| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
tomzzi

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 22:32 Prispevkov: 205
|
Objavljeno: Tor Apr 27, 2010 19:15 Naslov sporočila: Nov sistem |
|
|
Pozdrav!
Namen si imam postaviti svoj audio sistem ki bi bil namenjen predvsem predvajanju moje digitalne zbirke glasbe v FLAC formatu.
Vsa glasba je zaenkrat na enem notranjem disku. Preostalo na zunanjem. Obenem pa tudi vsak nov cd zripam v FLAC za "arhiv".
Ker pa je laufanje pc kište za samo brskanje po spletu in poslušanje glasbe preveč energijsko požrešno in precej nesmiselno bi si rad sestavil sistem kateri bi pokuril zelo malo elektrike in bi ga nucal samo za poslušanje glasbe ali občasno brskanje po spletu.
Kaj v tem primeru narediti? Če kupim Netbook, Notebook nimam primernega izhoda (S/PDIF).
Imam DacMagic in ga lahko povežem preko USB a mi to ne diši preveč. Imam velik raje koaksialno povezavo. Pa še USB način priklopa je pri DacMagic omejen in ne podpira recimo 24/96.
Kot pravim se mi zdi laufat "kišto" samo za tole precej nesmiselno in ne bi rad laufal le te po nepotrebnem.
Kaj mi preostane? Kupim en netbook, notebook ali je še kakšna druga opcija? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37 Prispevkov: 741 Kraj: Okolica LJ
|
Objavljeno: Tor Apr 27, 2010 19:31 Naslov sporočila: |
|
|
Z notebookom sem zadovoljen, ker je varčen, tih in ga med poslušanjem uporabljem še za internet.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Tor Apr 27, 2010 19:49 Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče s kakšno takšno zadevšno:
http://www.m2tech.biz/products.html
USB izhod notebooka/netbooka s tem pretvoriš v 24/192 SPDIF povezavo in direkt na DacMagica. Tako boš lahko predvajal tudi 24/96 glasbeni material.
Kako se to obnese v praksi ne vem, še nisem preizkusil. Se pa spomnim, da so se o tej napravici razpisali na diyaudio forumu. Če te zanima najdem in prilepim. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tomzzi

|
Objavljeno: Tor Apr 27, 2010 20:00 Naslov sporočila: |
|
|
| Ja zanimajo me vse možne opcije. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Tor Apr 27, 2010 20:07 Naslov sporočila: |
|
|
Evo tukaj tema.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tomzzi

|
Objavljeno: Sre Apr 28, 2010 17:56 Naslov sporočila: |
|
|
Se pravi, da bi preko tega pretvornika lahko dobil dokaj kakovosten zvok/povezavo do DacMagica oziroma vsekakor boljše kot direktna povezava preko USB?
Ker če ja potem je to to. Razmišljal sem tudi o kakšnem Squeeze Box Touch za branje iz zunanjih diskov a nekako se mi zdi tale varianta boljša.
Pa kolikor berem je samo ena slaba stran. Če prav razumem USB napajanje?
Realno je razlika velka med modificiranim ali ne?
Kaj je najboljša varianta?
Pa hvala vam na nasvetih. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Sre Apr 28, 2010 21:57 Naslov sporočila: |
|
|
| tomzzi je napisal/a: | Se pravi, da bi preko tega pretvornika lahko dobil dokaj kakovosten zvok/povezavo do DacMagica oziroma vsekakor boljše kot direktna povezava preko USB?Ker če ja potem je to to.
|
Kot pravim, tega še nisem probal, zato ne morem reči ničesar iz prve roke. Po vsem absorbiranem sodeč (tu mislim na princip delovanja takšnih hi-res USB/SPDIF pretvornikov) to ima potencial in čisto možno da funkcionira vrhunsko. Mogoče vprašaš na forumu če kdo ima kaj podobnega doma in ti posodi na probo.
| tomzzi je napisal/a: |
Razmišljal sem tudi o kakšnem Squeeze Box Touch za branje iz zunanjih diskov a nekako se mi zdi tale varianta boljša.
|
Kakor za koga. Jaz sem odkar sem na skvizu ne bi mogel živeti z ničemer manj funkcionalnim/manj razvajaškim od njega. Probaj oba pa boš videl kaj ti najbolj sede.
Pa kolikor berem je samo ena slaba stran. Če prav razumem USB napajanje?
|
Da, to je slabost vseh USB/SPDIF pretvornikov, ki se napajajo preko USB porta. Vendar pa to še ne pomeni, da dotični pretvornik zaradi tega rezultira v slabem zvoku. Lahko še vedno dela odlično. Bi pa jaz v primeru nabave te zadevšne razmišljal o zunanjem napajanju. V smeri prekinitve 5V napajanja iz USB porta in namesto tega napeljati zunanji 5V dovod. To po moje ne bi bil neki problem, treba bi bilo na USB poti najti najprimernejšo točko kjer bi najlažje to izvedel.
Realno je razlika velka med modificiranim ali ne?
|
Na to ne more odgovoriti nihče dokler ne sproba originalni M2tech vs. modificiran M2tech. Ne verjamem, da se je kdo pri nas že špilal z obema.
Kaj je najboljša varianta?
|
Kaj je najboljša varianta zate boš moral ugotoviti sam. Če želiš, ti posodim squeezeboxa ko ga dobim nazaj od mojstra Stormsonica, pa probaš. Sicer z njim ne boš mogel uživati v 24/96, saj tega ne podpira, oziroma predvaja, vendar pri tem downsampla v 24/48. Bolj v smeri da spoznaš princip delovanja/upravljanja in vidiš če je to to. Če te pritegne upikneš Toucha in stvar rešena, v nasprotnem pa iščeš naprej, obogaten z eno praktično izkušnjo več.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tomzzi

|
Objavljeno: Tor Maj 11, 2010 19:44 Naslov sporočila: |
|
|
Nisem si mislil, da se bo še kdo spomnil na to temo. Hvala ti za tale link.
Ja še vedno tuhtam v to smer. In mislim, da bo tale zadevica kar naročena kmalu. Po prebranem se mi vsekakor zdi vredno tistih ~100€.
Moram pa prvo preštudirat vse variante in kaj se mi najbolj splača vzet. Je še vedno bolj ali manj vse v oblakih.
Prvo moram okrog DacMagic-a poštimat zadeve in pa po vsej verjetnosti nabavit nov headphone amp. Potem pa dalje.
Tale audio "hobi" ni ravno poceni. Sam si ne morem pomagat.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|