itd ...

Če si nov v teh vodah in ti morda zgornjih nekaj vrstic ne pomaga kaj veliko, potem predlagam, da začneš z malim sistemom in se nato z njim učiš in dozoriš, preden boš zmetal goro $ in sploh ne boš vedel kaj iščeš.

Lp

Ups zdaj ko pogledam kaj sem napisal se mi res zdi krneki.

Soba je približno 4x10m. Glede denarja je pa tko dal bi max 2500 EUR pa po možnosti kaj kar se da dobit rabljenega, če tega ni raje malo počakam da pride kaj takega na prodaj.

No tko je v teh vodah sm že kar dolg časa samo nikoli nisem šel v neke tehnične detajle ampak delal vse bolj ali manj po kmečki logiki: mejhna soba, majhni zvočniki in do zdaj je šlo kar vredu.

Postavljeni bi bili na studijskih stojalih kot so že moji sedanji. Glede zvoka je pa tko - čimveč detajlov in razločnosti ampak zvok mora ostati prijazen mehak in prijazen ušesom. Poslušam pa toliko različnih zvrsti da je kar težko reči, ampak recimo 50% rock.

Aja pa še nekaj kar sem mislil vprašat. Ali je ta zvočna zadost zrel vir zvoka za malce bolj audiofilski sistem? Vezava bi bila verjetno najbolj primerna perk balanced izhodov?

Upam da sem bil bolj jasen. Razz
Nazaj na vrh
ck

Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 03, 2011 19:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Simon 1234

Za sobo navedenih dimenzij potrebuješ večji zvočnik - torej ali zelo velik monitorc ali pa prostostoječ.
Bas eenote zvočnika naj bodo vsaj cca 25 cm ali pa npr. 2x20 cm.

Vse kar je manj je vprašljivo. Morda boš nekako še prišel skozi z 2x17 -18 cm basovcema, če imata dober izkoristek, vendar ti ne bosta dala toliko in tako nizkih tonov kot zgornja.

Kvaliteta zvočnikov (in praviloma cena) naj se sklada z ostalimi komponentami. V tvojem primeru se je potrebno vprašati po kvaliteti ojačevalca (ni naveden) in izvora zvoka (ne poznam kvalitete).
Seveda pa se lahko odločiš in kupiš dobre zvočnike, nato pa nadaljuješ z zamenjavo ostalega.
Če napišem drugače: zvočnik cene 2500 EUR (in temu primerne kvalitete) naj poganja ojačevalec vrednosti vsaj okoli 1000 EUR, pa še to je vprašanje kako bo šlo skupaj. Ojačevalec za nekaj 100 EUR sigurno ne bo dal v tvoj zvočnik tako kvaliteten "zvočni" signal, kot ga zvočnik lahko da ven. Kar pomeni, da si dal denar za nekaj, kar ne boš izkoristil. Potem je bolje, da kupiš zvočnik za tretino navedene vsote, ali pa za kake 1,5 jurja kupiš zvočnike, za ostalo pa ojačevalec.
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 03, 2011 21:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kartica je OK.

Glede velikosti zvočnika pa se strinjam z povedanim. Mislim, saj obstajajo mali zvočniki ki igrajo kot veliki, ampak jih pa ni veliko. Najbolj varno bo da pogledaš za nečem večjim.
nomad

Pridružen/-a: Pet Maj 2009 14:01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 03, 2011 21:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

simon1234, jaz na tvojem mestu vsekakor ne bi zanemaril tele variante:

http://www.avihifi.co.uk/adm9.html

Za manj kot 2300 EUR dobiš aktivne zvočnike s subwooferjem, DACom in predojačevalcem. Dodaš samo še stojala, računalnik in kabel in imaš kompleten sistem. Nobenega ukvarjanja z kompatibilnostjo, za ta denar pa boljšega ne boš dobil, niti novo, niti rabljeno.

Je pa res, da je tvoja soba kar malce velika, ampak glede na to da si spreševal za bookshelfe in da je tule zraven še kar krepek sub bi tole utegnilo ustrezati. Sicer pa lahko glede primernosti zvočnika za tvojo sobo povprašaš kar direktno na AVI.
Nazaj na vrh
mzi.perx

Pridružen/-a: Čet Jun 2008 0:06
Kraj: PIRAN

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 03, 2011 21:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdrav !

Danes poslušali v Audio Galeriji Dušanove nove napajalne kable na monitorjih in Unico 80w na cca 30m2 Shocked Shocked Exclamation
Za finale pa še na mono bloke Unico DM Shocked Shocked Shocked Shocked Exclamation
Brez besed, obvezno čtivo, nujno za poslušat Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation
glinik

Pridružen/-a: Pon Avg 2010 16:09
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 04, 2011 12:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kateri samostoječi zvočniki za 1500 EUR, to je precej teška izbira, saj teh kar mrgoli ...

Če bi dobil kaj takega za tebi primerno ceni, bi bilo super:
http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_ad&id=4928

Če poslušaš rock, potem bi kak Primare I30 resnično pasal v tvoj sistem, po drugi strani je Primare precej podhranjen, če je slučajno velika potreba po moči.

Kvaliteten in močan second hand ojačevalnik ne dobiš za 1000 EUR, tako pač je tole. Da se o kakšni kombinacij pred in končnice sploh ne pogovarjamo ... Na hitro bi rekel, da je temu še najbližje kaki stari Gryphon TABU, ampak dobrih primerkov tudi ne dobiš za 1000 EUR, morda še kak NAD S300, ki je pravtako dobra mrcina ...

Še ena zanimiva končnica:
http://www.audio-markt.de/_markt/item.php?id=6918106274&

Dajte še ostali kaj predlagat Smile

Lp
Nazaj na vrh
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 04, 2011 13:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zanimivo bi bilo poklicati lastnika teh zvočnikov ter izvedeti ceno:
http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_ad&id=5618
ter se obvezno pozanimati kako oz. na kakšen način je bila razvita kretnica?

Sam sem bil lastnik podobnega ohišja z drugimi enotami in zadeva je igrala za svoj denar fantastično! Kolikor se spomnim, ima zadeva cca. 50 kg po kosu! Me še dandanes malo stisne pri srcu, ker sem jih moral prodati.
Nazaj na vrh
Stefi

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 17:58

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 04, 2011 13:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nomad je napisal/a:

Za manj kot 2300 EUR dobiš aktivne zvočnike s subwooferjem, DACom in predojačevalcem. Dodaš samo še stojala, računalnik in kabel in imaš kompleten sistem. Nobenega ukvarjanja z kompatibilnostjo, za ta denar pa boljšega ne boš dobil, niti novo, niti rabljeno.

Je pa res, da je tvoja soba kar malce velika, ampak glede na to da si spreševal za bookshelfe in da je tule zraven še kar krepek sub bi tole utegnilo ustrezati. Sicer pa lahko glede primernosti zvočnika za tvojo sobo povprašaš kar direktno na AVI.

Na žalost se pri nas tega ne da slišati (vsaj kolikor je meni znano).

Nomad, kaj pa praviš na AVI-jev nov, samostoječ model ADM40, ki naj bi v kratkem prišel v prodajo?

Še največ informacij je tule: http://hddaudio.net/viewtopic.php?id=2069

Lp, Stefi[/u]
nomad

Pridružen/-a: Pet Maj 2009 14:01

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 04, 2011 13:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Stefi je napisal/a:
nomad je napisal/a:

Na žalost se pri nas tega ne da slišati (vsaj kolikor je meni znano).

Nomad, kaj pa praviš na AVI-jev nov, samostoječ model ADM40, ki naj bi v kratkem prišel v prodajo?

Še največ informacij je tule: http://hddaudio.net/viewtopic.php?id=2069

Lp, Stefi[/u]

ADM 9 sem slišal na sejmu v Ljubljani. Takrat so še imeli predstavnika v SLO, če ga imajo še zdaj pa ne vem.
Ja, tale ADM40 bo treba slišat. Mogoče pa bom le zamenjal ATCje ...
Se že imel celoten AVI sistem in je bil špica.
Nazaj na vrh
matejS

Pridružen/-a: Sre Maj 2008 13:07
Kraj: Tabor

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 04, 2011 14:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ADM9T imam doma že nekaj mesecev (kot backup, dokler ne dokončam Linkwitz Orionov - seveda s pomočjo mojstra Zorana). Zaenkrat brez subwooferja (v procesu izdelave). V veliki sobi je skoraj že nujen.

Starejše ADM9 se baje da slušat pri zastopniku v SLO.
Nazaj na vrh
Stefi

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 17:58

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 04, 2011 14:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

matejS je napisal/a:
Starejše ADM9 se baje da slušat pri zastopniku v SLO.

Prosim za info.
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 04, 2011 15:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

[quote="nomad"]simon1234, jaz na tvojem mestu vsekakor ne bi zanemaril tele variante:

Tule se čisto pridružujem nomadu.

Kompatibilno, dober zvok, fancy izgled in praktična vmestitev v prostor, pa če greš na kake velike floorstenderje boš izjemno težko za mali denar našel ekvivalentno kvalitetno amplifikacijo, da "požene". Bonus je dober dac, in preamplifire. Pa bivalno praktično je zasnovano, brez audiofilskega pretiravanja

Za prostor pa je s subom ok.

Pa prodal boš brez težav-ko se odločiš zamenjat.

Moj glas!

Nomad, tisto z ATC-ji,....no ja........'Cool'
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 04, 2011 15:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi jaz bi kot kvaliteten stereo ojacevalec predlagal legendarni Gryphon Tabu. To je ena izmed referenc, ki me je do danes kar se tice ojacavalnega sklopa najbolj prepricala. Zal ga nimam samo zato, ker bi potreboval popolnoma drugacni razpored opreme v sobi s fersterkerijo in odsotnost HT bypassa, ki ga pac potrebujem. Drugace bi bil to moj kompanjon dozivljensko. Ta ojacevalec podaja instrumente za moje pojme ultimativno, z vsem svojim telesom, barvo, energijo, lesnostjo, ce tako zelis. Slabost je le ta, da prvo uro poslusanja ni nic posebnega, pac kvaliteten ojacevalec, po uri, ko se vsa zadeva zagreje pa igra tako, da te preprosto zacara in se ne odlimas s pozicije poslusanja tudi 8ur. Slabost je tudi ta, da je tezek kot vrag, se greje in vsekakor rabis primeren zracen prostor, da se toplota lahko od njega odvaja. Pa tudi second hand ga kar tezko dobis in se vedno ima relativno visoko ceno, ampak je za moje pojme vreden.

lp, d.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu