| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
GoldProf
Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15 Prispevkov: 603
|
Objavljeno: Tor Maj 11, 2010 19:44 Naslov sporočila: Svetlana "C"KT88 |
|
|
Nisem ravno prepričan ali sodi tema na to stran, a ker je kar nekaj besedila o elektronkah sem vprašanje postavil kar tukaj.
Prosim za priporočilo za zamenjavo 12AT7/ECC81 double triodes phase - linear in 12AX7/ECC83 double triode for first stage, kitajskega porekla, za elektronke ki bi se lepo podale s Svetlano"C"KT88 za poslušanje jazza(Diana Krall, Shirley Horn, Cassandra Wilson, itd) ter pop-rocka (Dire Straits, Eric Clapton, B. Springsten, CCR in podobno). Če ima kdo kakšne izkušnje, prosim za priporočilo.
Hvala za nasvete.
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Tor Maj 11, 2010 19:56 Naslov sporočila: |
|
|
Za ecc 83 imaš kar v naslednji temi veliko napisanega . Ponavadi se konča tako , da nabaviš en lep kupček dobrih lamp in sam sprobaš kaj ti najbolj leži.
Jaz rabim samo eno 12au7 , pa imam že 12 različnih za zamenjavo..
na tubeworld imaš veliko opisanega in veliko slik , da resnično veš kam kaj spada...
recimo za ecc81
https://www.tubeworld.com/12at7.htm
Sam sem ugotovil, da kitaro Clapotona ali Knopflerja pravilno slišim šele , ko sem menjal lampe.Namesto kitajske 12au7 sem napredoval z 5814a Siemens nato s silverplate Siemens ecc82, potem pa ugotovil to kar vsi vedo in je tudi res Telefunken ecc802s je najboljša in ne samo pri ceni...  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|