Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Kenwood KA-5090R

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
hal79

Pridružen/-a: Čet Feb 2011 11:40
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 03, 2011 11:49    Naslov sporočila: Kenwood KA-5090R Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

doma imam starejši ojačevalec znamke Kenwood, model KA-5090R, ki mi je do sedaj služil za prenos glasbe iz pc-ja na neke cenejše zvočnike (ranga 50€). Sedaj pa sem se odločil nadgraditi sistem in trenutno so zvočniki najšibkejši člen in kupujem nove.

Zanime pa me ali kdo pozna omenjeni ojač.??? Nikjer ne zasledim kakšnih informacij, testov ipd. Po specifikacijah ima vse kar naj bi malo boljši amp tudi imel (source direct, 6 vhodov, A+B izhod, phono stage MM+MC, celo 2+1 napetostne izhode za napajanje komponent). Za tiste, ki kakovost merijo glede na težo naj povem, da je kar težak.

Torej kdorkoli slišal zanj???
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 03, 2011 11:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://www.kenwood.de/WebFiles/File/de/download/archive/ka5090r.pdf
hal79

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 03, 2011 14:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala Pasuljaris, ampak tole sem že sam vedel Very Happy

Bolj me je zanimalo ali ima kdo kakšne izkušnje, kakšna je kakovost zvoka (zelo subjektivno, vem, pa vseeno).

Sam težko rečem, ravno zaradi zeloooooo slabih zvočnikov, testiranje po trgovinah me pa bo itak čisto odneslo, že zaradi novih, boljših zvočnikov.
Nazaj na vrh
Horzy

Pridružen/-a: Čet Nov 2010 20:24

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 03, 2011 18:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mam istega doma.. Smile

Koliko pa je se to vredno?
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 03, 2011 18:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najprej, dobrodošel na forumu - hal79! Very Happy

Z Kenwoodom po katerem sprašuješ sicer nimam izkušenj, lahko pa povem, da sem imel ojačevalnik Musical Fideity A3, kateri uporablja za izhodne tranzistorje prav tako kot Kenwood, tako imenovane TRAITR. To je v bistvu integracija v kateri se nahaja Darlington vezava močnostnih tranzistorjev skupaj z tipalom temperature in regulatorjem, ki uravnava nivo mirovnega toka zelo sprotno, agilno, saj se nahaja v istem ohišju. Darlington tranzistorji so znani predvsem po zelo velikem ojačanju in hitrosti (slew rate). Zaradi slednjega so ojačevalniki z temi tranzistorji zelo živahni in dinamični (seveda če tudi vse ostalo "štima" -predojačevalni del, napajanje...itd). In prav to lahko rečem za MF A3. Je pa imel Kenwood 5090 tudi večjega brata 7090, za katerega pa se spomnim, da je požel veliko pohval na testiranjih.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
hal79

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 03, 2011 22:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala vsem za odgovore. Malo me je šokiralo, ko sem zadnjič v BB poslušal Yamaho a-s300 in Dali Mentor 1. Takrat sem se zavedel, da je potrebna nadgradnja Laughing

Sedaj pa po nove zvočnike. Verjetno MA BX5, mogoče celo B&W. V glavnem za hard rock, ska, celo klasika tu pa tam Cool
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu