Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Subwoofer

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Mitja

Pridružen/-a: Ned Mar 2009 20:28
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 27, 2010 14:58    Naslov sporočila: Subwoofer Odgovori s citatom

Forum (najmanj 5× na dan ) spremljam že od vsega začetka,sem pa bolj lene sorte kar se tiče vklapljanja v debate. Pred letom dni sem počasi od zadnjega konca naprej začel sestavljat svoj 5.1 Jm Lab Electra S sistem.Pred pol leta je prišel na vrsto center kanal, sedaj sem pa žal ugotovil, da se ta serija ne proizvaja več in da morem pohiteti z dinamiko nakupov pri preostalih kosih. Za floorstanderje seveda ni dileme, v dvomih pa sem pri subwooferju.
Ali vzeti kar pripadajoč SW1000S (1300€ namesto prejšnjih priporočenih 2k€ ), da bo po dizajnu '' ustezal '' preostanku sistema?

Precej me vleče sicer še tale bombonček(Velodyne SPL 1000ultra 1800€), predvsem zaradi avto EQ room correction, ki ga JM Lab ne premore

V oči pa mi je padel še tale Klipsch SW-311(cca 1400€), ki je očitno novejša zadeva saj nisem našel o njem kaj dosti napisanega. Tudi ta ima avto eq

Zanimajo me vaši komentarji in predlogi. Aja, še podatek o prostoru, 32m2 preko 2.5m širokega prehoda povezano še z 15m2
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 27, 2010 15:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tega Velodyne imam jaz, in sem zelo zadovoljen z njim. Kako bi se obnesel pri tebi, pa ne vem.
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 27, 2010 15:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moje skromno mnenje Auto Eq, Audyssey in podobne reci so zame jajcka. Zato moj nasvet bi bil orientirano prvenstveno na kakovost suba.
S pomocjo teh "pametnih" avtomatskih kontrol nisem dobil ekvalizacije po svojih zeljah. Se vedno izkljucno najboljsi efekt dosezem preko manual kontrol. Ko nastavljam lepo poslusam pink noise na vseh zvocnikih in potem natancno skalibriram za vsak zvocnik posebej, vkljucno s subom. Tudi manualna konfiguracije na subu, kot je nastavitev faza od 0 - 180 so nujni za morebitne popravke. Za referenco pri filmih pa vzamem Live Free Die Harder z Brucom Willisom, scena okrog 10 minute. Tam je blasta, eksplozij in podobnega toliko, da lahko en cas kalibriras in dosezes zvok, ki ustreza tvojem okusu postavitvi in dimenziji sobe, kjer poslusas.

lp, d.
Nazaj na vrh
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43
Kraj: 01

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 27, 2010 15:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

delfinus je napisal/a:
Moje skromno mnenje Auto Eq, Audyssey in podobne reci so zame jajcka. Zato moj nasvet bi bil orientirano prvenstveno na kakovost suba.

"Auto EQ" je le ena izmed opcij. S pomočjo priloženega mikrofona lahko pri Velodynu v živo spremljaš manualne nastavitve.

Te nastavitve so še posebej uporabne v primeru, kadar za procesiranje ne uporabljaš procesorja/receiverja (recimo multichannel povezava).

Jaz bi, seveda poleg testa, primerjal še tehnične podatke in sicer enakomernost glasnosti posameznih frekvenc.

Morda še koristna informacija: pri nekoliko višjih budgetih za sub je vredno razmisliti o dveh cenejših. Za perfekcijo so potrebni 4 subi, z dvema se s primerno postavitvijo da doseči praktično enake rezultate. Dva pa se odrežeta veliko bolje kot eden. Velodynov "chain" sistem omogoča povezavo poljubnega števila "slave" subov, seveda s kontrolo enega daljinca in enega onscreen menuja.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
encoder

Pridružen/-a: Čet Jan 2011 17:07
Kraj: Dobrova pri Lj.

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 06, 2011 17:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Spremljam tole, zgleda več subov toliko bolje oziroma: 1=dobro, 2=bolje, 4=idealno.
A kdo ve, kateri receiver podpira to, da se da nastavljati delay timinge za vsak sub posebej, vsaj za dva? Za sedaj vem samo za Onkyo 5008/3008 (~2200/1800Eur)in Yamaha 3067(še ni v Slo).

A je morda kdo ve še kateri drug model, ki podpira neodvisne delay timinge za vsak sub?

Tnx.
B.
Nazaj na vrh
gerchy

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 07, 2011 14:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

encoder je napisal/a:
Spremljam tole, zgleda več subov toliko bolje oziroma: 1=dobro, 2=bolje, 4=idealno.
A kdo ve, kateri receiver podpira to, da se da nastavljati delay timinge za vsak sub posebej, vsaj za dva? Za sedaj vem samo za Onkyo 5008/3008 (~2200/1800Eur)in Yamaha 3067(še ni v Slo).

Zamika ne potrebuješ. Nastavitev polaritete popolnoma zadošča.

Sicer bi potrebo po večih subih definiral drugače:
1=nujno, 2=perfektno, 4=perfektno z manj truda.

Če upoštevamo cenovni okvir, se je za par privarčevanih tisočakov vredno potruditi s postavitvijo dveh.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
encoder

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 07, 2011 14:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Gerchy,
thanks za info. Bom probal.

Ma mam čudno dnevno sobo, pa ne morem dveh postaviti spredaj, dejansko lahko postavim dva samo tako, da je en desno spredaj in drugi levo zadaj. Razlika v razdaljah pa je kar - do tega zadaj 1m, do drugega 5m zato sem sanjal o ločenih delayih. Samo a bom dejansko slišal in dojel(!) 1/100 sekunde razlike pri 20-40Hz je pa tudi vprašanje.

LP
b.
Nazaj na vrh
gerchy

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 07, 2011 14:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Idealni postavitvi v primeru dveh sta eden spredaj, eden zadaj ali eden levo, drugi desno. Na sredini sten. Ali pa v vsakega v svoj kot - diagonalno.

Nazaj na vrh
encoder

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 18, 2011 17:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Noro Wink Tnx.

Če postavim 4 SWje v dnevno, me žena fenta. Že tako ji je vsaka škatla preveč.

Pa ob vseh prehodih v kuhinjo in hodnik pa na teraso to tako ali tako ne bi šlo.... (ah, se vidi, da me je že speglala....)

Bom probal, pa poročam, kako bo z dvema SWjema.
Nazaj na vrh
urosst

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 9:48
Kraj: ZAGORJE

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 19, 2011 11:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gerchy je napisal/a:
Idealni postavitvi v primeru dveh sta eden spredaj, eden zadaj ali eden levo, drugi desno. Na sredini sten. Ali pa v vsakega v svoj kot - diagonalno.

rad bi videl junaka ki bo fazno uskladil 4 sube z ostalimi zvočniki
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu