| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
DOLAR
Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03 Prispevkov: 746 Kraj: bUNGA bUNGA
|
Objavljeno: Pon Avg 23, 2010 09:27 Naslov sporočila: Izkušnje z ojačevalci |
|
|
Pozdravljeni,
Odpiram temo v kateri lahko opišete kakšne izkušnje ste imeli z ojačevalci, zakaj ste jih menjavali, kakšne prednosti ste pridobivali s prehajanjem v višje cenovne razrede, na druge topologije....
Mogoče lahko kdo od bolj načitanih pojasni tudi kakšno zahtevnejšo temo, denimo zakaj se ojačevalniki najvišjih razredov izogibajo globalnega negativnega feedbacka.....
Upam, da bo tema zaživela vsaj tako kot "kabelska" s čim manj prerekanja tipa lampa - ss
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Pon Avg 23, 2010 13:01 Naslov sporočila: |
|
|
Mene bi denimo zanimalo zakaj imajo tudi vrhunske firme tako različne pristope glede tonskih in drugačnih kontrol?
Po eni strani imamo t.im. puristični pristop, kjer spredaj vladata samo 2 regulatorja:za glasnost in preklop med izhodi; na drugi strani pa imamo recimo Accuphase in McIntosh, ki pa ponujata tonske kontrole in očitno ne dasta veliko na to, da bi to imelo negativni vpliv na sam zvok.
Osebno sem sicer pripadnik možnosti vplivanja na frekvenčno krivuljo, saj je poznano, da človeško uho pri različnih jakostih različno zazna posamezna frekvenčna področja in da tudi loudness funkcija ni nek bav-bav, če se pametno uporablja in ko je to potrebno.Ko glasbo poslušam na hi-fi jakosti, pa tudi sam tonske kontrole izključim.
Moram reči, da v raznih testih sicer nikjer nisem razbral nekih eksplicitnih kritik na ojačevalnike s tonskimi kontrolami. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
|
Objavljeno: Pon Avg 23, 2010 16:13 Naslov sporočila: |
|
|
Mene bi npr. zanimalo, če bi kdo znal opisati prednosti/slabosti hibridne zasnove ojačevalca vs ss.
Nekaj časa sem bil lastnik hibridnega ojačevalca in imam mešane občutke glede hibridov. Res je, da ojačevalnik ni bil visokega cenovnega ranga, tako da težko posplošujem, ampak kljub temu sem po določenem času začel pogrešati določene hifi kvalitete (fokus, čistost, mirnost, "jasnina slike", definiranost instumentov in prostora med njimi...)
V temi o integriranih ojačevalcih je kar nekaj "protagonistov" hibridov. Sam sem kot prednost opazil basovsko področje, ki je precej avtoritativno, veliko zvočno sliko, detajle, žmohtnost (nikoli ne zveni tanko, suho...), potem pa se konča.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pon Avg 23, 2010 17:21 Naslov sporočila: |
|
|
Izkušnje z ojačevalci? Pomoje bom za dooolgo ostal na Cyrusih. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness.
Nazadnje urejal/a Pestilence. Sob Sep 18, 2010 21:19; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Avg 23, 2010 17:49 Naslov sporočila: |
|
|
| Meni je pa žal mojega ES, čeprav so mnenja deljena glede te serije. Ko bom menjal ojačevalec, bom najprej pogledal za njimi. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
|
Objavljeno: Pon Avg 23, 2010 18:28 Naslov sporočila: |
|
|
| Pestilence. je napisal/a: | | Izkušnje z ojačevalci? Pomoje bom za dooolgo ostal na Cyrusih. |
Ne bodi no tako redkobeseden Pričakujemo elaborat  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pon Avg 23, 2010 20:59 Naslov sporočila: |
|
|
| DOLAR je napisal/a: | | Pestilence. je napisal/a: | | Izkušnje z ojačevalci? Pomoje bom za dooolgo ostal na Cyrusih. |
Ne bodi no tako redkobeseden Pričakujemo elaborat  |
Na kratko:
Ko sem imel ta ojačevalec, ga nisem najbolj maral. Je underpowered, zna zvenet svetlo, basi niso kot bi morali bit, ne paše v polico, nobena komponenta ne paše zraven, ima neumne zvočniške konektorje, itn, int..
Potem sem zadevo prodal. In imel še CA, NAD, Onkyo, zdaj imam aktivne monitorčke.. Vendar pogrešam tisti Cyrus zvok.
(Šlo pa je za njihov najcenejši integrirc, Straight Line.) _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pon Avg 23, 2010 21:23 Naslov sporočila: |
|
|
Tema je kot nalašč za tole sliko...
LP Jernej _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
galop
Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05 Prispevkov: 536 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pon Avg 23, 2010 21:54 Naslov sporočila: |
|
|
Dosedaj sem si lastil luxman L430,M02,sumo andromeda,rotel 980,sony tan 220es,phase linear 700b,in še par končnih stopenj in nažalost nič ni igralo kot tole tako da sem se strinjam da je g. Nelson genij .
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04 Prispevkov: 1776 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Avg 23, 2010 22:16 Naslov sporočila: |
|
|
prosim za definicijo poslušanja na HI-FI jakosti ???!!!??? _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
galop
Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05 Prispevkov: 536 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pon Avg 23, 2010 22:30 Naslov sporočila: |
|
|
| Definicija je velik pojem,ki si ga vsak razlaga po svoje. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Tor Avg 24, 2010 07:39 Naslov sporočila: |
|
|
| fjaka je napisal/a: | | prosim za definicijo poslušanja na HI-FI jakosti ???!!!??? |
imaš jak hi-fi uređaj pa ga poslušaš _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Tor Avg 24, 2010 07:57 Naslov sporočila: |
|
|
| galop je napisal/a: | Dosedaj sem si lastil luxman L430,M02,sumo andromeda,rotel 980,sony tan 220es,phase linear 700b,in še par končnih stopenj in nažalost nič ni igralo kot tole tako da sem se strinjam da je g. Nelson genij .
 | Brez zamere.
Ko boš odlotal puše na zvočniških kablih in kable samo zašraufal gor, šele potem boš ostrmel, kaj ojačevalec "zna".
Polna žica ne potrebuje dodatnega "vmesnika", ki ji zvok samo pači. Te puše so namenjene licnastim kablom, da spacan zvok licne s svojo tenko reprodukcijo visokih tonov naredijo kao malce analitičnega, v resnici pa so cokla, ki preprečuje nadgradnje, saj z njimi ojačevalnik in zvočniki ne morejo nikoli prikazat česa so sposobni. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Tor Avg 24, 2010 08:18 Naslov sporočila: |
|
|
| pasuljaris je napisal/a: | | fjaka je napisal/a: | | prosim za definicijo poslušanja na HI-FI jakosti ???!!!??? |
imaš jak hi-fi uređaj pa ga poslušaš |
Vidm, da tud ti voliš "piši kao što govoriš slovenštinu".
Me zanima, če je oni Nelson Pes kdaj šel v Lozano(o neki Lozani skoz neki pišejo in nabijajo na TVju). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Tor Avg 24, 2010 08:38 Naslov sporočila: |
|
|
| fjaka je napisal/a: | | prosim za definicijo poslušanja na HI-FI jakosti ???!!!??? | Definicija se skriva v samem pojmu "High fidelity"-neposrečeno prevedeno, Visoka vernost.
http://en.wikipedia.org/wiki/Fidelity
Iz tega torej izhaja, da naj bi bila najbolj primerna jakost prilagojena jakosti in sporočilnosti glasbe in izvajalca.
Ker orkestralna klasična glasba in live koncertni posnetki zahtevajo konkretno veliko moči, je zanjo potrebno imet temu primerno ojačevalno elektrifikacijo, dočim ostale zvrsti zahtevajo manj soka v žicah, da bi bile "visoko verne".
Zadevo popestri dejstvo, da so različni posnetki v končni fazi namiksani z različno jakostjo, za povrh pa smo ljudje čudna bitja, ki kak dan določeno glasbo, ki nam je pri srcu nabijemo na glas, da bolj "zadiha" z nami, ob drugačnih priložnostih pa nam paše isto glasbo poslušat tiše, v bolj "komornem" vzdušju.
K zadnjemu so predvsem nagnjeni tisti, ki poslušajo večinoma jazz, dočim ljubitelji jazza in tudi ostale glasbe, kot je rock, razumemo a capella poslušanje drugače- neaudiofilskega hudiča je včasih treba izgnat iz telesa z toliko watti kolikor jih je pri roki.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|