Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Vaš prvi večkomponentni sistem je bil..?
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 31, 2010 20:23    Naslov sporočila: Vaš prvi večkomponentni sistem je bil..? Odgovori s citatom

Moj sistem je bil.

Analogen Rotel 304 receiver, DC konfiguracija, 2X30W.

http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_ad&id=899

Zelo hud NAD, mislim, da 6040, kasetofon.

http://www.vintagecassette.com/NAD/6040

Akai belt drive gramofon z Ortofon FF15Xe glavo

In Wharfedale Laser 90B KIT zvočniki.

http://www.sound-thinking.org/index.php?s=57a52d8112001ec60857e6dc47733aba&showtopic=3810
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marantz

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 22:18
Kraj: ILIRSKA BISTRICA

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 31, 2010 21:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kef C60:
http://www.kef.com/history/en/1980/c60.asp

Marantz pm 64 II ojačevalec:
http://www.quarter-a.netfirms.com/pm-74_%26_pm-64.htm

Marantz st 64 tuner

Marantz sd 45 kasetofon

Marantz tt 251 gramofon

malce kasenje se jim je pridružil
Marantz CD 52 mkII

Razen gramofona (potreben manjšega popravila) vse še deluje relativno brezhibno in je občasno celo v funkciji.
Lp.
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 31, 2010 22:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zvočniki Riz-Elac (modela se ne spomnim) +:

Wolumen

Pridružen/-a: Ned Jun 2009 11:46
Kraj: Škofija loka

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 31, 2010 23:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pasuljaris je napisal/a:

Lih tazgale sem jaz imel.
Nazaj na vrh
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 01, 2011 10:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če gremo radikalno, v fundament, je bila moja prva stružnica RFT Rubin in v času Iskrafon stružnic z rubinasto glavo, ta ni bil krneki kot nek Iskrafon, imel je preciznejši mehanizem za spuščanje ročke in nastavljanje teže, kot tedanje Iskra stružnice in večji "krožnik"...

http://www.radiomuseum.org/r/phono_pirn_rubin_2000.html

Nato sta prišla dva Iskra Garrarda hkrati, en tak kot na sliki zgoraj in drug kot gramofon brez ojačevalca z ADC MK3 glavo, ki je bila boljša od Shure 75. Laughing
Ko sem preklapljal z enega na drugega, je veselo brenčalo.
Nazaj na vrh
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43
Kraj: 01

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 03, 2011 14:25    Naslov sporočila: Re: Vaš prvi večkomponentni sistem je bil..? Odgovori s citatom

mestn pu je napisal/a:
Moj sistem je bil.
Zelo hud NAD, mislim, da 6040, kasetofon.

Pa ne, da ima "hud" tudi tukaj tako širok razpon? Tak kasetofon je med leti 1980 in 1982 stal okrog 200 dolarjev. Ker sem imel nekaj komponent iz istega časa, sem poiskal še cenik takratnih komponent. Model FX3, ki sem ga imel, je imel podobno ceno, pa je bilo še vsaj 5 boljših modelov. Hudi modeli so stali po $500 in več.

Evo, še moj prvi sistem, ko sem imel 14 let:
Ojačevalnik: Sony TA-AX2
Tuner: Sony ST-JX2L
Kasetofon1: Sony TC-FX3
Kasetofon2: Sony TC-K415
CD player: Sony CD-P415
Gramofon: Sony PS-LX1
Zvočniki: Wharfedale Laser 90B
Kabli: neznani Wink

Laser 90B so res odlični zvočniki in še danes vsakodnevno igrajo, ojačevalnik in tuner iz takratne slim line serije sta svoje delo opravljala do pred dvema letoma, ko je ojačevalnik zaradi nekajmesečne neuporabe dokončno odpovedal.

Še cenik:
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
matjaz z

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 13:50
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 03, 2011 15:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

... sem uspel najti na netu,
ja prve ljubezni so nepozabne - sploh srednješolske.
Zvončniki so bili taki kot v glasbeni učilnici na tavelikem radiju,
ojačevalec pa, ah kolikokrat sem šel mimo elektrotehne na Miklošičevi, ko sem hitel na avtobus, in koliko časa sem strmel vanj, ko sem čakal na Vrhničana. In potem končno po nekaj prišparanih štipendijah. Vau. HI FI stero pojačalo P 3050. Seveda je bil vir minikomponenta kasetar, kabli pa so bili beli in rdeči; )
Sosed mi je na Fiscerju snemal plošče, glavo na kasetarju sem čistil dnevno in nastavljal sem jo vsak teden. Stojala smo seveda naredili doma in najbolj priljubljeno branje je bila knjižica:

HI FI i njegove zamke - Jova Regasek

Gramofon Dual, v doma narejenem ohišju, polnjen s peskom - seveda,
odjemna doza Stanton nevemžekatera, še prej pa tista z malo belo ročico na igli za 78 in 33 obratov, ki si jih na kile dobil v Iskri na Čopovi, tam kjer je zdaj neka čevljarna. Tam so imeli tudi tanajvečje riz zvočnike
Alpha 6.

Ah
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 03, 2011 15:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kar sem načel v temi "rabljen ojačevalnik" v odgovor vintagesonic-u, nadaljujem tukaj.

Torej, moj prvi "pravi stolp", ozirima sistem sestavljen iz večih samostojnih komponent je bil:

1. gramofon AKAI AP-A301

2. tuner AKAI AT-A301

3. kasetofon AKAI HX-A1

4. ojačevalnik AKAI AM-A1

5. zvočniki AKAI

Fotografije nimam!
Trosistemci dimenzij cca 50cm višina, 24-25 širina, 22-23cm globina, 18cm premer bas enote. Kompresijski sistem.

Vse komponente so bile v črni barvi, na spletu sem našel v glavnem fotografije srebrnih variant komponent. Lastnih fotografij pa nimam, saj takrat nisem imel fotoaparata, da bi jih fotografiral (pa tudi na misel mi najbrž takrat ne bi prišlo kaj takega Laughing ).
Vse te komponente so mi služile kakšnih pet let, nakar so sledile posodobitve, prav tako s komponentami AKAI. Prva zamenjava je bila leta 1989, ko sem iz Celovca (od Majdiča) pripeljal kasetofon AKAI GX-52!
A o tej prenovi kdaj drugič.

PS
O kablih mislim da nima smisla izgubljati besed. Laughing

Audiohedonist
Nazaj na vrh
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 03, 2011 15:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Wolumen je napisal/a:
pasuljaris je napisal/a:

Lih tazgale sem jaz imel.

Pa jaz tudi.Bilo je prav nobl!
A ker govorimo o večkomponentnem sistemu, je to bil nek vzhodnonemški gramofon z vgrajenim ojačevalnikom 2x5W, na katerega sem imel priključenega kolutarja Telefunken ter transistor(!) Schaub Lorenz Touring.
Prvi "pravi" hi-fi sistem pa mi je bil Hitachijev stolp, ki mi ga je kar marsikdo tedaj pred 30 leti zavidal in je kar spodobno igral!
Nazaj na vrh
nomad

Pridružen/-a: Pet Maj 2009 14:01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 03, 2011 20:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moj prvi lastni sistem sem kupil leta 79 ali 80 v trgovini Shortone na Dunaju.
Ročko in glavo pa pri Hagenu Olesenu. Hagen Olesen je bil danec, ki je delal za Ortofon, kasneje pa za Supex. Konec sedemdesetih je iz Danske prodajal Grace in Supex komponente po cenah, ki so bile kakih 50% nižje od tistih v trgovinah.

Gramofon: Linn Sondek LP 12
Ročica: Grace G 707 Mk II

Glava: Grace F 9E in kasneje Ruby

Ojačevalec: A&R Cambridge A 60

Zvočniki: Linn Kan

Kabli: Monster Cable

Že takrat smo poznali razlike med kabli (članek Jeana Hirage je izšel konec sedemdestih v HiFI News & Record Review) in Monster Cable so bili totalna špica. Gramofon in zvočniki so bili parkirani na posebnih stenskih stojalih
Sistem je dopolnjeval še legendarni Sony Walkman, kasete pa sem snemal na očetovem kasetarju.

Še danes imam doma tega Walkmana, Monster Cable in Grace ročico. Ostalo pa sem prodal in tako sofinanciral nove komponente. Če primerjam tale sistem takole po spominu s tem, ki ga imam sedaj sta to dva različna svetova. Današnji sistemi je veliko bolj nevtralen z več resolucije, boljši v skoraj vseh elementih. Ampak kljub temu se tega sistema od vseh kar sem jih imel najbolj nostalgično spominjam - prve(ga) pač nikoli ne pozabiš !
Nazaj na vrh
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 04, 2011 19:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tole.
Še zdaj se spomnim kako je dišal po novih tranzistorjih, ko sva ga s stricem pripeljala iz konsignacije domov in zalavfala. Omarico zanj sem naredil že prej. Zvok je bil zame popolna "kap".
Mi je šel pa stric hudo na živce, ker je namesto da bi pustil veselje sestavit stvar meni, sam padel "čisto not", in me ni spustil zraven, potem pa "rolal" svojo muziko. Ker je priložil nekaj cvenka sem to potrpežljivo toleriral, danes bi ga pa na gobec.

Našel sem ga na sejmu na gospodarskem rastavišču, zvezda tam je bil nek hud velik Benyton Midi z miljon lučkami. Vsi pa so bili relativno poceni. Prislužil pa sem si ga z delom v prvem letniku srednje šole. Sem pa že par let prej gledal Hitacije nasproti Miške, je bilo pa moji to familiji povsem nedosegljivo. Zbirko plat pa sem že imel, sem jih kupoval, čeprav doma nisem imel nič na čemer bi jih poslušal.'Confused'
Potem do faksa ni bilo nič.

Potem sem si za prvi večji honorar na faksu nakupil tole. Bila je dilema kupiti prvi avto ali sistem, in ker avta itak nisem bil navajen, se mi je zdelo da je bolje tako. Dokler ga nimaš in ne voziš itak nimaš potrebe po njem in je vseeno.Bolje dober setup kot slab avto.

Bil sem totalni fen Kefov.

To je bila pa že resna igra. Kefe sem kupil nove, ostalo second-hand. Veselja in užitka sem imel veliko več, kot s čemerkoli kasneje. To so bili res magični trenutki odkrivanja glasbe, ki se kasneje niso ponovili v enaki intenzivnosti.

Takrat sem tudi spoznal hi-musico, in sva se divila njegovim ESS-om, in mojemu setupu.

Sedaj imam šele svoj drugi "resni" sistem, in nobene potrebe po zamenjavi. Ergo nek avdiofil ravno nisem. 'Wink' Od predhodnega ni ostalo nič. Kuzmo pa sem moral prodat, ker sem bil brez denarja.

Sta pa oba zadnja igrala ultimativno za svoj denar, low- budget fan.

Lepa leta.
Nazaj na vrh
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 04, 2011 20:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dober spomin imate......za 30 al pa več let nazaj se spomnim samo ,da so bili zvočniki ei niš,kasetofon hitachi,....za ostalo.......kdo bi vedu? Rolling Eyes
oboje še imam....zvočniki so bili previti in zamenjani kondenzatorji na kretnici.....so še zmeraj občasno v pogonu....
prenosni hitachi je zadnjič "napol" izdihnil.....gumice so itak sprhnele,zdaj je pa še tuner skoraj nehal lovit....ampak zaradi nostalgije ga bo dobil mojster miloš v roke... Laughing
Nazaj na vrh
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 04, 2011 20:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vojko

a ostale stvari še imaš, ali so že davno šle, sam sem po cca 30 letih zopet imel Son Of Ampzillo, seveda popolnoma prenovljeno, in moram priznati da je ne bi, če ne bi bila še ena na poti, tako da bo v par tednih spet igrala prijatelj ki jo je kupil jo je primerjal z ojačevalci 5-7000 eur in se odločil za to starino, pa ne zaradi denarja...

Takrat sem jo imel z Thalio in ko sem pozneje šel na McIntosh 2205 mi je bilo kljub +120w in+ 30 kg plusa vse skupaj težek minus.

tega je bilo takrat pri nas kar nekaj, sam sem kupil rabljeno v Lj ampak jih je bilo še nekaj, ter nekaj pravih velikih....
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 04, 2011 21:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

drago67 je napisal/a:
dober spomin imate......za 30 al pa več let nazaj se spomnim samo ,da so bili zvočniki ei niš,kasetofon hitachi,....za ostalo.......kdo bi vedu? Rolling Eyes
oboje še imam....zvočniki so bili previti in zamenjani kondenzatorji na kretnici.....so še zmeraj občasno v pogonu....
prenosni hitachi je zadnjič "napol" izdihnil.....gumice so itak sprhnele,zdaj je pa še tuner skoraj nehal lovit....ampak zaradi nostalgije ga bo dobil mojster miloš v roke... Laughing

Laughing Ja, dober spomin podkrepljen z še skoraj vsemi navodili za uporabo. Laughing

Audiohedonist
Nazaj na vrh
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 04, 2011 21:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

before je napisal/a:
drago67 je napisal/a:

Laughing Ja, dober spomin podkrepljen z še skoraj vsemi navodili za uporabo. Laughing

bravo.....jaz sem bil takrat v glavnem drugače usmerjen...(malce kasneje )....na bmw -je sem bejbe lovil....jebat ga.... Rolling Eyes
ampak zdaj imam že velike otroke.....tud to je nekaj... Laughing
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu