| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
neocodex
Pridružen/-a: Pon Dec 2010 18:20 Prispevkov: 19 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Čet Jan 13, 2011 10:21 Naslov sporočila: 5.1 ali 2.1 sistem za 200€ in kje kupiti |
|
|
Kupujem zvočnike za domači kino (popcorn hour) in ne vem kje niti kaj kupiti. Ne sme biti predrago, saj bi rad le izboljšal precej slab zvok ki ga dajejo integrirani zvočniki na tvju in ob temu ne zapravil preveč denarja. Nočem pa nek plastičen logitech crap, ki se prodaja v vsaki trgovini, ampak mogoče vsaj nek srednji razred, da že vsaj izgleda spodobno.
Zvočniki se bi uporabljali samo za gledanje TVja in HD filmov, nič glasbe in iger, niti ne potrebujem nekih ekstremno močnih zvočnikov, ker ne mislim "nabijati".
Mogoče bi lahko v poštev prišel celo 2.1, kar bi bilo morda še boljše, saj bi mi precej olajšalo napeljevanje kablov po sobi, katerih ne maram preveč. Samo problem je, ker niti približno ne vem kaj, niti kje kupiti.
Enkrat sem nekje zasledil o nekem 2.1 Focal sistemu, vendar je bil precej (pre)drag. Focal mi je znan saj sem s temi zvočniki že celo zmagal na nekaj tekmovanjih avtoakustike, ampak za domači kino ne nameravam tako globoko seči v žep kot pri avtu, le nočem kupiti najcenejšega in najobičajnešega.
Hvala za odgovore v naprej  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jan 13, 2011 10:25 Naslov sporočila: |
|
|
Za ta denar je daleč najboljši sistem Logitech z5500, rabljen seveda
Veliko manjši crap, kot praviš, kot kaki all in one sistemi za 500€.
Drugače je pa za ta denar vse eno in isto, lahko kupuješ tudi po izgledu.
Druga opcija jerabljen ojačevalec za 100€ in rabljeni zvočniki za ravno toliko, boš iztržil največ, na Bolhi se prodaja kar nekaj zanimivih konponent. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
neocodex
|
Objavljeno: Čet Jan 13, 2011 10:39 Naslov sporočila: |
|
|
Hm, ok, trenutno imam možnost rabljenega z5500 za 250€ (nov je 300€), kar je mogoče še sprejemljiva cena.
Mogoče sem brcnil v temo, ampak kaj pa tole: http://www.mimovrste.com/artikel/1760020521/komplet-zvocnikov-50-sony-ss-fcr4000#pictures
Padel mi je v oči predvsem zaradi dimenzij, ki so idealne, saj resnično nimam prostora da bi kam drugam namestil sprednje satelite višje od 10cm, imam pa dovolj prostora na tleh. Nisem pa zasledil da bi imel ta sistem daljinca, čeprav ga ne potrebujem saj imam že tako zmedo z njimi, me zanima ali ni potreben - če jih imaš prikloplejene direktno na tv ter se glasnost normalno upravlja z TV daljincem in kaj to pomeni za surround / dts zvok, ali tv vse podpira? Gre za novejšo LGjevo 42" plasmo. Prav tako ni videti da bi omenjen sonyjev sistem podpiral dts ter imel thx. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

|
Objavljeno: Čet Jan 13, 2011 11:03 Naslov sporočila: |
|
|
| Tukaj tudi ojačevalca ni, ne samo daljinca. Sam sem prodal Z5500 za 170, 250 je odločno preveč. Ima pa logitech vse, samo plug and play. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
neocodex
|
Objavljeno: Čet Jan 13, 2011 11:06 Naslov sporočila: |
|
|
Aha, potem pa sploh nimaš kaj razmišljat. Bo kar Z5500. Hvala  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

|
Objavljeno: Čet Jan 13, 2011 11:22 Naslov sporočila: |
|
|
| Če ti ne bo všeč, je še zmeraj vreden slabih 200€, ga lahko prodaš, tiste Sonyjeve žagovine se pa ne rešiš nikoli več. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|