| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
PURPLE
Pridružen/-a: Ned Jan 2010 19:27 Prispevkov: 236 Kraj: Savinjska
|
Objavljeno: Čet Dec 30, 2010 18:24 Naslov sporočila: Rabljen ojačevalec |
|
|
Trenutno poslušam glasbo v sestavi:
ojačevalec - Technics SUV 650,
cd player - Technics SL PG 580
zvočniki - Infinity Rference 51i.
Cd predvajalnik sem že zamenjal in sicer za SONY CDP X202ES. Zanima me kak rabljen ojačevalec bi pasal - mi priporočate k temu Sonyu (nekaj boljšega od obstoječega Technicsa), cenovnega ranga - študentski žep.
Z nakupom se mi ne mudi, čakam, da se najde kaj primernega.
Hvala. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
PURPLE
|
Objavljeno: Čet Dec 30, 2010 20:22 Naslov sporočila: |
|
|
Tale DENON PMA 1060 mi je všeč, ampak je prodajalec iz drugega konca Slo. Glede tega Denona me zanima izhod PRE OUT - se lahko ta ojačevalec uporablja kot predojačevalec in se ga poveže z končno stopnjo?
Če sem v zmoti glede PRE OUT, prosim, če mi lahko kdo razloži čemu služi izhod.
LUXMANa L2 imam namen sprobat v bližnji prihodnosti vendar me malo skrbi moč ojačevalca cca 2 * 30W na 8 ohm. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Čet Dec 30, 2010 20:32 Naslov sporočila: |
|
|
Kot si že ugotovil sam, PRE OUT pomeni da se integriran ojačevalnik lahko uporabi kot predojačevalnik.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Čet Dec 30, 2010 20:41 Naslov sporočila: |
|
|
Luxman L2 je super ojačevalnik, tudi za sedanje razmere, imam enega ali dva doma pa je kar o.k,
če je bilo menjanih par kritičnih kondenzatorjev je dober za nadaljnih par deset let, razni 7.1 receiverji in podobno smetje se lahko v večini primerov skrije pred njim, tudi tistih 30 w te nima kaj motit je kar solidnih, marsikateri 2x100w nima takega napajanja... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiourbis
Pridružen/-a: Ned Avg 2008 20:34 Prispevkov: 122 Kraj: OBALA
|
Objavljeno: Čet Dec 30, 2010 21:41 Naslov sporočila: |
|
|
| jaz prodajam tega denona, ce hoces ti posljem par slik ima original plexi zgornji pokrov, je 2x1oo ma tapravih..... sem imel nekoc tudi pma 1500r pa ti povem da igrata enako... zdaj mi je zal da sem ga prodal!!! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
|
Objavljeno: Čet Dec 30, 2010 22:00 Naslov sporočila: |
|
|
| prej bom jaz papež kot pa bo ta Denon igral boljše kot L-2 po pogledu v notranjost Denona mi je vse jasno.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiourbis
|
Objavljeno: Čet Dec 30, 2010 22:07 Naslov sporočila: |
|
|
ma glih zaradi takih but... odgovorov se ne udelezujem tega foruma .... samo prebiram.... zalostno.... vas prav vidim pred pcjem-ki cakate na zrtvo da jo napadete da si z tem nekako popestrite zagrenjeno zivljenje....
ZAVEDATI SE MORATE DA JE VSAK NA SVOJ NACIN AUDIOFIL  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
|
Objavljeno: Čet Dec 30, 2010 22:31 Naslov sporočila: |
|
|
ne vem kdo ima bolj zagrenjeno življenje, lahko pa prikorakaš na obisk in priklopima eno in drugo kišto, pa da slišimo stvar.
Luksmana imam in dobro poznam, Denona pa sem prav iskal slike notranjosti in mi je ,kot sem napisal vse jasno, poslušal sem kar nekaj takih škatl podobno nafilanih z podobnimi čipi in še vedno vztrajam pri svoji trditvi. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
11duc
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 22:40 Prispevkov: 84 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Dec 30, 2010 22:32 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofrik je napisal/a: | | prej bom jaz papež kot pa bo ta Denon igral boljše kot L-2 po pogledu v notranjost Denona mi je vse jasno.... |
Za to izjavo ne bi dal roko v ogenj. Model L2 je osnovni model te serije, nekaj podobnega ( če ne enakega ) sem imel pred mnogomi leti doma, in me je milo rečeno razočaral. Kašen sony 570es ga po mojem mnenju poje. Zanimivo bi bilo slišati primerjavo z Denonom, kateri je zame favorit. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03 Prispevkov: 746 Kraj: bUNGA bUNGA
|
Objavljeno: Čet Dec 30, 2010 22:48 Naslov sporočila: |
|
|
| audiourbis je napisal/a: | ma glih zaradi takih but... odgovorov se ne udelezujem tega foruma .... samo prebiram.... zalostno.... vas prav vidim pred pcjem-ki cakate na zrtvo da jo napadete da si z tem nekako popestrite zagrenjeno zivljenje....
ZAVEDATI SE MORATE DA JE VSAK NA SVOJ NACIN AUDIOFIL  |
Ne ne, kot prvo vzdevek audiofil je že zasedel Aljoša tako, da tukaj se ne da več praskat. Če hočeš pa postati audiofil pol si pa kupi Unison Research ali pa kaj takega in ne ga srat z denoni... to je vse isto. denon, sony, yamaha... malo denarja malo muzike, saj veš kako to gre.
Pa, niti slučajno ne smeš dobit Unison researcha za tretjino cene. Če ga dobiš poceni si luzer. Plačaj RRP in boš audio fil |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiourbis
|
Objavljeno: Čet Dec 30, 2010 22:58 Naslov sporočila: |
|
|
prav si povedal dolar  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
PURPLE
|
Objavljeno: Čet Dec 30, 2010 23:50 Naslov sporočila: |
|
|
| Da vprašam takole. Prodaja se tudi en L 410. Kakšna je bistvena razlika med L2 in L 410. Glede moči je drugi močnejši, kaj pa notranja zgradba - kvaliteta? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Pet Dec 31, 2010 06:43 Naslov sporočila: |
|
|
Verjemite, da nisem od onih "vsak berač svojo malho hvali", se mi velikokrat zgodi, da sem s svojimi stvarmi nezadovoljen in to tudi povem.Ampak imam sam 25 let starega Luxmana L-430, za katerega sem dal 280€, je pa do zadnjega detajla kot nov, zvokovno pa se lahko mirno meri z novimi razreda 1000€!
Luxman je sicer zelo stara japonska firma, ki je pred recimo 30 leti uživala velik ugled tudi v high-endu, potem pa je nekako zdrsela v pozabo.Par let nazaj se je vrnila in ravnokar sem prečital, da so njihov integrirani ojačevalnik pri reviji Hi-Fi Choice proglasili za komponento leta 2010.
Tako se ni zgodila enaka žalostna štorija kot s f.Akai.Ta je bila vodilni proizvajalec kolutarjev, pa nato tudi kasetarjev, hkrati pa so delali več kot solidne ojačevalnike in receiverje.Ko pa se je trg magnetofonov začel rušiti, je šlo tudi z njimi navzdol.Drug problem je bil, da so zamudili s prenosom proizvodnje v Korejo(takrat je to bilo kot danes Kitajska) ter je firmo tudi finančno povozilo in danes obstaja le še kot cenena blagovna znamka med drugim za kitajske klime.Žalostno!
So pa Akai aparati izpred 20 let gotovo pravi skriti zakladi, ki jih žal le redki poznajo in znajo ceniti!
Evo, to je moj nasvet, čeprav tudi ostali navedeni ojačevalniki niso slabi in znajo o kakovosti zvoka na koncu odločati predvsem zvočniki!
Mimogrede:DOLAR, si eden od tistih recimo 10-tih rednih članov foruma, zaradi katerih sem sploh še tudi jaz na forumu...  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40 Prispevkov: 988 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pet Dec 31, 2010 09:10 Naslov sporočila: |
|
|
Mimogrede:DOLAR, krokar, vidva sta dva od članov foruma, ki me redno nasmejeta z vajinimi ''izvajanji'' ...  _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|