| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09 Prispevkov: 890 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Dec 12, 2010 14:58 Naslov sporočila: B&O BeoSound 8 iPod dock |
|
|
Spoštovani.
Imam to čast, da se igram z najnovejšim iPod dockom podjetja Bang&Olufsen. Dobil je ime, kot vsi ostali izdelki pred njim, BeoSound. Številka 8 naj bi pomenila kateri predvajalnik je po vrsti. To ne drži čisto prav, pa vendar puščam možnost, da se pojavi še kaj s številko 7. Bomo videli.
Včeraj popoldan sem bil v družbi dveh velikih Apple freakov. Prosil sem ju naj prineseta čimveč svoje iXxx opreme. Odziv je bil takojšen. Oba sta tudi potencialna uporabnika te igrače. Enega od njiju sem prosil za recenzijo in primerjavo z B&W Zeppelin-om. Tudi to bom objavil. V grobem sta oba potrdila izjemno odzivnost naprave in popolno Apple povezljivost/sinhroniziranost in intuitivno upravljanje.
Recenzija bo objavljena v enem od prihodnjih mojih postov.
Zanimivo surfanje po našem priljubljenem forumu. Manjkala je samo modrozoba tipkovnica za popolno web/desktop mašinco. V ozadju je bil Web radio...
Priklapljali smo: iPod, iPhone 3, iPhone4, iPad, BeoSound 2 in BeoSound 6. Slednja dva skozi AUX vhod.
Sadjarja sta vseskozi "nucala" moj WiFi zračni prostor. Bil je to tudi večer preizkusa App-ov... Pismo, kot kakšni otroci. Daj zdaj še meni...
Iskanje primernega prostora.
Se nadaljuje... _________________ B&O Fan in audiofil z OKM!
... it's not just about what your equipment does, it's about how it makes you feel. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alenvprekršku

|
Objavljeno: Pon Dec 13, 2010 13:38 Naslov sporočila: |
|
|
BeoSound 8 iPod dock
Že mogoče, da je prišel prepozno, pa vendar, nikoli ni prepozno. Posebno če pridete s stilom in še po vrhu pomečete s konkurenco.
Vsekakor, BeoSound 8 je videti zelo B&O-ovsko. Od nobenega drugega izdelovalca AV naprav ni niti pričakovati česa podobnega. Krasi ga edinstven in Dancem iz Struerja svojevrsten design. Kaj takega B&O entuziasti tudi pričakujemo in zahtevamo od njih. Da gre tukaj za zvok in samo zvok, kažeta dva velika okrogla zvočnika z izmenljivo in po želji obarvano mrežico.
Hrbtni del BeoSound 8 je tudi, ljubiteljem znano, prevlečen s svilnato »soft touch« plastiko, znano iz večjega števila njihovih izdelkov. Na izbiro sta dve barvi: črna in bela.
Sredinski del enote je dodelan v anodiziranem aluminiju (kaj pa drugega?!) in vsebuje upravljalne tipke.
Zraven dobite še sredinskem upravljalniku identičen daljinec (tudi aluminij) in stenski nosilec.
Dve majhni nogici pod zvočnikoma poskrbita za pravilen naklon in »čudežno« lebdenje naprave. Tako sta zvočnika, približno milimeter dvignjena od podlage.
Hrbtna stran skriva pod pokrovom priključke. Zraven je tudi stikalo za določanje pozicije. B&O uporabnikom so zelo znana s svojimi tremi položaji: »kot«, »zid« in »prosto«. Izbirate pač v odvisnosti od tega kje imate napravo postavljeno. Med priključki so: 1. iPod/iPhone/iPad dock, ki se nahaja na vrhu sredinske konzole. Ta je ob enem še polnilec baterij, 2. Mini USB za Mac/PC in 3. AUX ki omogoča povezavo z drugimi izdelki in še povezavo z AirPort Express-om, ter brezžičen dostop do iTunes vsebin.
Bang&Olufsen, poleg priloženega »daljinčka«, uporabnikom omogoča tudi uporabo vseh ostalih hišnih daljinskih upravljalnikov, kakor tudi telefonov in BeoTime-a. V zagonu je tudi brezplačen App v App Store-u, kateremu so dali ime »BeoPlayer«. V tej različici je omogočen brezplačen dostop do 20 internetnih radijskih postaj in grafika na prikazovalniku, ki vašo Apple igračo spremeni v B&O display z znanimi logotipi in fonti.
Zvok prihaja iz dveh dvosistemskih koničastih zvočnikov. Takšna oblika ima dve funkciji: ena je brezčasnost (»lebdenje«, vidno iz več smeri gledanja), druga pomaga k zmanjšanju stojnih valov zaradi neobstoja paralelnih stranic. Vsakega od zvočnikov posebej poganja njen I.C.E.power ojačevalnik. Za nizko in srednjetonsko območje sta moči 70W/4Ohm, za visokotonsko pa 35W/4Ohm. Obilico moči je moč začutiti že takoj. Posebno me je navdušil zelo močan in zelo definiran bas. Njegovi reprodukciji pomaga hišni patent Adaptive Bass Linearisation (ABL) in že zgoraj omenjen Room adaptation switch (o teh rešitvah je več napisanega na proizvajalčevi uradni spletni strani.) Tukaj bom samo omenil, da proizvajalec navaja efektivni frekvenčni razpon od 38.3Hz pa do 24kHz. (EFFECTIVE FREQUENCY RANGE merjen pri -10 dB re. Ref. nivo 200-2000 Hz). Srednjetonski del je nevtralen in pravilen. Visokotonca reproducirata kristalno čist in nič sikajoč zvok.
Rad zaigra vse žanre. Preizkus je potekal ob uporabi različnih naprav. Seveda, najboljše se mu podajo igrače z »i«-jem v imenu. Te se hkrati tudi polnijo, ne glede na status in delovanje. Hkrati je nemoten dostop da spleta in seveda GSM delovanje. Ob testiranju je iPhone večkrat zazvonil ob hkratni prekinitvi predvajanja. Posnetki, različno kakovostni, so se tako tudi slišali. Povezava na PC je tudi zelo enostavna. Samodejna zaznava (pod pogojem, da je zgornji port prazen)takoj začne delovati. Nanj sem priključil HP mini. YT, Flickr in podobno, je delovelo brez motenj. Zavrtel sem si tudi nekaj DivX-ov in nisem zaznal zamika med sliko in zvokom.
BeoSound 8 me je prevzel še preden sem ga prvič videl. Preizkus je upravičil visoka pričakovanja. Kakovost izdelave je vrhunska, navkljub nalepki, ki odkriva PRC poreklo. Namen uporabe je vsestranski. Nekomu lahko služi kot »A«sistem, in ta ne bo razočaran. Lahko je v kabinetu in ob računalniku. Lahko si ga omislite za delavnico ali garažo. Vzdušje na zabavah, v vaših vikendih, barkah in kaj je še podobnega. Še najbolje se poda v spalnici. Zvečer vaša priljubljena glasba, zjutraj budilka in ves čas vmes napolnjen delujoči telefon.
Alen _________________ B&O Fan in audiofil z OKM!
... it's not just about what your equipment does, it's about how it makes you feel. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alenvprekršku

|
Objavljeno: Pon Dec 13, 2010 13:44 Naslov sporočila: |
|
|
Še malo fotografij...
BS 8 v službi:
PC postaja:
Jahto nimam!  _________________ B&O Fan in audiofil z OKM!
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|