| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Gnilius
Pridružen/-a: Sob Jun 2008 23:24 Prispevkov: 2 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Jun 28, 2008 23:28 Naslov sporočila: Zvočniki |
|
|
Ne vem čist kam tole uvrstit upam da sm dau prau:P.Rad bi si kupu zvočnike za u sobo, približno 14m2 veliko.Neki sm geldu z-5450 sam me je strah zarad zvocne da mam preslabo pa nimam glih dost kesa. Zanima me tut a se mi u taki mali sobi sploh splaca met 5.1 sistem.A bo razvil sploh taprau zvok? Pa tut, če je kle kak glasbenik, če slučajn ve a se zraun teh zvočnikou spilat na bobne tko da bi se muske kej culo?K sm razmislu ce se mi bol splaca mogoce uzet kak uredu 2.0 sistem ane pa deje mocnej pa posebi fers pa zvocniki??
Zelim si met mocn in srednje kvalitetn (nerabm glih uno najvisjo kvaliteto) zvok za musko, filme in igranje bobnov ob glasbi. Se pod 500eu al pa 400 da kej dobit???
Hvala za odgovore ze u naprej.
lp Matija |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
xray80
Pridružen/-a: Sob Maj 2008 19:01 Prispevkov: 291 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Sob Jun 28, 2008 23:52 Naslov sporočila: |
|
|
Ajoj kaj si špričal slovenščino. Ti bom kar jaz odgovoril ker poznam svet hifi-ja, hometheater ter zelo dobro pc zvočnike. Jaz ti svetujem da kupiš Altec Lansing mx5021. Gre za eden izmed najkvalitetnejših pc zvočnikov. Je 2.1 sistem. Doma ga imam in ga ne iskoristim niti 50% glasnosti v sobi 24 kvadratov. Logiteche-z5500 imam tudi v tej sobi, so močnejši, vendar slabše kvalitete kot mx-5021. Za hifi sistem pa je cca 500 eurov minimum, lahko pa kupiš rabljeno robo to bom pa prepustil, drugim bolj izkušenim forumašev, da ti pomagajo. Za home theater sistem pa imaš definitivno premalo denarja. Kar se tiče zvočne, pa še zmeraj jo lahko kasneje kupiš, ko zbereš dovolj denarja. Se pa definitivno pozna razliko. Svetujem ti vsaj kak Creative Audigy2, če pa je dovolj denarja creative sb x-fi extreme music. Sklepam da boš uglavnem vrtel mp3-je na pcju. Mx5021+audigy2 bo prava izbira. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Ned Jun 29, 2008 09:28 Naslov sporočila: |
|
|
Ob kateremkoli od teh kompletov boš bolj težko igral bobne.
Ne Logitech, ne Altec Lansing pa nista slaba, odvisno kateri ti bolj prijetno zveni. Logitechi so malo trši, ter manj detajlirani. Nekaterim pa je to všeč. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Gnilius
Pridružen/-a: Sob Jun 2008 23:24 Prispevkov: 2 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jun 29, 2008 09:35 Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo. Sry sam se mi res ne da slovnicno klele pisat hehe:P.
Hvala za odgovor.Sm pogledu omenjene zvocnike-http://www.mimovrste.com/artikel/1900016118/komplet-zvocnikov-21-altec-lansing-mx5021-crni
sam ne vem ne delujejo glih mocni. A ni pol bols ce uzamem z- 5450?
mislm sej so mocnejsi ane?
pa zanima me se neki. Dans sm probu utaknt leptopa u domaci kino sistem.in ze takoj ob dotiku vhodov je zacel ful brencat??A je to zarad zvocne? al je kak drug problem?
( sry res se mi ne da pravilno pisat:S)
Lp Matija |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
xray80
Pridružen/-a: Sob Maj 2008 19:01 Prispevkov: 291 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Ned Jun 29, 2008 10:03 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam doma logitechova sistema z-560 ter z 5500 oba imata thx certificat ter ponujajo obilico moči. Z-560 naj bi imel 400 w rms z-5500 pa kar 505 w rms-ja. Zdej če je to res ne bomo tu debatirali, ker verjetno res ni, pač take podatke navaja logitech. Mx-xi navajajo 90 w rms-ja vendar verjemi, da je za tvojo sobo več kot preveč, s tem da je vsaj meni kvaliteta na višjem nivoju kot logitechovi. Če pa misliš nabijat kako techno muziko potem pa je boljše poseči po logitech. Zlasti sub je zelo močan. Jaz moje ne iskoristim niti do 30%. Govorim o z-5500. Z- 5450 so bolj švoh. Vse je odvisno kaj hočeš imet. Meni je bolj pomembna kvaliteta kot pa glasnost sistema.
http://www.mimovrste.com/artikel/1900016118/komplet-zvocnikov-21-altec-lansing-mx5021-crni?img_id=16832
Na tem naslovu spodaj imaš vtise dveh uporabnikov, bi rekel da njihove trditve še kako držijo. Najboljša pc kombinacija vsaj zame mx5021+Xfi extreme music+mp3ji v najvišji kakovosti če se da 320kbps, seveda če odmislimo flac, ape format |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Orpheus999
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 9:44 Prispevkov: 127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jul 01, 2008 09:14 Naslov sporočila: |
|
|
Hmmm, mislim da lahko 2.1 in5.1 sisteme kar pozabiš, če bodo zraven bobni.
Napisal si, da je soba 14m2... Bi lahko napisal še dimenzije sobe (v,š,g)?
Manjše sobice je treba kar precej izolirati, ker imaš takoj precej močen feedback. Predlagam ti, da si nabaviš raje kakšen ojačevalec srednjega kak.
razreda in malo boljše audio zvočnike, ali pa ,še bolje, kupiš manjšo končno stopnjo in centralno ozvočenje. Če je soba podolgovata, daj bobne v sredino sobe in zvočnika v zgornja kota, levo in desno. Nosilci za zvočnike naj bodo
zvočno izolirani, prav tako pa tudi doberšen del stene,kjer so zvočniki.
Nabavi si debel kosmat tepih, ki bo šel po celi sobi, potem pa pridejo na vrsto še akustični paneli. LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
madox
Pridružen/-a: Čet Maj 2008 10:36 Prispevkov: 22
|
Objavljeno: Sre Jul 02, 2008 12:34 Naslov sporočila: |
|
|
Mene pa zinama, če bi kaj rešil zadevo s kakšno zelo prosojno peno, ki bi jo dal v bas luknjo. Zakaj?
Dogaja se mi, da pri določenih skladbah malo zabobni basovec.
Trenutni ojačevalec je malenkost prešvoh za moje zvočnike in mu bas malo zapleše (ni trd bas).
Probal sem že z enim dual mono ojačevalcem, ki pa je odlično poganjal bas in ni bil bobneč.
Trenutno nimam namena kupovati močnejši ojačevalec, da bi rešil to zadevo.
Ima kdo kake izkušnje s tem ali mi priporočate kaj drugega?
Hvala |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
AUDIOEXPERT
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 15:50 Prispevkov: 407 Kraj: CELJE
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
madox
Pridružen/-a: Čet Maj 2008 10:36 Prispevkov: 22
|
Objavljeno: Sre Jul 02, 2008 18:37 Naslov sporočila: |
|
|
A to polnilo kakor razumem bi moral spraviti v notranjost zvočnika na obstoječo peno, ki je že notri?
Jaz sem mislu, da bo jo dal v bas luknjo kot majo npr. B&W zvočniki.
A maš kej tazga?
Za kretnico bi pa vprašu, kaj konkretno bi pridobil s kretnico.
Bol kontroliran bas al samo na kretnici obrneš gumb in dobiš manj basa skozi luknjo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|