Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Dva pojačala na iste zvučnike

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
cariblanco

Pridružen/-a: Ned Maj 2010 15:48
Kraj: Zagreb

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 12, 2010 11:59    Naslov sporočila: Dva pojačala na iste zvučnike Odgovori s citatom

Evo zanima me jedna stvar.Imam reciver marantz sr 7002 i pojačalo cambridge audio i svaki ima svoje kable.Reciver je na vilice a pojačalo na banane.Sad jel smiju biti istovremeno oba kabla priključena na zvučnike makar će uvjek svirati samo jedan izvor,neće nikad biti skupa uključeni.Mala mi je gnjavaža stalno to mjenjati pa pitam jel može biti kakve škode ako su oba kabla priključena.Isprika zbog jezika,lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vinylfan

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 12, 2010 15:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nije problem, nadam se, da se razumijemo zbog jezika... Ako več oćeš tu variantu, onda bi bilo bolje, da kupis kao neki adapter a to je kutija, na kojoj češ spojiti oba pojačala, a onda imaš selektor sa kojim biraš, koje će da svira. Od "kutijice" do zvućnika imaš samo jedan kabel.
A varianta za koju pitaš je preriskantna, odnosno kad sam imao samo na probi neko pojačalo, meni je brujalo u zvučnicima, tako da kombinacija uopšte nije bila moguča. Izgleda, kad sam imao spojena dva pojačala i iako jedan od njih uopšte nije radio, kod drugog je proradila zaštita.
Evo toliko... Zadovoljan?
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 12, 2010 16:05    Naslov sporočila: Re: Dva pojačala na iste zvučnike Odgovori s citatom

cariblanco je napisal/a:
Evo zanima me jedna stvar.Imam reciver marantz sr 7002 i pojačalo cambridge audio

Koji imas Cambridge Audio amp? Ako ima HT bypass onda je to i te kako moguce i korisno u kombinaciji sa A/V recieverom. U toj kombinaciji imas samo jedne zvucniske kable za levi i desni kanal i prikljuceni su na CA ampu . Treba ti samo dva para RCA konektora. Jedan koji spaja CD i CA amp i jedan koji spaja Pre-OUT A/V receivera i CA amp na HT bypass IN. Vise u ovoj temi ovdje. KLIK. Moj sistem je ovdje.

p.s. Moze biti CA amp i bez HT bypassa, a u tom slucaju moras biti malo pazljivi kot rabe, jer ce biti aktivne obije volume kontrole u isto vreme, tako da moras naci pravu poziciju na CA ampu kada gledas filmove i imas istovremeno ukljucen i Marantz A/V receiver.

lp, d.
Nazaj na vrh
cariblanco

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 12, 2010 18:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala svima na odgovorima a pojačalo od ca je Azur 650A
Nazaj na vrh
delfinus

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 12, 2010 19:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

CA ima samo na modelu 740 i 840 tako zvani fixed level input (str. 10), gdje je omoguceno direktno konekcija A/V recivera na "končno stopnjo".

Sa 650A postji mogucnost samo one druge variante koju sam komentirao pod p.s.. To je za moje pojme bolja alternativa nego kupovati jos jednu kutijicu - switch gdje onda vrsis izbor koji amp, da svira u danom momentu. Jer sve te dodatne kutije pomalo degradiraju signal.

Tako, da L i R par zvucnika povezes na CA 650. CD povezes preko RCA direktno na CA 650. A/V receiver povezes preko RCA na jedan od inputa na CA650. Tu samo si onda zapamtis gdje je dobro, da imas volume na CA 650 kad gledas filme. Ostali zvucnici (centar, SBL, SBR i SW) ostaju povezani na A/V receiver.

lp, d.
Nazaj na vrh
cariblanco

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 12, 2010 20:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

delfincek shvatio sam i u tom slučaju mi netrebaju zvučnički kablovi za L i R od recivera.Budem iz preout od recivera za L I R povukao interkonekt na jedan ulaz na ca i na tom ulazu gledam filmove a na drugom ulazu je cd za muziku,ok hvala i lp
Nazaj na vrh
delfinus

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 12, 2010 21:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Da, lp, d.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu