Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Kakšen srednjetonec naj kupim?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ss1234

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 23:15

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 05, 2010 00:21    Naslov sporočila: Kakšen srednjetonec naj kupim? Odgovori s citatom

No mi mamo doma TV ki je vbistvu samo monitor. Zvočnike se priključi na ojačevalc vgrajen notr. Zato ker iz TVja ne prihaja nevem kaj kvaliteten zvok sem vzel zvočnike iz enega starega stolpa. No so špilal zlo vredu dokler ni eden izmed srednjetoncev(so 3 sistemski) začel hreščat. sem ga dal ven in ugotovu da je zanič tuljava. Zdaj pa stvar je taka: rabim zamenjavo. Ali naj zamenjam oba ali nebo nobene bistvene razlike če zamenjam samo enega? Drugače pa rabim nasvet kje kupiti drugega(če se da kje na internetu). Še nakaj informacij o zvočniku: soft dome tipa, impadenca 8, 40W, premer 5cm.
Hvala!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MitjaF

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 05, 2010 01:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Morda najprej poiskusi samo odklopit okvarjeni srednjetonec.Al pa poglej v Conrad če imajo kaj podobnega.Pa gotovo ne bo neke razlike,tako da lahko kupiš samo enega.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 000000000
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 05, 2010 10:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če lahko nabaviš identičnega, kot je ta okvarjen, potem menjaj le tega, v nasprotnem primeru pa nabavi dva nova, ki sta po karakteristikah in dimenzijah čim bolj podobna originalnim srednjetoncem. Lahko seveda menjaš tudi le okvarjenega z drugačnim, a potem se bo zvok, ki bo prihajal iz zvočnikov, bolj ali manj razlikoval. Seveda pa stvar lahko malo "popraviš" s predelavo kretnice.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu