| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
diyfreak
Pridružen/-a: Pon Okt 2011 23:29 Prispevkov: 489 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Sob Jan 31, 2015 16:04 Naslov sporočila: |
|
|
| GoldProf premikanje suba po sobi pomeni da ga fazno uskladimo z sateliti, če pa ta postavitev ustreza samemu subu in naši lepši polovici to pa je drugo vprašanje zato pa mora imeti sub obvezno fazno korekturo in to ne samo obrat za 180 stopinj ( kar lahko dosežemo tudi z zamenjavo polov na zvočniku ) ampak mora biti faza nastavljiva od nič do 180 stopinj.Takšen sub potem ni težko uskladit z ostalim sistemom je pa tudi res da bo to dobro delovalo samo na določeni poziciji, kakor se bomo premaknili iz te pozicije bo spet problem z fazami zato je seveda bolje imeti konkretne glavne zvočnike in bo mir , kot je že omenil jernejx |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
GoldProf
Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15 Prispevkov: 603
|
Objavljeno: Sob Jan 31, 2015 16:21 Naslov sporočila: |
|
|
diyfreak,
absolutno se strinjam s teboj, tako je tudi moja "delna" rešitev mišljena, če že nima sub faznega stikala.
Če je sub fazno usklajen, je popolnoma vseeno kam ga postaviš v prostoru,
saj bas bo vedno tam, kjer mora biti.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
diyfreak
Pridružen/-a: Pon Okt 2011 23:29 Prispevkov: 489 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Sob Jan 31, 2015 17:33 Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem če si me najbolje razumel.
Če sub nima faznega potenciometra lahko sub fazno poštimamo samo z pravilno postavitvijo. Če sub ima fazni potenciometer ( ne stikalo ) potem ga lahko postavimo kamorkoli in fazo - ulovimo - z potenciometrom.
Tvoja delna rešitev lahko deluje samo v primeru če je razlika v fazah 180 stopinj. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
GoldProf
|
Objavljeno: Sob Jan 31, 2015 18:35 Naslov sporočila: |
|
|
Seveda sem te razumel. Moj nasvet za "delno" rešitev ni vsesplošni nasvet nastavitve in uskladitve hišnega kina, ampak nasvet za
@uzitek123,
ker, kot kaže njegov opis, očitno je, da njegov sub še preklopnega stikala nima, a da potenciometru za uravnavanje faze po stopinjah niti ne govorimo.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1681 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Sob Jan 31, 2015 20:22 Naslov sporočila: |
|
|
| GoldProf je napisal/a: | Seveda sem te razumel. Moj nasvet za "delno" rešitev ni vsesplošni nasvet nastavitve in uskladitve hišnega kina, ampak nasvet za
@uzitek123,
ker, kot kaže njegov opis, očitno je, da njegov sub še preklopnega stikala nima, a da potenciometru za uravnavanje faze po stopinjah niti ne govorimo.
lp |
Na svojih zvočnikih zamenjaj fazo in poslušaj. Pa obilo užitka ti želim. _________________ LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
GoldProf
|
Objavljeno: Sob Jan 31, 2015 21:07 Naslov sporočila: |
|
|
ck,
beri post višje od diyfreak-a.(( kar lahko dosežemo tudi z zamenjavo polov na zvočniku ))
Jaz nimam težav z basi in subom.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|