Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

napajanje za Mac Mini

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
zaveznik

Pridružen/-a: Pon Mar 2010 11:51

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 06, 2010 11:45    Naslov sporočila: napajanje za Mac Mini Odgovori s citatom

Mac Mini uporabljam kot source do sofisticiranega konverterja. Na podlagi slušnega testiranja sem ugotovil, da se kakovost zvoka izredno izboljša, v kolikor ga priklopim na regenarator zvoka. Priklopil sem ga na PS audio Power Plant Regenerator. Ker pa ima PS audio PP določene slabosti glede dinamike napram moji letvi (rodij Furrutech v alu škatli) ga ne namerevam kupiti.
Ali ima kdo izkušnje z izdelavo ali nabavo boljšega napajanja za Mac Mini.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Njegoš

Pridružen/-a: Pet Feb 2010 16:31
Kraj: LUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 06, 2010 13:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bolje je poštimati napajanje v dac-u ali poiskati ustrezno nap zanj.

lp
Nazaj na vrh
zaveznik

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 06, 2010 14:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Napajanje v Dacu Wadia 581iSE je zelo dobro in dela vrhunsko na rodijevi letvi.
Jaz bi želel izboljšati samo napajanje za Mac Mini, in me zato zanima, ali si je kdo pri nas v SLO naredil ali kupil kak dodaten Power Suply za Mac Mini.
Nazaj na vrh
markoni

Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 06, 2010 14:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Podravljen,
Digitalija je najbolj občutljiva zadeva v sistemu. Mac Mini. uporabljaš kot transport ? PS Power plant mu pomaga ker spusti bolj "čisto" elektriko !!!
Kar nepomeni da se nebi še izboljšala z boljšim napajanjem. A imaš ločeno napajanje ali je skupaj v sami škatli Mac Minija ???
zaveznik

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 06, 2010 15:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

markoni je napisal/a:
Podravljen,
Digitalija je najbolj občutljiva zadeva v sistemu. Mac Mini. uporabljaš kot transport ? PS Power plant mu pomaga ker spusti bolj "čisto" elektriko !!!
Kar nepomeni da se nebi še izboljšala z boljšim napajanjem. A imaš ločeno napajanje ali je skupaj v sami škatli Mac Minija ???

PS Premier-a ne mislim kupiti samo za mac-s, na ostalih amplifikaciji ima pa itak slabe točke (dinamika, slam, stisnjena slika).
Na Mac-u( transport) imam adapter, ki sem ga dobil ob nakupu.
Nazaj na vrh
markoni

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 06, 2010 16:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ok, potem glede na to da Mac Mini ni audiofilska naprava teška bo !!
Kar pomeni da kašnih resnih napajalcov nebo na izbiro. Edina solucija
je poiskat kašnega dobrega audio elektro entuziasta kater bi bil pripravljen naredit boljšoe napajanje za Mac Mini. Pa še vse to za razumno ceno !!!
zaveznik

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 06, 2010 16:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To je nekdo naredil, pravi da igra ful boljše:

Changed the main high voltage capacitor to a BHC 220uf 450v, changed the 2 x 1500uf output smoothing caps to a 4700uf non-polar Blackgate. Added some EMI/RFI absorption sheets, added some acoustic absorption on the output lead, fitted a Furutech IEC inlet and built the whole thing into a much larger case.
Nazaj na vrh
zaveznik

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 06, 2010 16:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ali pa kar na baterije
http://www.cs.duke.edu/csed/openwiki/doku.php?id=artsi:smurv
Nazaj na vrh
markoni

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 06, 2010 16:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ni dvoma da igra boljše z vsem kar je zamenjal. Pa še Black Gate !!!!! Cena !!!
Edino me bega naslednje..... !!!! Kako velika je napajalna škatla za Mac Mini.
Ako je mala ni šanse notar spakirat, zamenjat kar koli !!! Ako je veča potem
bi se vse to dalo z lahkoto zamenjat.
zaveznik

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 06, 2010 17:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Torej, če je kdo pripravljen proti plačilu narediti kak PSU upgrade za Mac mini naj to prosim tukaj sporoči.
Nazaj na vrh
zaveznik

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 06, 2010 17:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tukaj je kar nekaj debat na to temo;
http://www.audiocircle.com/index.php?topic=69863.0
Nazaj na vrh
gorko1

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 06, 2010 20:03    Naslov sporočila: Re: napajanje za Mac Mini Odgovori s citatom

zaveznik je napisal/a:
Mac Mini uporabljam kot source do sofisticiranega konverterja. Na podlagi slušnega testiranja sem ugotovil, da se kakovost zvoka izredno izboljša, v kolikor ga priklopim na regenarator zvoka. Priklopil sem ga na PS audio Power Plant Regenerator. Ker pa ima PS audio PP določene slabosti glede dinamike napram moji letvi (rodij Furrutech v alu škatli) ga ne namerevam kupiti.
Ali ima kdo izkušnje z izdelavo ali nabavo boljšega napajanja za Mac Mini.

Torej uporabljaš "stari" Mac Mini, ki ima zunanje switching napajanje. Verjetno si opazil, da ima novi model notranje in ni več tiste zunanje škatlice..... Kakorkoli za nadgradnjo je še boljše,da je zunanje, ker ne rabiš razdirat računalnika. Vsekakor bi se novo konkretno regulirano napajnaje z dobrim trafotom poznalo, de je joj! Nekaj podobnega so naredili fantje, ko so zamenjali napajalnike na Squeezeboxu. Na tem forumu je kar nekaj mojstrov, ki ti bodo znali svetovat. Konec koncev lahko kontaktiraš tudi mene in se dogovoriva za izvedbo.

Drugače pa upam, da vsaj uporabljaš dober powercord do tiste bele škatlice v katerem je switcher, ker sem zadnjič v ZG na sejmu opazil,da g.Kante kljub vsej silni kablaži na Mac Minija imel priklopljen serijski powercord. Sem mu tudi omenil in je rekel, da bo zadevo vsekakor sprobal...

Lp,
Goran
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
zaveznik

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 07, 2010 11:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala Goran, sem ti poslal mejl.

Kak komentar na to:
[urlhttp://www.computeraudiophile.com/content/Mac-Mini-power-supply[/url]
Nazaj na vrh
zaveznik

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 07, 2010 11:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

popravljam
www.computeraudiophile.com/content/Mac-Mini-power-supply
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu