Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Receiver: sploh še smisel sterea

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Mac

Pridružen/-a: Čet Jun 2008 15:19
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 29, 2008 19:00    Naslov sporočila: Receiver: sploh še smisel sterea Odgovori s citatom

Nad micro hi-fi-jem sem že obupal. Mater, kaj ta forum naredi iz šparovnih ljudi... Laughing

Verjetno pa zdaj nisem osamljen pred dilemo ali se sploh odločiti za stereo ali raje izberem A/V reciever, četudi bo v ospredju predvsem poslušanje glasbe!?

Pri filmu sicer sicer mirne duše pogoltnem DivX kvaliteto in nimam nekih resnih namenov obešati 6 ali celo 8 zvočnikov po predeljenem prostoru (dn. soba in kuh. skupaj na manj, kot 20 m2), bi pa sigurno katerikoli zvočniki dali boljši zvok od tistih v TV-ju, zato zdaj tudi razmišljam o A/V recieverju.

Ker (seveda) govorim o budget varianti, ki se neha s prijaznimi tremi ciframi, je vprašanje sledeče; so "tu spodaj" sploh kake razlike med enimi in drugimi recieverji in ali bi A/V slabše opravljal svoje stereo delo???

Ta A/V bi bil verjetno nekaj podobnega Onkyu 505... Lahko pričakujem, da bi se sem gor "ujeli" poleg ponavadi predlaganih Jamotov kakšni Monitor Audio BR2, Heco Vista (Metas?) 300 ali moram poseči višje?
(saj se počasi učim, no... Embarassed )
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bojan10

Pridružen/-a: Pet Jun 2008 7:35
Kraj: Železniki

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 29, 2008 19:52    Naslov sporočila: Re: Receiver: sploh še smisel sterea Odgovori s citatom

Sam uporabljam omenjeni A/V receiver Onkyo in zvočnike Jamo BX 150 !
VEČ kot samo zadovoljen sem !
Ker pa zaenkrat za domači kino še manjka nizkotonec je prostorski zvok bolj tako-tako !!
Enkrat bo že !!!
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 29, 2008 22:26    Naslov sporočila: Re: Receiver: sploh še smisel sterea Odgovori s citatom

Mac je napisal/a:
Verjetno pa zdaj nisem osamljen pred dilemo ali se sploh odločiti za stereo ali raje izberem A/V reciever, četudi bo v ospredju predvsem poslušanje glasbe!?
Pri filmu sicer sicer mirne duše pogoltnem DivX kvaliteto in nimam nekih resnih namenov obešati 6 ali celo 8 zvočnikov po predeljenem prostoru (dn. soba in kuh. skupaj na manj, kot 20 m2), bi pa sigurno katerikoli zvočniki dali boljši zvok od tistih v TV-ju, zato zdaj tudi razmišljam o A/V recieverju.

Na to vprašanje se ti odgovor ponuja kar sam (glej odebeljeni del citata).

In mislim da je ob tvojih prioritetah bolj smiselno nabaviti en dober stereo ojačevalnik (za ceno pod 1000 EUR se dobijo že zelo dobri) in če potrebuješ tuner, rabljeni se dobijo že za smešno nizko ceno.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Mac

Pridružen/-a: Čet Jun 2008 15:19
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 30, 2008 10:08    Naslov sporočila: Re: Receiver: sploh še smisel sterea Odgovori s citatom

before je napisal/a:

Na to vprašanje se ti odgovor ponuja kar sam (glej odebeljeni del citata).

In mislim da je ob tvojih prioritetah bolj smiselno nabaviti en dober stereo ojačevalnik (za ceno pod 1000 EUR se dobijo že zelo dobri) in če potrebuješ tuner, rabljeni se dobijo že za smešno nizko ceno.

Sorry, sem bil nenatančen. Z jurjem mislim pokriti reciever IN zvočnike. Pač iščem najboiljšo izbiro v tem nižjem cenovnem rangu. Večni kompromisi med prioritetami v lajfu...

Če stisnem not še CD, bom pa še toliko bolj zadovoljen. Že kar bogokletno za ta forum, kaj? Very Happy Ampak ni kakega bolj "low cost" ali "potrošnega" foruma. Je npr. Mercatorjeva reklama in so intuziasti. Vmes se pa izgubiš, če ne spremljaš redno raznih What Hi-Fi-jev ipd. Glasbo mi sicer stalno igra, sem pa daleč od tehničnega intuziasta. Embarassed

Ponavljam torej vprašanje bolj razumljivo; je med Onkyo 505 in npr. Onkyo 8222 pri poslušanju CD takšna razlika, da bi jo tisti, ki posega po cenovnem razredu vstopnih modelov, sploh slišal? Ali drugače: kateri A/V reciever v tem rangu najbolje oddela stereo nalogo?

Hvala!
Nazaj na vrh
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 30, 2008 12:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mac, glede na to, da je budget za cel komplet limitiran na 1000 EUR, bi bilo z njim potrebno ravnati zelo preudarno, da bi ga pretvoril v nek soliden zvok. Čudežev tu ni za pričakovati. Nažalost.

V tej zvezi pa bi ti že v samem štartu predlagal nakup stereo ojačevalnika namesto A/V receiverja, saj kot praviš ti je prioriteta glasba, dočim multi kanalni surround te ne zanima kaj preveč. Že samo s tem bi sonično naredil en korak naprej. Drugi korak naprej bi naredil z nakupom kakšne rabljene, a dobro ohranjene stvari, saj te za isti denar ponujajo več zvoka kot nove.

Na brzino sem pregledal oglase v sklopu tega portala, pri čemer mi je takoj padel v oči Denonov integrirec PMA 1500 AE. Luškan kot satan in zelo dobro zveneč ojačevalnik za svoj denar. V preteklosti sem bil velik Denonov navdušenec in kot takšen dal skozi nekaj njihovih proizvodov, ter moram reči, da sem bil z vsemi zelo zadovoljen. Spomnim se enega obdobja, ko je bil zelo popularen njihov takrat najmanjši integrirec PMA 560. V tej zvezi sem v svojem kraju stopil do človeka ki je prodajal rabljenega in kar sem slišal mi je dalo za misliti. Človek je s tem mališanom poganjal takrat Wharfedele Diamonde kot satelite in dva ogromna pasivna subwooferja z res velikima bas zvočnikoma. In ta mala mrcina je s svojimi deklariranimi 70 wati to terala da je veselje. Izkušnja ki je ne bom nikoli pozabil in seveda sem mu ga takrat odnesel. Very Happy

V glavnem kot pravim, nekaj v stilu tega Denona 1500 AE:

http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_ad&id=593

To bi za ta budget znal biti čisti zadetek v polno. Če bi želel to skombinirati z novimi zvočniki, potem bi ti predlagal Wharfedale Diamonde 9.1, 9.2, 9.5,... točno kateri model je težko reči, odvisno od tega kateri bi se bolje vsedel v tvojo sobo. So pa vsi o vrsti vredni svojega denarja. Evo povezava:

http://www.mimovrste.com/znamke/9784/wharfedale

Predlagam, da prečekiraš ponudbo rabljenih stvari. Tukaj sem navedel samo eno na katero sem na brzino uletel in se mi zdi zelo zanimiva.

lp
Nazaj na vrh
navi

Pridružen/-a: Sre Jul 2008 17:57
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 31, 2008 14:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kot so ti svetovali že pred menoj:

če ti je pomemben stereo, bo prej ali slej v tvojem kompletu ojačevalec ne pa AV resiver. Toda sčasoma pa te bo verjetno zanimal tudi dober zvok pri gledanju filmov, zato bo verjetno kmalu sledil tudi nakup (rabljenega) AV resiverja.

Moja izkušnja: AV resiver me bolj kot za gledanje filmov "navdušuje" za gledanje in poslušanje koncertov na DVD-jih, pa tudi poslušanje DVD-A, ki se jih kar nekaj da dobiti na netu.

Mogoče se ti bo zdela zanimiva kombinacija za gledanje in predvsem poslušanje koncertov (priznam, da mi koncerti na stereu niso ležali, na DVD-jih v suroundu pa je to zame nekaj povsem novega):

http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_ad&id=507

http://www.bolha.com/oglas1481030/dvd-panasonic-dvd-s75

lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu