| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
robba22

Pridružen/-a: Tor Okt 2010 13:25 Prispevkov: 38 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Okt 26, 2010 15:03 Naslov sporočila: Stereo sistem do cca 2700€ + temeljni pojmi |
|
|
Pozdravljeni sem nov na forumu tako da ne zamerit če bom vprašal kakšno bedarijo ali nekaj kar je nekomu že dolgo jasno.
Nekako sem se odločil, da je počasi čas za zamenjavo mojega sistema. Imam bookshelfe B&W DM 602 S3, ojačevalec Yamaha RX-496 in CD player CDX-396 (z boljšim ojačevalcem bi se že tu verjetno poznala razlika v kvaliteti zvoka). Zaenkrat bi imel samo stereo sistem, čez čas pa si bom mogoče omislil 5.1 sistem.
Večinoma poslušam muzko iz računalnika preko EMU-ja 0404 USB, tako da za nov sistem bi si zaenkrat omislil samo ojačevalec in en par samostoječih zvočnikov. Zaenkrat sem samo bral različne forume in recenzije, vendar sem na podlagi tega izbral nekaj potencialnih kandidatov, ki pa jih bo še treba iti poslušati v trgovine (če bo ta možnost, da bom skombiniral željeni ojačevalec in zvočnike). Soba kjer bodo zvočniki je velika okoli 18 kv. metrov in je v obliki petkotnika (če ima to kaj vpliva na zvok).
Zaenkrat se nekako odločam med B&W 683 ali 684, Heco Celan XT 701, Canton Vento (807, 870, 809, 890; če bi jih dobil za ugodno ceno, vendar sem gledal da so kar dragi), Canton Karat 790 ali kakšni drugi Canton zvočniki. Nekako se najbolj nagibam k Heco Celan XT 701 in Canton Karat 790 DC zvočnikom, ker so bili dobro ocenjeni in tudi cena je dokaj ugodna. V poštev bi prišli še kakšni drugi zvočniki, če imate boljše predloge.
Za ojačevalec pa je vsaj po ocenah na internetu primernih kar nekaj modelov. Gledal sem Marantz PM15S2, Harman Kardon HK990, Creek Evolution 5350, Vincent SV-234, Cyrus Electronics 8VS2, Unison Research Unico Primo in Primare i30 (rabljen; nov je predrag). Sigurno sem kakšen ojačevalec izpustil (NAD ali Cambridge Audio 840 sem tudi gledal, samo sta bila malo slabše ocenjena), tako da lahko predlagate tudi kakšnega, ki sem ga izpustil. Tako da s predlogi kar na plan. Glede ojačevalca sem še najmanj odločen, zvočnike pa moram iti še poslušat (lahko predlagate tudi kakšne druge zvočnike, samo mislim da bom vzel kar Heco ali Canton - moram še poslušat).
V poštev pride tudi kakšna kvalitetna rabljena roba, vendar bi raje poskusil sestaviti sistem z novimi komponentami. Tako da s predlogi na plan kaj bi dobro šlo skupaj in kateri ojačevalec naj vzamem. Pa še to ojačevalec naj ima HT bypass funkcijo, če si bom v prihodnosti nadgradil sistem v 5.1 surrond (mislim da našteti ojačevalci imajo to funkcijo nisem pa 100% za vse).
Pravtako pa bi tudi prosil nekoga da mi malo bolj razjasni osnovne pojme, kot so integrirani ojačevalec (mislim da je skupek predojačevalca in končnega ojačevalca, nisem pa ziher), močnostnega ojačevalca, lampaški ojačevalec (princip ojačitve signala je drugačen, to mi je jasno; samo kako to vpliva na zvok). To bi nekako bilo to, bom pa sigurno še kaj vprašal. Lahko bi se pa naredila nova tema (Sticky), kjer bi bili ti in še ostali pojmi pregledno razloženi. Pa že vsem se vnaprej zahvaljujem za odgovore. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambro

Pridružen/-a: Pet Maj 2009 20:03 Prispevkov: 419 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Tor Okt 26, 2010 17:44 Naslov sporočila: |
|
|
Primare I30 nima vhoda HT bypass. Sicer pa je pod temo ojačevalci s HT bypassom naštetih kar nekaj teh ojačevalcev. _________________ lp, Branko |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
robba22

|
Objavljeno: Tor Okt 26, 2010 18:58 Naslov sporočila: |
|
|
OK hvala za odgovor. Kaj pa Primare I21? Kakor jaz razumem tale tekst pa I21 ima to funkcijo ne? Naj me kdo popravi če se motim.
The currently selected source is provided on two pairs of line-level outputs, for connecting the I21 to other equipment. The TAPE OUT sockets are independent of the position of the volume control, and allow you to connect the I21 to a tape recorder. The PRE OUT sockets are controlled by the volume control, and can be used to connect the I20 to another output stage. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45 Prispevkov: 1021 Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA
|
Objavljeno: Tor Okt 26, 2010 19:46 Naslov sporočila: |
|
|
Glede temeljnih pojmov hi-fi hobija ja pa najbolje, da si najprej prebereš tole:
http://www.corrado.si/vodic-hifi.htm
 _________________ ''You can hear a lot by listening !!'' |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambro

Pridružen/-a: Pet Maj 2009 20:03 Prispevkov: 419 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Tor Okt 26, 2010 20:01 Naslov sporočila: |
|
|
| robba22 je napisal/a: | OK hvala za odgovor. Kaj pa Primare I21? Kakor jaz razumem tale tekst pa I21 ima to funkcijo ne? Naj me kdo popravi če se motim.
The currently selected source is provided on two pairs of line-level outputs, for connecting the I21 to other equipment. The TAPE OUT sockets are independent of the position of the volume control, and allow you to connect the I21 to a tape recorder. The PRE OUT sockets are controlled by the volume control, and can be used to connect the I20 to another output stage. |
Tu piše le za TAPE OUT izhod za snemalnik,ki ni odvisen od nastavljene glasnosti in PRE OUT, ki je zhod za na končno stopnjo in tu kontrola glasnosti deluje, ker ojačevalec služi kot predojačevalev. o vhodih za HT pa ni govora. Ti namreč rabiš vhod z bypassom-mimo nastavitev glasnosti. _________________ lp, Branko |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03 Prispevkov: 746 Kraj: bUNGA bUNGA
|
Objavljeno: Tor Okt 26, 2010 20:26 Naslov sporočila: |
|
|
Med primari mislim, da ima to funkcijo edino a10 in še ta ima nek preklopnik zadaj kar ni ravno najbolj praktično.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kumer
Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45 Prispevkov: 948 Kraj: MARIBOR
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
robba22

|
Objavljeno: Tor Okt 26, 2010 21:31 Naslov sporočila: |
|
|
Ja iz te teme sem tudi nekako izhajal, samo sem gledal še za nekaterimi ojačevalci, pri katerih pa je treba ugotoviti ali imajo to funkcijo.
Če kdo pozna Cyrus naj kaj napiše, ker je dobil dobre ocene in starejši model (Cyrus 8 VS 2) se dobi za lep denar, ker je zdaj zunaj Cyrus XP 8 in XP8d. Na what hifi so novi modeli dobro ocenjeni samo ne vem koliko je ta stran kaj zanesljiva. Starejši model pa je tudi dobil nagrade na what hifi-ju samo člankov oz. recenzij pa ne najdem. Če gre verjeti nemški reviji Audio je starejši model tudi dobra izbira. Evo link:
http://www.testberichte.de/preisvergleich/level4_audio_67582.html
Moram pa še preverit če ima HT bypass.
Pa za Creek evolution 5350 mislim da ima HT bypass. Evo iz njihove strani:
In a further development of the Evolution 5350 integrated amplifier's pre-amplifier section, 5 inputs are selectable by high current gold plated relays and switchable access to the power amp allows the Evolution 5350 to be driven directly by the front channels of a 5.1 AV receiver. The standard Creek plug-in Phono pre-amp is also featured.
Če se motim kot v prejšnjem postu me prosim popravite. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Tor Okt 26, 2010 21:46 Naslov sporočila: |
|
|
| robba22 je napisal/a: | OK hvala za odgovor. Kaj pa Primare I21? Kakor jaz razumem tale tekst pa I21 ima to funkcijo ne? Naj me kdo popravi če se motim.
TAPE OUT izhod se lahko koristi za ta namen, čeprav prvenstveno ni namenjen temu - na tem izhodu imaš namreč fiksni signal iz kateregakoli vhoda, pač tistega katerega izbereš z izbirnikom vhoda. Ko pa smo ravno pri Primare-u, predojačevalnik PRE30 ima HT bypass, a tebe zanimajo integrirani ojačevalniki. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Tor Okt 26, 2010 21:53 Naslov sporočila: |
|
|
Cyrus so IMO odlični ojačevalci, so pa zelo specifični. Jaz sem mel kombinacijo z B&W685. Nekoliko presvetlo. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ikovacic
Pridružen/-a: Tor Okt 2009 14:27 Prispevkov: 5 Kraj: VOJNIK
|
Objavljeno: Tor Okt 26, 2010 22:19 Naslov sporočila: |
|
|
| Jaz imam cyrus 8vs2 ojačevlec in sem z njim zelo zadovoljen. Kombinacija s cyrus cd 8x ter klipsch RF 82 zvočniki igra odlično. Odvisno katero zvrst glasbe poslušaš. Jaz poslušam večinoma rock in glede na veliko dinamiko zvočnikov je ta kombinacija zelo ustrezna. Ojačevalec ima samo 2 x 70 W pa vendarle glede na občutljivost zvočnikov ter posledično glasnost še nisem poslušal na več kot 40 % jakosti. Zelo priporočam Cyrus-a. |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041-425-694 |
|
 |
DOLAR
Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03 Prispevkov: 746 Kraj: bUNGA bUNGA
|
Objavljeno: Sre Okt 27, 2010 10:13 Naslov sporočila: |
|
|
| Cyrusi so ljudem všeč tudi zato, ker imajo po domače povedano "porezane" visoke tone. Zato se lepo ujemajo z modernimi zvočniki, ki so v večini precej "svetli". |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sre Okt 27, 2010 15:30 Naslov sporočila: |
|
|
| DOLAR je napisal/a: | | Cyrusi so ljudem všeč tudi zato, ker imajo po domače povedano "porezane" visoke tone. Zato se lepo ujemajo z modernimi zvočniki, ki so v večini precej "svetli". |
Samo v opomin.. starejši pa so precej svetli. (Cyrus III, straight line..). _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
robba22

|
Objavljeno: Sob Nov 06, 2010 23:01 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa pravite na tele zvočnike: http://www.swanspeaker.com/products/products.aspx?cid=3&sid=43&pid=40
Se prodajajo na ebayu za polovično ceno novih. Zanima me tudi kakšna je razlika pri postavitvi zvočnikov, ki imajo spreaj bass porte in med tistimi, ki imajo bass porte zadaj? Kakor se meni zdi so tisti zvočniki, ki imajo spredaj bass port lahko postavljeni bližje steni ali kako? Pa še to me zanima ali je zvočna slika kaj slabša če je za zvočnikom do stene nekaj metrov? Bom dal gor skico mojega flata (sobe), ker študiram, če bi sploh lahko imel večje zvočnike. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Ned Nov 07, 2010 00:21 Naslov sporočila: |
|
|
Sam imam Swans zvočnike in sem več kot zadovoljen! Poleg dobrega zvoka so boxi tudi lepo izdelani.Samo jaz sem imel to srečo, da sem jih dobil za dobro petino cene novih, čeprav ni bilo sledi, da bi bili kdaj uporabljani.Malo imam na sumu, da je prodajalec bil zaposlen pri distribucijski hiši, pa jih je sunil iz skladišča, pa priskrbel še uradni račun!
Evo linka, kjer boš o štoriji kaj več izvedel:
http://www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?t=956
Pri bas portih pa misliš verjetno na bas refleks odprino.Če je zadaj, je postavitev zvočnikov bolj kritična.Ti morajo biti v tem primeru oddaljeni od zadnje stene vsaj 30cm, a bolje več.V nasprotnem slučaju bodo basi nečisti in lahko tudi bobneči, kar seveda sploh ni dobro(morda za koga, ki posluša "štanco"). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|