Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Problem z ojačevalnikom
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 17, 2010 16:35    Naslov sporočila: Problem z ojačevalnikom Odgovori s citatom

Torej imam vintage ojačevalnik Luxman L-430, ki mi je do nedavna prav navdušujoče delal.Pred nekaj časa pa se je začel čas vklopa s par sekund podaljševati na preko 10s, v enem kanalu pa je bilo zaznati zelo tiho hreščanje kot je, če se nekje nekaj narahlo iskri.Potem se mi že ni več hotel vklapljati in če se je, mi tisti en kanal ni več delal.
Vem, da stvar ne kaže na nič dobrega Sad .Me pa zanima kakšne so domneve o možni napaki.
Se je pa vse pojavilo iz čistega miru.Aparat ni bil ne preobremenjevan, ni bilo menjave kablov ipd. Confused
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
galop

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 17, 2010 16:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

glede na to da je zadeva precej stara je lahko možen kakšen mrzel lot ali pa izsušeni elektrolit..Upaj da je samo to glede na to da ti kanal več ne dela.
Nazaj na vrh
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 17, 2010 17:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Torej ni niti več slišati tistega klik, ki je ob zakasnitvi? Lahko da je kriv relejni vklop zaščite...(to bi tudi razložilo iskrenje..)
Nazaj na vrh
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 17, 2010 18:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi jaz imam Luxmana LV113, ki na enem kanalu malce, kot smo rekli, ko smo bili še mulci - ¨fercera¨.
Pozna kdo človeka, ki v MB ali kje blizu srvisira takšne oldtimerje?
JanezBlond

Pridružen/-a: Sre Okt 2009 9:50
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 17, 2010 22:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V Ljubljani je včasih Iztok Spremo poštimal take zadeve.
Na mojemu prastaremu MosFet Hitachiju je kakih 10 let nazaj menjal kondenzatoreje. Menjaval jih je v določenem vrstnem redu, dokler ni zadeva začela delovati. Moram reči da mi še danes dela BP. Sem imel pa podobne simptome. V enem kanalu je občasno malo zvrckalo, časi vklopa so bili zelo dolgi, včasih je vklopilo zaščito proti kratkemu stiku itd...
Vglavnem, kolikor se spomnim je rekel da je menjal samo kondenzatorje, tako da sedaj še vedno dela BP! Tok! Tok!
Nazaj na vrh
krokar

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 18, 2010 13:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

berni je napisal/a:
Torej ni niti več slišati tistega klik, ki je ob zakasnitvi? Lahko da je kriv relejni vklop zaščite...(to bi tudi razložilo iskrenje..)

Točno, klika ni več slišati!
Ferceral ni sicer prav nič.Tisto tiho hreščanje je bilo od glasbe neodvisno oz. se sploh ni slišalo, ko je stvar špilala,
Sicer pa je sedaj že tako, da se mi več ne vžge, kar bi lahko kazalo, da je relejna zaščita vseskozi delujoča.
Nazaj na vrh
krokar

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 19, 2010 15:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vmes so mi ojačevalnik pri Proelektroniki v BTC-ju popravili in sedaj dela 1A.Problemi bi naj bili predvsem na tiskanem vezju(pač leta!), menjana naj bi bila tudi 2 releja.Plačal sem malo pod 70€.Ker je sicer aparat na zunaj tudi s svojimi 30 leti brez praskice, vsi gumbi in tipke pa tečejo, da se človeku kar smeji, res upam, da bo v bodoče elektronika funkcionirala kot treba!
S Swans zvočniki(še sedaj ne morem prav verjeti za kak denar sem jih na e-bayu dobil!) je zvok res prima in potrjuje tezo, da se v stereo zvoku ravno strašne revolucije skozi leta niso dogajale, vsaj na področju ojačevalnikov ne.
Sicer hvala tistim, ki ste mi skušali pomagati.Zaradi vas sem se tudi čutil dolžnega, da javim, da je sedaj vse OK! Smile
Nazaj na vrh
samob

Pridružen/-a: Čet Jun 2008 18:06
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 20, 2010 07:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Daj še kakšno fotko gor, da vidimo tvojo "starino" v akciji.

lp Samo
Nazaj na vrh
krokar

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 20, 2010 17:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://cgi.ebay.at/Verstarker-LUXMAN-L-410-Integrated-High-End-Amplifier-/380248912470?pt=LH_DefaultDomain_77
Moj je absolutno identičen, fotk pa boljših sam nebi naredil!
In še boxi, katere poganja in se hvalim, kako sem jih skoraj zastonj dobil:
http://www.swans-europe.eu/swans_rm600_heimkinolautsprecher+M52087573ab0.html
Mislim,da pa sem itak opozoril, da Swans dela odlične komponente za DIY kogar to zanima! Idea
Nazaj na vrh
endless

Pridružen/-a: Tor Feb 2010 15:33
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 20, 2010 20:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zdravo Krokar,malo si se zmotil,tvoj model l430 ima tri sredinske " lučke"
ta na linku pa samo dve...tako da ni identičen. Embarassed
Drugače pa je to super zadevca,sem ga imel pa mi je zelo žal,ker sem ga prodal.
Nazaj na vrh
krokar

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 20, 2010 23:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Embarassed
Sam sem sicer malce zaljubljen v Luxmane!To so bili sila nobl aparati in nič poceni ter si jih v tistih časih nisem mogel privoščiti niti pod razno.
Tale ojačevalnik spada bolj med njihovo tedanjo konzumno klaso, ampak izdelava je neverjetna jn bo verjetno tudi endless potrdil, da je na nivoju kakšnega današnjega high-enda.Kot izgleda vse na fotkah precizno narejeno, je to tako tudi v živo.
Ravno sem na e-bayu zasledil po ugodni ceni na Slovaškem njihov odličen močnostni ojačevalnik M-3 in bom skušal priti do njega!
Nazaj na vrh
endless

Pridružen/-a: Tor Feb 2010 15:33
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 21, 2010 09:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja , pred luxmanom sem imel Marantza 7001,pa ni primerjave,tako da je Marantz po hitrem postopku odšel od hiše!
Nazaj na vrh
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 21, 2010 09:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moj Luxman L-410 je že v 90-ih doživel upgrade in predelavo, ki ga je popeljala v bolj verne vode, vendar ga še nisem priklopil odkar so se v mojem sistemu začeli pojavljati raznorazni ojačevalniki domače izdelave. Bolj lep kot uporaben ... pravi razstavni exponat. Laughing
Nazaj na vrh
krokar

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 21, 2010 15:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Povsem normalno je, da imajo ljudje v teh zadevah različna mišlenja in me to niti najmanj ne moti(vmes je verjetno že marsikomur jasno kaj me lahko razrajca... Wink ).
O Luxmanu morda le toliko, da gre za že zelo staro japonsko firmo(ustanovljena pred 85 leti!), ki se je posebej v 70-tih letih uvrščala med elito hi-fi proizvajalcev."Prebegli" inženirji iz Luxmana in Kenwooda so nato ustanovili legendarni Accuphase, kar je hkrati pomenilo zaton obeh firm(ne pozabimo:tudi Kenwood je svoje čase proizvajal high-end!).Kenwood si je potem šel tehniko za široko potrošnjo, o Luxmanu pa je bilo dolgo vse tiho.Firma se je dejansko vrnila pred par leti, k sreči z aparati, ki niso v sramoto nekdanji slavi.Še zdaleč pa firma ne pomeni več kot je 30-40 let nazaj!
http://en.wikipedia.org/wiki/Luxman
S pomočjo e-baya si bom skušal zložiti kombinacijo C-03+M-03.Upajmo, da bo uspelo!
Nazaj na vrh
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 21, 2010 16:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

krokar je napisal/a:
Povsem normalno je, da imajo ljudje v teh zadevah različna mišlenja in me to niti najmanj ne moti(vmes je verjetno že marsikomur jasno kaj me lahko razrajca... Wink ).
O Luxmanu morda le toliko, da gre za že zelo staro japonsko firmo(ustanovljena pred 85 leti!), ki se je posebej v 70-tih letih uvrščala med elito hi-fi proizvajalcev."Prebegli" inženirji iz Luxmana in Kenwooda so nato ustanovili legendarni Accuphase, kar je hkrati pomenilo zaton obeh firm(ne pozabimo:tudi Kenwood je svoje čase proizvajal high-end!).Kenwood si je potem šel tehniko za široko potrošnjo, o Luxmanu pa je bilo dolgo vse tiho.Firma se je dejansko vrnila pred par leti, k sreči z aparati, ki niso v sramoto nekdanji slavi.Še zdaleč pa firma ne pomeni več kot je 30-40 let nazaj!
http://en.wikipedia.org/wiki/Luxman
S pomočjo e-baya si bom skušal zložiti kombinacijo C-03+M-03.Upajmo, da bo uspelo!

moj luxman r 1120 pelje lulat v zvoku vso ostalo zbirko..približno 50 kom receiverjev in ojačevalcev.tud večje sansui-e in marantze. Laughing

za moj okus seveda. Wink
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu