Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Nasveti za izboljšanje zvoka obstoječega sistema
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
diyfreak

Pridružen/-a: Pon Okt 2011 23:29
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 31, 2015 16:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

GoldProf premikanje suba po sobi pomeni da ga fazno uskladimo z sateliti, če pa ta postavitev ustreza samemu subu in naši lepši polovici to pa je drugo vprašanje zato pa mora imeti sub obvezno fazno korekturo in to ne samo obrat za 180 stopinj ( kar lahko dosežemo tudi z zamenjavo polov na zvočniku ) ampak mora biti faza nastavljiva od nič do 180 stopinj.Takšen sub potem ni težko uskladit z ostalim sistemom je pa tudi res da bo to dobro delovalo samo na določeni poziciji, kakor se bomo premaknili iz te pozicije bo spet problem z fazami zato je seveda bolje imeti konkretne glavne zvočnike in bo mir , kot je že omenil jernejx
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
GoldProf

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 31, 2015 16:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

diyfreak,

absolutno se strinjam s teboj, tako je tudi moja "delna" rešitev mišljena, če že nima sub faznega stikala.
Če je sub fazno usklajen, je popolnoma vseeno kam ga postaviš v prostoru,
saj bas bo vedno tam, kjer mora biti.

lp
Nazaj na vrh
diyfreak

Pridružen/-a: Pon Okt 2011 23:29
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 31, 2015 17:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne vem če si me najbolje razumel.
Če sub nima faznega potenciometra lahko sub fazno poštimamo samo z pravilno postavitvijo. Če sub ima fazni potenciometer ( ne stikalo ) potem ga lahko postavimo kamorkoli in fazo - ulovimo - z potenciometrom.
Tvoja delna rešitev lahko deluje samo v primeru če je razlika v fazah 180 stopinj.
Nazaj na vrh
GoldProf

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 31, 2015 18:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Seveda sem te razumel. Moj nasvet za "delno" rešitev ni vsesplošni nasvet nastavitve in uskladitve hišnega kina, ampak nasvet za
@uzitek123,
ker, kot kaže njegov opis, očitno je, da njegov sub še preklopnega stikala nima, a da potenciometru za uravnavanje faze po stopinjah niti ne govorimo.

lp
Nazaj na vrh
ck

Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 31, 2015 20:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

GoldProf je napisal/a:
Seveda sem te razumel. Moj nasvet za "delno" rešitev ni vsesplošni nasvet nastavitve in uskladitve hišnega kina, ampak nasvet za
@uzitek123,
ker, kot kaže njegov opis, očitno je, da njegov sub še preklopnega stikala nima, a da potenciometru za uravnavanje faze po stopinjah niti ne govorimo.

lp

Na svojih zvočnikih zamenjaj fazo in poslušaj. Pa obilo užitka ti želim.
GoldProf

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 31, 2015 21:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ck,

beri post višje od diyfreak-a.(( kar lahko dosežemo tudi z zamenjavo polov na zvočniku ))
Jaz nimam težav z basi in subom.

lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Stran 7 od 7

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu