| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Tor Apr 29, 2008 07:38 Naslov sporočila: eBay - nakup audio opreme |
|
|
Malo razmišljanja:
Pravkar se mi je sfižil nakup CD playerja preko eBay-a. Uporabnik nima mednarodne aukcije, zato mi ni hotel prodati robe, čeprav sem se dogovoril za lastni prevzem in plačilo na roke. Je problem, ker s tem uporabnik (prodajalec) izgublja rating?
Morda pa je v tujini malce večji red kot pri nas.
Vili |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
acoustic

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:50 Prispevkov: 150 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Apr 29, 2008 09:02 Naslov sporočila: Re: eBay - nakup audio opreme |
|
|
| hi_musica je napisal/a: | Malo razmišljanja:
Pravkar se mi je sfižil nakup CD playerja preko eBay-a. Uporabnik nima mednarodne aukcije, zato mi ni hotel prodati robe, čeprav sem se dogovoril za lastni prevzem in plačilo na roke. Je problem, ker s tem uporabnik (prodajalec) izgublja rating?
Morda pa je v tujini malce večji red kot pri nas.
Vili | Ne prodajalec ne izgublja ratinga, če proda nekomu iz države, ki je ni na spisku, če mislite rating na eBayu. Je pa možno da je uradni zastopnik za določeno državo ampak, če ste se dogovoril za osebni prevzem in plačilo na roke, je to tako nakup v njegovi državi.
Je pa mogoče, da gre za kako prevaro (sem že imel tak primer) pa zato noče osebnega kontakta.
Vse je mogoče na eBayu zadnje čase.
Za dražje stvari priporočam pazljivost, pregledati vse ocene ki se še vidijo, preveriti kaj običajno prodaja, pregledati ostale ogalse, sploh če so cene zelo-čudno ugodne.
Sem se že enkrat nasankal in 2 x uspel z raziskavo preprečiti, da bi se še večkrat.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
|
Objavljeno: Tor Apr 29, 2008 09:49 Naslov sporočila: |
|
|
| Acoustic, hvala za odgovor. Mislim, da si povedal BISTVO. Cena je neverjetno ugodna in prav zato sem se hotel osebno prepričati pred nakupom. Morda pa res gre za prevaro. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
marantz
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 22:18 Prispevkov: 122 Kraj: ILIRSKA BISTRICA
|
Objavljeno: Tor Jun 24, 2008 13:29 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen!
Če je bila cena CD playerja res tako ugodna, bi prej rekel, da je nekdo prodajalcu ponudil več denarja izven ebay-a (v tujini reda ni nič več kot pri nas, le metode so prefinjenejše). Sam imam z ebayem dokaj dobre izkušnje, je pa vsekakor potrebno biti zelo previden, posebno pri "ugodnih" ponudbah v verziji "buy it now", kjer verjetno največkrat prihaja do prevar (nekvalitetno, pokvarjeno ali ukradeno) blago. Vsekakor je potrebno artikel in prodajalca dobro prečekirati (pretekle transakcije, originalnost slik- če se da tudi naj jih v orig. formatu pošlje na privat mail, med njimi naj bo tudi slikca tipa in serijske številke artikla, ...).
Možno je tudi, da prodajalec ni želel osebnega kontakta, še posebej na njegovem domu.
Veliko sreče.
Lp _________________ lp
Tomislav |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
|
Objavljeno: Čet Jun 26, 2008 08:13 Naslov sporočila: |
|
|
Za vse, ki vas zanima eksotika in ste pripravljeni za svoj glasbeni apetit zapraviti več denarja. Nekaj odličnih komponent za "bargain" ceno na naslovu: http://www.audiophilecandy.com/home.asp
Izkušnje so dobre, za lepo ohranjeno napravo sem dal več kot 4x nižjo ceno od kataloške. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|