| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
jimi90
Pridružen/-a: Čet Apr 2010 0:25 Prispevkov: 9 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Sob Maj 22, 2010 17:58 Naslov sporočila: THORENS TD160 vs. Luxman PD284 |
|
|
| Našel sem rabljena na bolhi in me zanima, za katerega se bolj splača odločiti ? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojko
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50 Prispevkov: 946 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sob Maj 22, 2010 18:13 Naslov sporočila: |
|
|
| Z gramofoni ne smeš biti "furija". Jih je treba čakat. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
acoustic

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:50 Prispevkov: 150 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Maj 22, 2010 18:13 Naslov sporočila: Re: THORENS TD160 vs. Luxman PD284 |
|
|
| jimi90 je napisal/a: | | Našel sem rabljena na bolhi in me zanima, za katerega se bolj splača odločiti ? | To se je sploh pri rabljenih gramofonih na osnovi zapisov modelov težko odločiti. To bi bilo dobro pogledati in isprobati zračnost ležajev na ročki in tudi krožnika. Tu je kar dosti mehanskih delov, ki se lahko z leti zrabijo in je težko rečti karkoli na pamet.
Kaj pa kak novi Project, imajo precej modelov, samo ne vem kdo to prodaja?
Uživaj v preskušanju in nakupovanju  _________________ Timeless Experience-Finest Audio |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sob Maj 22, 2010 18:17 Naslov sporočila: |
|
|
Thorens je vseeno bistveno boljši in manj problematičen gramofon, ampak tisti na bolhi furniran tudi zgoraj mi je zelo sumljiv, tega ni Thorens nikoli delal, tako da je vprašljivo kaj je vse preurejeno oz bolj kako kvalitetno, Luxman ni nič posebnega, čeprav zaradi visokega diska-sicer zelo lahkega izgleda impozantno.raje prišparaj kakih 100-200 eur za kaj boljšega.
lep dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Sep 24, 2010 08:41 Naslov sporočila: |
|
|
Pogrešam gramofon, kupil bi nekaj rabljenega za malo denarja, modelov je pa malo morje, imel sem ProJect-a, in sem bil zadovoljen tako da nisem zahteven. Na Ebayu se jih proda cel kup tam od 80-150€.
Je kje odprta že kakšna tema o gramofonih, nisem je našel.
Hvala. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pet Sep 24, 2010 08:54 Naslov sporočila: |
|
|
| Numb je napisal/a: | Pogrešam gramofon, kupil bi nekaj rabljenega za malo denarja, modelov je pa malo morje, imel sem ProJect-a, in sem bil zadovoljen tako da nisem zahteven. Na Ebayu se jih proda cel kup tam od 80-150€.
Je kje odprta že kakšna tema o gramofonih, nisem je našel.
Hvala. |
So odprte ja, ampak že dolgo v njih ni bilo nič napisanega. Ena na primer je ta: http://www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?t=559 _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Sep 24, 2010 13:16 Naslov sporočila: |
|
|
pri gramofonih za ta denar je potrebno malo pazljivosti, le redko se dobi tako poceni, vedno je za ta denar kaj napak ali pomanjkljvosti, drugače je težko dobiti spodobnega Thorensa, ali tudi Luxmana za manj denarja kot 200-300 eur, govorim o ohranjenem gramofonu samo za priklopit in igrat..
najverjetneje je jermen neuporaben, vzmetenje premehko ali nenastavljeno, možnen je tudi kak problem z ležajem, potrebno je menjati kabel, glava je neuporabna...pokrov je brez okovja in spraskan ali polomljen.. samo nov original pokrov je v rangu 100 eur plus poštnina, lift ne deluje ali samo pade, ležaj ročke ni brez zračnosti.. že tako so osnovne Thorens ročke bolj tako tako, zato vedno zagovarjam da je bolje kupiti boljšega in najraje brez ročke in kupiti kako boljšo.. ampak to je cenovno daleč čez 70-150 eur...
Luxman je druga zgodba, problem je z vso zanič elektroniko in regulacijami hitrosti, preperelimo nogicami, kabli ročke...
pa lep dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

|
Objavljeno: Sob Sep 25, 2010 09:10 Naslov sporočila: |
|
|
Kakšni so pa Systemdeck?
Pa bilo je že govora o B&O gramofonih, pa tudi ne najdem, očitno ne znam uporabljati iskalnika. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojko
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50 Prispevkov: 946 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sob Sep 25, 2010 10:31 Naslov sporočila: |
|
|
Systemdeck izvrstni, ni pa niti fabrike, niti delov, niti servisa več (' ') |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

|
Objavljeno: Sob Sep 25, 2010 10:58 Naslov sporočila: |
|
|
Škoda, ker so mi tudi vizualno precej všeč. kaj pa Goldring Lenco, pred časom sem bral da niso slabi. Upam da se komu da odgovarjat, vendar razen z Projectom nimam izkušenj. Hvala za vsakršen info.
Bom spremljal kak mesec ali dva, pa kar nalepim link če mi bo kaj zanimivega. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|