Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Poceni CD player
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Aleš A.

Pridružen/-a: Čet Mar 2009 19:38
Kraj: Tržič

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 30, 2010 22:05    Naslov sporočila: Poceni CD player Odgovori s citatom

Lep pozdrav,

ker s squeezeboxom enostavno nisem zadovoljen in ker mi 10let star DVD player igra mnogo boljše kot Squeeze bi si rad kupil nek rabljen CD player, potem pa počasi preštudiral ali obdržim squeezebox ali prodam in začnem nazaj kupovati CDje.

Torej iščem nek rabljen CD player za okoli 100€ (tud kakšen € več ne bo problem če se splača). Vendar sem čisto zgubljen kaj gledati.
Zasledil sem Marantz cd67se za pameten denar, vendar brez dalinca, kar mi pa ni ravno všeč (dodatno se ga gotovo ne da kupit, glede na to da je to staro 10 let).
Zelo bi bil vesel še vaših predlogov.
Najlepša hvala, Aleš.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 30, 2010 23:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

CDP za 100€ bo igral ravno tako dobro kot SB : )
Aleš A.

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 30, 2010 23:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

DVD player za takrat še 20k SIT ga povozi na celi črti. Sedaj ali se meni ne ujame v sistem ali pa je 10 let star DVD player res tako dober.
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 31, 2010 06:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mislim da si pred zelo lahko nalogo, saj je na prodaj ogromno CD predvajalnikov in to kvalitetnih za razumno ceno. Mnogi namreč prodajajo svoje predvajalnike in CD plošče (kako jim bo še žal Twisted Evil ) in prehajajo na predvajanje glasbe shranjene na trde diske. To je seveda prihodnost audija, ampak svetoval bi vsakemu, da obdrži zbirko diskov in predvajalnik - nikoli ne veš kdaj boš kaj od tega še potreboval.

Torej na E-Bay-ju, Bolhi in ostalih tovrstnih spletnih straneh, najdeš veliko tega, še lažje pa bo, če objaviš oglas in ponudiš opcijo menjave za Squeezbox! Jaz na primer, sem pred par leti (ker sem prešel na univerzalni predvajalnik) prodal odličen SONY CDP-X339ES, (pre)poceni Evil or Very Mad , še danes mi je žal.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 31, 2010 07:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aleš, pa si skvizu privoščil kvalitetno zripan brezizguben material?

V nasprotnem (sploh z mp3) primerjava s cd/dvd playerjem ni poštena. Wink

lp
Nazaj na vrh
kumer

Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 31, 2010 07:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

aleš, kaj pa te moti pri squeezu?

če bi res bil tako slab potem verjetno ne bi bil med najbolj prodajanimi napravami na tem področju

kot je že audiofill napisal, imaš flace?
Nazaj na vrh
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 31, 2010 08:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Že dolgo nisem primerjal zvoka SB proti dvd playerju, ampak v kolikor se spomnim je SB z dacem igral veliko bolje, poceni cd player pa ne igra veliko bolje kot dvd player.
Razliko sem opazil šele pri ES playerju, boljših pa nisem imel. Tako da pomoje tudi primerjaš mp3 proti audio cd-ju.
Nazaj na vrh
Aleš A.

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 31, 2010 14:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Imam FLAC tako da kvaliteta naj bi bila primerljiva. Res je da ne uporabljam nobenega daca ali drugega (boljšega) napajalnika.
Zvok je napram tistem dvdplayerju mrtev, bassa je zelo malo, nedefiniran, srednji so dokaj vredu ampak visoki so spet čudni. Meni ni "muzikalen".
Nazaj na vrh
DOLAR

Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03
Kraj: bUNGA bUNGA

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 31, 2010 14:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kumer je napisal/a:
aleš, kaj pa te moti pri squeezu?

če bi res bil tako slab potem verjetno ne bi bil med najbolj prodajanimi napravami na tem področju

kot je že audiofill napisal, imaš flace?

Jaz mislim, da je SB tako prodajan, ker je zanimiv predvsem med "pirati". Topogledno je zadeva hudo ugodna, če ne kupuješ več cd-jev.
Jaz sem kar malo skeptičen do FLAC-ov in kakršnihkoli stisnjenih formatov. Če je file 50% manjši od wav-a, dvomim da je lahko zvokovno na istem nivoju.

Za cd-player bi se za 100 EUR ozrl po rabljenem marantzu. Če pogreaš bas pa bi lahko za malo več denarja dobil kakšen exposure 2010. Ima bistveno globji bas od marantza.

lp
Nazaj na vrh
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 31, 2010 15:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ja, SB v originalni varianti in preko analognega izhoda ni ravno vrhunec glasbenega razodetja. Tu zna DVD igrati bolje, sploh, če niso preveč zakomplicirali analogne stopnje.
Bojim se, da tudi s poceni CD playerji ne boš najbolj zadovoljen.
Nazaj na vrh
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 31, 2010 16:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

DOLAR je napisal/a:

Jaz mislim, da je SB tako prodajan, ker je zanimiv predvsem med "pirati". Topogledno je zadeva hudo ugodna, če ne kupuješ več cd-jev.

Po moje pa je skviz tako prodajan ker so ljudje spoznali/začenjajo spoznavati prednosti hard diska. Zato tudi spletne prodajalne beležijo enormen porast prodaje flacov in velik upad prodaje cd plošč. Posledično firme ne bodo več vlagale v razvoj CD playerjev saj ne bo ekonomske računice, s tem pa je ta segment postal/postaja umirajoči dinozaver.

DOLAR je napisal/a:

Jaz sem kar malo skeptičen do FLAC-ov in kakršnihkoli stisnjenih formatov. Če je file 50% manjši od wav-a, dvomim da je lahko zvokovno na istem nivoju.

Stisnjen format je lahko izguben (recimo MP3) ali brezizguben (FLAC, APE, WV,...).

RAR in ZIP stisneta določene vrste datotek na 50% in sta brezizgubna. Z njima lahko nekaj stisnemo in raztegnemo milijonkrat in bomo vedno dobili nazaj izvorno datoteko. FLAC je po delovanju identičen RAR-u ali ZIP-u, le da je optimiziran za stiskanje WAV-a in zato uspe ta format stisnit na 50%. Ko FLAC raztegnemo nazaj v WAV dobimo izvorno datoteko. Lahko se to preveri s kakšnim CRC checkerjem. Primerjava datotek bo vedno dala isti rezultat - identično izvorno datoteko.

To pa s pridom izkoriščajo računalniški predvajalniki. Oni v bistvu sploh "ne vedo" da predvajajo FLAC. Mislijo da predvajajo WAV, saj FLAC računalnik med predvajanjem sproti pretvarja nazaj v WAV in ga takšnega (raztegnjenega) pošilja v predvajalnik.

Se opravičujem če sem malo zatežil izven teme, no malo poznavanja delovanja FLACA, če je beseda že ravno nanesla nanj, ne bo škodilo.

lp

Nazadnje urejal/a audiofill Sre Mar 31, 2010 16:18; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
sound

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:21
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 31, 2010 16:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

DOLAR je napisal/a:

lp

Točno tako!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 31, 2010 16:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aleš, če želiš, se mi oglasi na ZS s tvojo tel št in lahko dobiš moj DAC na probo.
LP Jernej

Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman.
Nazaj na vrh
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 31, 2010 16:58    Naslov sporočila: Re: Poceni CD player Odgovori s citatom

Aleš A. je napisal/a:
Lep pozdrav,

ker s squeezeboxom enostavno nisem zadovoljen in ker mi 10let star DVD player igra mnogo boljše kot Squeeze bi si rad kupil nek rabljen CD player, potem pa počasi preštudiral ali obdržim squeezebox ali prodam in začnem nazaj kupovati CDje.

Torej iščem nek rabljen CD player za okoli 100€ (tud kakšen € več ne bo problem če se splača). Vendar sem čisto zgubljen kaj gledati.
Zasledil sem Marantz cd67se za pameten denar, vendar brez dalinca, kar mi pa ni ravno všeč (dodatno se ga gotovo ne da kupit, glede na to da je to staro 10 let).
Zelo bi bil vesel še vaših predlogov.
Najlepša hvala, Aleš.
Brat je šel na SB in prodaja Marantz 63Ken Ishiwata Signature, brez praske, kot nov, prvi lastnik, daljinec in varijabilna regulacija izhodne napetosti..
Ker mu občasno zaškripljejo vratca, kar ne vpliva na reprodukcijo je cena samo samo 80EU.
Na voljo ima tudi Sony Esprit tuner.
Nazaj na vrh
DOLAR

Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03
Kraj: bUNGA bUNGA

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 31, 2010 20:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
DOLAR je napisal/a:

Po moje pa je skviz tako prodajan ker so ljudje spoznali/začenjajo spoznavati prednosti hard diska. Zato tudi spletne prodajalne beležijo enormen porast prodaje flacov in velik upad prodaje cd plošč. Posledično firme ne bodo več vlagale v razvoj CD playerjev saj ne bo ekonomske računice, s tem pa je ta segment postal/postaja umirajoči dinozaver.

DOLAR je napisal/a:

Stisnjen format je lahko izguben (recimo MP3) ali brezizguben (FLAC, APE, WV,...).

RAR in ZIP stisneta določene vrste datotek na 50% in sta brezizgubna. Z njima lahko nekaj stisnemo in raztegnemo milijonkrat in bomo vedno dobili nazaj izvorno datoteko. FLAC je po delovanju identičen RAR-u ali ZIP-u, le da je optimiziran za stiskanje WAV-a in zato uspe ta format stisnit na 50%. Ko FLAC raztegnemo nazaj v WAV dobimo izvorno datoteko. Lahko se to preveri s kakšnim CRC checkerjem. Primerjava datotek bo vedno dala isti rezultat - identično izvorno datoteko.

To pa s pridom izkoriščajo računalniški predvajalniki. Oni v bistvu sploh "ne vedo" da predvajajo FLAC. Mislijo da predvajajo WAV, saj FLAC računalnik med predvajanjem sproti pretvarja nazaj v WAV in ga takšnega (raztegnjenega) pošilja v predvajalnik.

Se opravičujem če sem malo zatežil izven teme, no malo poznavanja delovanja FLACA, če je beseda že ravno nanesla nanj, ne bo škodilo.

lp

Se ne spoznam na to kako se proces dekompresije dogaja, če so preproste mašinice kot je SB sposobne dekompresirati datoteko 100% v času predvajanja potem je že ok. Še vedno zvokovno ne vidim prednosti pred wav.

Obstaja pa obilica uporabniku prijaznih atributov, ki jih ponuja SB oz. FLAC format kot so vsa glasba na enem mestu, naslovi skladb, zastonjske kopije na netu... tu pa ni dileme, da je glasba z računalnika bolj uporabniku prijazna. Dvomim sicer, da se je veliko kupcev SB zanj odločilo, ker bi igral bolje kot cd ali LP. Po moje gre bolj za "piratski magnet".
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 1 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu