| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Pet Jan 01, 2010 14:07 Naslov sporočila: Je filozofija za dosežke v high endu pomembna? |
|
|
Osebno menim, da je.
Tudi v življenju človek vedno pride do stopnje, ko opisno in opravilno spoznano ne da več napredka in je potrebno najti način kako premišljeno preseči te omejitve..
In tedaj se zatečemo k znanju vrhunskih mislecev področja, ki nas je "potegnilo vase."
K sreči, je znanja dovolj, je skoraj popolnoma zastonj(edina cena je vložiti sebe).
Prvo se moramo naučiti poglabljat vanj in zase selektirati spoznano in najbolje, da se ga kar takoj naučimo neobremenjeno izmenjavati z nam podobnimi iskalci.
Zame je pomembno, da se naučimo, da najmanj prinaša, če se nekih spoznanj držimo kot pijan plota in da je najbolje, da se jih preprosto otresemo kot pes vode, ko nam pridejo naproti bolj posrečena znanja in spoznanja.
Šele, ko veš, da ne veš vsega, lahko spoznavaš in razmišljaš bolj odprto in se pri tem še zabavaš..
In šele, ko se svojega sistema lotiš na tak filozofski, dovolj razbremenjen način, potem pride uspeh in zadovoljstvo, tudi če občasno kaj frata do te mere, da bi najraje kar zbrcal.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pet Jan 01, 2010 14:43 Naslov sporočila: |
|
|
Zame ni neke dileme. Filozofija spremlja človeka pri vseh stvareh. Manj kot je je, bolj umetno in sintetično se nekdo začne obnašat.
Torej, zame ni pomembna v hifiju, ampak načeloma povsod. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Wolumen
Pridružen/-a: Ned Jun 2009 11:46 Prispevkov: 345 Kraj: Škofija loka
|
Objavljeno: Pet Jan 01, 2010 18:14 Naslov sporočila: |
|
|
| Pomebni so cekini. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Pet Jan 01, 2010 18:35 Naslov sporočila: |
|
|
| Wolumen je napisal/a: | | Pomebni so cekini. | In brez žaklja zanje tud ne gre.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pet Jan 01, 2010 18:59 Naslov sporočila: |
|
|
V bistvu high-end je filozofija. Filozofija, ki jo udejanjamo na poti do končnega cilja, do ideala, ki govori o tem kaj je to dober, oziroma veren zvok. Kolikšen del poti do cilja bomo prehodili in kako hitro, o tem pa odločajo "cekini" (kot se je izrazil Wolumen). In ta pot proti cilju, se odraža v nekem (trenutnem) avdio sistemu, kateremu lahko rečemo, da je high-end.
Ali če se izrazim drugače: pomembneje je, da si na pravi poti, kot pa da si hiter a na napačni poti (beri: lahko da je nekajkrat cenejši sistem bolj "high-end" od nekega dražjega, ki pa sledi napačni filozofiji). V diskusijo katera ali katere filozofije so prave in katere napačne pa se na tem mestu ne bi spuščal. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
markoni
Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09 Prispevkov: 541 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Jan 02, 2010 14:53 Naslov sporočila: |
|
|
| before je napisal/a: | V bistvu high-end je filozofija. Filozofija, ki jo udejanjamo na poti do končnega cilja, do ideala, ki govori o tem kaj je to dober, oziroma veren zvok. Kolikšen del poti do cilja bomo prehodili in kako hitro, o tem pa odločajo "cekini" (kot se je izrazil Wolumen). In ta pot proti cilju, se odraža v nekem (trenutnem) avdio sistemu, kateremu lahko rečemo, da je high-end.
Ali če se izrazim drugače: pomembneje je, da si na pravi poti, kot pa da si hiter a na napačni poti (beri: lahko da je nekajkrat cenejši sistem bolj "high-end" od nekega dražjega, ki pa sledi napačni filozofiji). V diskusijo katera ali katere filozofije so prave in katere napačne pa se na tem mestu ne bi spuščal. |
Se stinjam, zelo lepo napisano. Bih pa edino v določenih stvareh kot so cekini povedal naslednje. Uplivajo pri večini
to je res. So pa tudi ne toliko uplivni pri iskušnjah in poznavanju elektronike. Je pa res da mora biti sinergija med tema dvema drugač negre !!!!! _________________ Only trust your hart (ears) ! Elephant man ...... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Pon Jan 04, 2010 10:12 Naslov sporočila: |
|
|
Cekini. Če se zadovoljimo s second-hand robo, potem nam hi-end dejansko ni več tako daleč stran. Seveda pa stane, je pa to tudi nekakšna investicija.
Vedno rad navedem kak primer: Avalon Eidolon, ki se smatra kot ultimativen zvočnik in bi v pravilni kombinaciji zadostil potrebi večini audiofilov se z malo sreče v EU dobi že za dobrih 10.000€. Kakšna je bila cena novih pa vemo. Cena je torej pošteno padla, po drugi strani pa težko verjetno, da se bo v nadaljnih 10 letih bistveno znižala.
Karikirano: če se nek audiofil skozi leta "prigura" do Watt Puppijev in jih proda za 8000€ doda še eno ali dve plači in pride do Eidolonov. In tako naprej ... tako delajo povečini vsi z omejenim budgetom. Je pa to HIEND in kdor ne misli resno investirati, naj niti ne začne. To je luksuz.
Nekoč me je zagrabilo, da bi se zakreditiral in nabavil potovalno jadrnico. Izkušen jadralec in lastnik jadrnice mi je šepnil, da naj ne grem v "posel" če mi mesečno na računu ne ostane vsaj 2500€. Torej ta reč v tistem trenutku (pa tudi danes) ni bila zame in sem se ji odpovedal.
Razmišljati o HiEndu, ko nam na koncu meseca ostajajo na računu same rdeče številke tudi nima smisla. To je vsa filozofija.
Lahko pa se igračkamo, gremo korak po koraku, nekaj malega pridobimo in smo veseli kot mali otročiči ...
V. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Čet Jan 07, 2010 05:00 Naslov sporočila: |
|
|
Sam imam dosti nižje standarde kje se začne HiEnd.In iskreno povedano nisem pripravljen plačati več kot 2k. eur za nobeno komponento.Zato ponavadi kupujem rabljeno.Sem pa sploh bolj "vintage" naravnan.Osebno najboljši zvočniki kar sem jih slišal so stari Technics Monitor2. z Marantz pre+power prav tako iz 70ih.Res me kombinacija Avantgarde z Burmester monoblocki ni tako navdušila, kot ta 20x cenejša oldtimer kombinacija.Je pa res ,da nimam nekega obsežnega audiofilskega znanja, saj sem v tem hobiju šele nekaj let.Vse ocenjujem po tem, kaj mi je všeč in tako tudi kupujem.To je moja filozofija.Se pa rad kaj naučim, zato bom z zanimanjem spremljal to in druge teme.
Jaz pravim - vsak ki je ponosen na svoj sistem, ima HiEnd sistem. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Čet Jan 07, 2010 13:03 Naslov sporočila: |
|
|
| MitjaF je napisal/a: | | Jaz pravim - vsak ki je ponosen na svoj sistem, ima HiEnd sistem. |
Kaj pa če bi rekel takole: Vsak, ki je zadovoljen s svojim sistemom je lahko srečen. In naj zavraga ne bere več forumov in testira novih komponent ! _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Čet Jan 07, 2010 13:17 Naslov sporočila: |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: | | MitjaF je napisal/a: | | Jaz pravim - vsak ki je ponosen na svoj sistem, ima HiEnd sistem. |
Kaj pa če bi rekel takole: Vsak, ki je zadovoljen s svojim sistemom je lahko srečen. In naj zavraga ne bere več forumov in testira novih komponent ! |
To je pa potem že HAPPY-END
Vendar pa mislim, da ga ni audiofila, ki bi imel happy-end sistem, saj se ta pojma (audiofil in happy-end) izključujeta. Ne poznam namreč audiofila, ki bi bil (popolnoma) zadovoljen s svojim sistemom, ampak ga vedno nekaj žene k še večji popolnosti. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
markoni
Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09 Prispevkov: 541 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jan 07, 2010 15:04 Naslov sporočila: |
|
|
| MitjaF je napisal/a: | Sam imam dosti nižje standarde kje se začne HiEnd.In iskreno povedano nisem pripravljen plačati več kot 2k. eur za nobeno komponento.Zato ponavadi kupujem rabljeno.Sem pa sploh bolj "vintage" naravnan.Osebno najboljši zvočniki kar sem jih slišal so stari Technics Monitor2. z Marantz pre+power prav tako iz 70ih.Res me kombinacija Avantgarde z Burmester monoblocki ni tako navdušila, kot ta 20x cenejša oldtimer kombinacija.Je pa res ,da nimam nekega obsežnega audiofilskega znanja, saj sem v tem hobiju šele nekaj let.Vse ocenjujem po tem, kaj mi je všeč in tako tudi kupujem.To je moja filozofija.Se pa rad kaj naučim, zato bom z zanimanjem spremljal to in druge teme.
Jaz pravim - vsak ki je ponosen na svoj sistem, ima HiEnd sistem. |
Bravo je edina beseda za tvojo razalgo. Dokler nezboliš audiofilsko drži se tega in boš neskončno zadovoljen !!!!! _________________ Only trust your hart (ears) ! Elephant man ...... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nomad
Pridružen/-a: Pet Maj 2009 14:01 Prispevkov: 911 Kraj: Ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Čet Jan 14, 2010 12:28 Naslov sporočila: |
|
|
Par zanimivih misli prijatelja iz Avstralije.
My simple thoughts are that Olson thinks too much rather than build, listen, modify to achieve an enjoyable and moving listening experience (or creating the illusion of ‘being there’). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Čet Jan 14, 2010 13:05 Naslov sporočila: |
|
|
| Ali pa kot je zapisal K.Marx: Filozofi so si svet do sedaj samo različno razlagali, gre pa za to, da ga spremenimo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Čet Jan 14, 2010 14:03 Naslov sporočila: |
|
|
| pasuljaris je napisal/a: | | Ali pa kot je zapisal K.Marx: Filozofi so si svet do sedaj samo različno razlagali, gre pa za to, da ga spremenimo. |
In nato je njegov sodobnik Jules Verne s svojimi vizijami svet korenito spremenil v tega, ki ga poznamo danes.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|