Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Kaj kupiti - mikro sistem?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bagr

Pridružen/-a: Sre Jan 2011 19:55
Kraj: koper

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 05, 2011 20:02    Naslov sporočila: Kaj kupiti - mikro sistem? Odgovori s citatom

Na področju hi-fi ja sem popoln začetnik in kupujem mikro sistem za v stanovanje.

Odločam se okoli treh modelov:
1. Cambridge Audio One + integriran CD predvajalnik in DAB+/FM 2.1 sistem
http://www.digitalija-shop.si/si/one-integriran-cd-predvajalnik-in-dab-fm-2-1-sistem.html

2. NAD C715 + par Q Acoustics 2017 stereo zvočnikov
http://www.digitalija-shop.si/si/akcija-mini-sistem-nac-c715-par-q-acoustics-2017-stereo-zvocnikov.html

3. Philips MCM906
http://www.mimovrste.com/artikel/1230031919/glasbeni-stolp-philips-mcm906

Kaj mi predlagate v nakup in ali ja še kaj podobnega s podobnimi cenami?
Še nekaj: pri philipsu omenjanjo, da ima elektronke. Kako to vpliva na zvok in ali jih ostala dva mikro sistema tudi imata. Ali je sploh smiselno kupovati stolp z elektronkami v tem cenovnem razredu?

hvala
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gash

Pridružen/-a: Sob Avg 2009 11:40
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 05, 2011 21:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ali mora biti mikro. jaz sem jih hodil poslušat pa je bil vse res velik kompromis, razen če boš kupil zraven raje aktivne zvočnike. Teh 40w na papirju je res zelo malo in pri dinamični glasbi se hitro vse skupaj izgubi.
Če pa mora biti mikro pa poglej še sony (ne vem točno modela, imajo pa ga pri lor...)
Nazaj na vrh
Mitja

Pridružen/-a: Ned Mar 2009 20:28
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 05, 2011 22:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede na cenovni razred, ki si ga ogleduješ se mi zdi, da ne smeš spregledat tegale Denona D-F107 Pred dvemi meseci smo ga hčeri kupili za rojstni dan in zadeva me je zelo pozitivno presenetila. Izdelava je vrhunska v vseh detajlih, zvok pa tudi tak, da sem začel razmišljat zakaj sploh imam tiste ''krave'' v dnevni sobi.Tudi v testih so ga zelo pohvalili.
Aja še namig za dobro ceno. 480€ so ga cenili v mediamarktu v Celovcu, sicer je priporočena cena 650€ in jo večina trgovcev kar drži. Sem ga zadnjič (črnega) videl tudi v Bigbangu v BTC ( samo srebrn je veliko lepši )[/img]
Nazaj na vrh
galop

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 05, 2011 23:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ali si pogledal advance acoustic?
bagr

Pridružen/-a: Sre Jan 2011 19:55
Kraj: koper

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 06, 2011 20:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj pa ta reč o elektronkah? Kako to vpliva ali pa tudi ne na sam zvok in kvaliteto?
Nazaj na vrh
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 06, 2011 22:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozabi!To je stvar za izkušene ljubitelje, ne nekaj za začetnike!
Nazaj na vrh
MAre007

Pridružen/-a: Čet Dec 2010 10:23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 06, 2011 23:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bagr je napisal/a:
Kaj pa ta reč o elektronkah? Kako to vpliva ali pa tudi ne na sam zvok in kvaliteto?

Pri Advance Acoustic EZY-8, ki ga imam, sploh ne veš da ima elektronki. In tudi če nekoč crknejo, dobiš obe novi za cca. 20 €. Pozna pa se v nežnejšem zvoku, če imaš dovolj občutlive, nežne zvočnike.

V tvojem primeru, bi verjetno jaz izbiral med zgoraj omenjenim DENONom in temle, tudi kakovostno narejenim ONKYOm (morda še čem podobnim):

http://www.eu.onkyo.com/products/CS-1045DAB.html

Sam imam v spalnici veliki cca. 18 m2 veliko šibkejšega in manjšega - ONKYO CR-305 TX, deklariranih 2x20W, pa z lahkoto poganja zvočnike Mirage Omni 50. Sam sem nekoliko dražje zvočnike kupil posebej, ker so za moj okus igrali mnogo bolje, kot tisti originalni, ki so zraven v kompletu.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu