Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

kupujem stereo sistem
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Vinylfan

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 24, 2011 18:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MAre007 je napisal/a:
Vinylfan je napisal/a:
MAre007 je napisal/a:
vukovicmiro je na žalost preprodajalec. Sad
Pa saj jih je cel kup, določeni sodelujejo tudi tole...

Ma ne, a se hecaš? Kateri so to? Very Happy

Malo poglej oglase tu, pa na Bolhi, pa ti bo precej bolj jasno.... Twisted Evil
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MAre007

Pridružen/-a: Čet Dec 2010 10:23

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 24, 2011 20:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vinylfan je napisal/a:
Malo poglej oglase tu, pa na Bolhi, pa ti bo precej bolj jasno.... Twisted Evil

Če mi je pa kaj res jasno, so mi pa te stvari. Nič bat. Smile
Nazaj na vrh
jakaspaka

Pridružen/-a: Ned Mar 2011 23:25

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 24, 2011 20:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

blazheny je napisal/a:
jakaspaka je napisal/a:
No, na hitro update.
Vrnil Q300, trenutno preizkušam Q100, imam namreč resen problem z akustiko sobe. Upal sem, da bodo manjši zvočniki z manj basa manj problematični, ampak - soba je soba, problem ostaja, verjetno imajo Q100 celo več nelinearnosti in distorzije v nižjih registrih.

Čeprav praviš, da ti BX2 v štacuni niso bili všeč, bi jaz na tvojem mestu vseeno probal še te... če so že toliko kooperativni, da ti dajejo zadeve na probo. Pomojem, da so dosti manj fussy glede postavitve kot KEF-i, in če maš akustiko sobe res tako problematično je pomojem itak škoda resnih fedrov. Sam imam po enega pred knjižno omaro (zadaj tričetrt metra lufta) in pred stekleno vitrino (četrt metra) in špilajo okej. Ziher bi se dalo narediti marsikaj še z boljšo postavitvijo, ampak realnost je pač taka, da se mi ne da spet furat v Celovec do najljubšega mizarja. Smile

Kar se BX2 tiče pa še to: na Whathifi svetujejo, da jih ne ganjaš na biwire kable. Prej sem imel na biwire, danes sem sprobal še to in je nekako... bolje. Smile

Če že vztrajaš na KEF-ih... demfat BR porte si probal? Star štumf itd.?

Bas porte sem poskusil zadušiti s priloženimi penastimi zamaški, bilo je bolje, ne pa v redu. Se mi pa zdi škoda kupiti tak zvočnik, če ga nato dušiš. Poleg tega grdo izgleda. Biwiring-a se nisem šel, sicer laično, ampak ga enostavno ne priznavam Smile

Danes sem dobil MA RX1 - presenetljivo je bas, vsaj iz najpomembnejše pozicije - kavča, veliko bolj obvladan, še vedno se sliši nekaj sobinih resonančnih vrhov, ampak skupno je občutek veliko boljši! Zdi se mi, da se je glavnina boom-a preselila nekaj tonov nižje, kar mi je bistveno bolj sprejemljivo.

Ne morem pa se znebiti občutka, da so bili v visokotonskem območju oboji KEF-i enostavno "lepši". Težko opišem, verjetno so bili "lepši" v netransparentnem smislu, oz. pač neko ugodno harmonično popačenje.

RX1 so na prvi posluh strogi in trdni. Za nizke base težko rečem kaj več kot sem že, visoki basi so lepo čvrsti in neproblematični. Srednjetonsko območje lahko zaenkrat sodim v predvsem po vokalih in tu se mi zdi, da imajo ti zvočniki prednost pred KEF-i, sicer gre za stvar okusa, vendar se mi tu zdijo bolj prisotni, energični, živi... lahko bi rekel tudi suvereni ali korajžni (če bi hotel izpasti malček bebavo). Visoki toni so, vsaj zaenkrat, precej nefascinantni - korektni, ampak nič posebnega. Za poslušalca je na dolgi rok to verjetno boljše, kot pa če ima zvočnik zelo močen visokotonski karakter.

Med tem ko sem vse to napisal, se je odvrtel že lep kos Baduizm albuma Erykah Badu in vedno bolj se mi usta raztegujejo v nasmešek - zdi se mi, da bo RX1 zmagovalec. Škoda le, ker je v lakirani izvedbi precej dražji...
Nazaj na vrh
blazheny

Pridružen/-a: Pon Mar 2011 0:50
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 24, 2011 22:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jakaspaka je napisal/a:

Danes sem dobil MA RX1 - presenetljivo je bas, vsaj iz najpomembnejše pozicije - kavča, veliko bolj obvladan, še vedno se sliši nekaj sobinih resonančnih vrhov, ampak skupno je občutek veliko boljši! Zdi se mi, da se je glavnina boom-a preselila nekaj tonov nižje, kar mi je bistveno bolj sprejemljivo.

Hja, še zmerom je BR port zadaj... sicer je iluzija, da če je BR port spredaj zvočniki ne rabijo prostora, ampak pomojem da manj zoprnije je pa le s postavitvijo.

jakaspaka je napisal/a:

Ne morem pa se znebiti občutka, da so bili v visokotonskem območju oboji KEF-i enostavno "lepši". Težko opišem, verjetno so bili "lepši" v netransparentnem smislu, oz. pač neko ugodno harmonično popačenje.

Pazi ta štos: bi-wiring sem odklopil zato, ker so na Whathifi napisali, da preveč pleše stereo slika (v smislu: buđet zvočniki pač, folk ne pričakovat čudežev, itd). In lej ga zlomka, z navadno vezavo je res bolje... dosti bolje. Stranski učinek tega je, da so visoki postali bolj zaprti, ampak me manj moti kot tisto plesanje bobnov in kitar... nikoli nisem vedel iz katerega konca me bo napadlo. Smile Tako da bi ti, v če pogrešaš odprtost visokih, v nasprotju z mojim globokim anti-kablvudu svetovnim nazorom svetoval, da sprobaš še to varianto. Neki (moji) audiokvest v Bigbangu so po pomojem 7 EUR/m. Ipak so BX2 poceni in čudežev ni za pričakovat, ampak RX1 so pa druga zgodba - tu pomojem bi-wiring ne bi smel negativno vplivat na plesanje stereo slike. Za sprobat je.

jakaspaka je napisal/a:

Med tem ko sem vse to napisal, se je odvrtel že lep kos Baduizm albuma Erykah Badu in vedno bolj se mi usta raztegujejo v nasmešek - zdi se mi, da bo RX1 zmagovalec. Škoda le, ker je v lakirani izvedbi precej dražji...

Baduizm je dobra plata, lepo da si me spomnil Smile Grem spihat prah z moje E. Badu Live in preverit, če jo bo plejstejšn pognal Smile
Nazaj na vrh
jakaspaka

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 24, 2011 22:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, baduizm live je zgodba zase, fantastično vzdušje in dober posnetek.
Potem sem na novo odkril še Eric Burdon decares War, ki sem si ga v celoti zavrtel kar dvakrat! Trenutno pa sem pri zadnjem albumu Massive Attack, Heligoland. Nad RX1 sem sedaj že popolnoma navdušen, kako zelo sem vesel, da sem obupal nad KEF!

Ker vse kaže, da bodo (lakirani beli) RX1 do nadaljnega krasili dnevno sobo, bo kdaj prišel čas tudi za bi-wiring eksperiment. Sem pa trenutno res močno skeptičen glede tega.

Bas port zadaj - res zanimivo, da je v tem primeru to manj problematično kot s prejšnjima KEF paroma s porti spredaj. Verjetno gre to pripisati tonski krivulji MA, ki je, kot sem prebral, tipično bolj v obliki "n", sploh v primerjavi KEF, ki so, po mojem občutku, precej "u" oblikovani (torej, poudarek na srednjih tonih, namesto na nizkih in visokih).
Nazaj na vrh
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 24, 2011 23:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Citiram:

Ne morem pa se znebiti občutka, da so bili v visokotonskem območju oboji KEF-i enostavno "lepši". Težko opišem, verjetno so bili "lepši" v netransparentnem smisl

Citiram:
Morda ni neumno, če človek domov prinese npr. 5 različnih parov zvočnikov različnih cenovnih razredov, ki so potencialni kandidati za nakup, pa s pomočjo prijateljev, žene,... izvede slepi test.

Fantje moji zlati, taka jara kača iz ene sobe in bookshelfov.
Namesto da bi pričeli pri osnovni abecedi. Takole streljat v luno ne vodi nikamor.
Če so resonance in soba tak res problem je rešitev samo ena-kompresijci.
Imajo trikrat bolj artikuliran in precizen bas, pa tudi visoki in srednji se ne bodo nikoli lepo on pravilno "postavili"- če bas ne bo ok. So lahko še tako dobri. Vpliv sobe je pri kompresijcih bistveno manjši, bas pa bistveno bolj artikuliran in precizen.
Itak pa je pravilna izbira zvočnike glede na sobo 80% končnega rezultata.

Za začetek pojdi po tiste Celestone za 85€, bojo krepko preigrali večino tega, kar si sprobaval.

Citiram:
vendar mene osebno nerazločna reprodukcija bolj moti kot pomanjkanje nizkih, kar je verjetno splošna težava, težava kakovostnih nizkih tonov primerne jakosti. Če so ti obilni, so ponavadi razpackani,

Drži kot pribito! Pri bookshelfih v tem cenovnem razredu je o kakovostnih nizkih malo neumno razpravljat...gre samo zato, da homogeno podprejo zvočno sliko in uspejo čimbolj ohranjat pravilna razmerja v njej. Potem bo reprodukcija razločna. Ponavadi pa so preobilni, spackani in in neprecizni.

'Idea' cca 350€ ceneje kot drugje, pa svetlobno leto bolje od MA
http://www.stassen-hifi.com/specificaties/speakers/speaker/audio-physic-step-monitor

[/b]
http://www.stassen-hifi.com/specificaties/speakers/speaker/audio-physic-yara-ii-compact

Nazadnje urejal/a vojko Čet Mar 24, 2011 23:49; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
blazheny

Pridružen/-a: Pon Mar 2011 0:50
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 24, 2011 23:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Probaj tole: navaden (trdožilni) UTP. Ker ima po štiri parice pač po dve zgoraj in dve spodaj, na feršterkerju pa v kompletu po dve na +/-. Edino pazi, da ne kiksneš farb. Smile Strošek: 0,00005 EUR. Sam sem ganjal Tannoye deset let na tem in je bilo okej. Za test bo dobro, potlej ti bo že kdo bolj znalski znal povedat brez katerih iber hudih kablov ti ni več za živet.

Heligoland je pa zanič... Blue Lines FTW Smile Grem spihat prah še s tega. Bemti, en dan se bom moral resno lotiti tele konverzije v iTunes... CD plejerja se mi ne da več vlečt iz predala.
Nazaj na vrh
jakaspaka

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 24, 2011 23:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vojko je napisal/a:
Fantje moji zlati, taka jara kača iz ene sobe in bookshelfov.
Namesto da bi pričeli pri osnovni abecedi. Takole streljat v luno ne vodi nikamor.
Če so resonance in soba tak res problem je rešitev samo ena-kompresijci.
Imajo trikrat bolj artikuliran in precizen bas, pa tudi visoki in srednji se ne bodo nikoli lepo on pravilno "postavili"- če bas ne bo ok. So lahko še tako dobri. Vpliv sobe je pri kompresijcih bistveno manjši, bas pa bistveno bolj artikuliran in precizen.
Itak pa je pravilna izbira zvočnike glede na sobo 80% končnega rezultata.

Za začetek pojdi po tiste Celestone za 85€, bojo krepko preigrali večino tega, kar si sprobaval.

Citiram:
vendar mene osebno nerazločna reprodukcija bolj moti kot pomanjkanje nizkih, kar je verjetno splošna težava, težava kakovostnih nizkih tonov primerne jakosti. Če so ti obilni, so ponavadi razpackani,

Drži kot pribito! Pri bookshelfih v tem cenovnem razredu je o kakovostnih nizkih malo neumno razpravljat...gre samo zato, da homogeno podprejo zvočno sliko in uspejo čimbolj ohranjat pravilna razmerja v njej. Potem bo reprodukcija razločna. Ponavadi pa so preobilni, spackani in in neprecizni.

http://www.stassen-hifi.com/specificaties/speakers/speaker/audio-physic-yara-ii-compact

Hvala za nasvete, ampak v resnici sem že praktično odločen za RX1. Izredno sem vesel, da bom s tem končno zaključil to dejanje. O zaprtih zvočnikih sem razmišljal že od samega začetka, vendar se je izbira izkazala za veliko bolj skromno kot pri portanih. Našel sem zvočnike, katerih zvok mi je resnično všeč. Ker gre zgolj za zvočnike v dnevnem prostoru (na katere se bo večinoma poslušal televizijski program) in ne za kakšno namensko hi-fi sobo, se bom na tej točki z veseljem posvetil drugim opravkom, kot je izbira zaves, tapet, barve stene in ostale opreme, ki še tvori omenjeni prostor. Poleg tega so mi ti zvočniki še zelo všeč na pogled in bodo tudi s tega vidika lepo dopolnili ambient.

Verjamem, da bi bil s kakšnimi drugimi še bolj zadovoljen, vendar nimam več energije in volje, pa tudi motiva ne, saj sem v resnici našel, kar sem iskal.
V duhu prenove opreme bom verjetno posegel še po Yamaha S-A500, ki se bo, upam, lepo ujel z RX1.

Ko bom imel hišo, v kateri bom lahko namenil celo sobo poslušalnici, pa se bom zadeve lotil bolj resno in preudarno Smile

Nazadnje urejal/a jakaspaka Pet Mar 25, 2011 09:45; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 25, 2011 09:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No ja...., ni ravno najbolj optimalno porabljen denar('Cool')
Je pa bistveno, da si ti zadovoljen.

Zdej pa lepo uredi stanovanje, pa čimprej s tega foruma...da bo kaj za zavese ostalo,.... pa in eno luštno si najdi ('Cool' in čimveč luštnih otročičev.....
Nazaj na vrh
glinik

Pridružen/-a: Pon Avg 2010 16:09
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 25, 2011 14:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede zvočniških kablov, morda en nasvet.

Probaj z navadnim električnim polnim bakrom. Malo večji presek in problem rešen. "Soliden" kabel za "nič" denarja.

LP
Nazaj na vrh
jakaspaka

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 25, 2011 16:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vojko je napisal/a:
No ja...., ni ravno najbolj optimalno porabljen denar('Cool')
Je pa bistveno, da si ti zadovoljen.

Zdej pa lepo uredi stanovanje, pa čimprej s tega foruma...da bo kaj za zavese ostalo,.... pa in eno luštno si najdi ('Cool' in čimveč luštnih otročičev.....

Luštno sem si našel že kar nekaj časa nazaj, otročički pa pridejo, ko bo čas za to...

Ja, verjetno bi lahko našel par zvočnikov, ki bi me enako ali celo bolj zadovoljili za manjši denar. Ampak, kot rečeno, vesel sem, da sem ta projekt (za razliko od mnogo drugih) pripeljal do konca.

glinik, kabel sem pa vzel kar QED 79 STRAND, mislim, da je čisto v redu. Morda res enkrat preizkusim UTP varjanto.
Nazaj na vrh
snoopy

Pridružen/-a: Ned Maj 2011 22:36
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 15, 2011 22:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zdravo.

Sem nov v HIFI vodah. Zanima me vaše mnenje kako najbolje zapraviti okoli 200€ za rabljene komponente. Poslušal bi samo glasbo brez tv.

Malo sem gledal po bolhi tale sistem http://www.bolha.com/avdio-komponente/b-w-302-yamaha-rx-360-yamaha-dvd-s-520-oglas1274307212 , http://www.bolha.com/cd-predvajalniki/marantz-komponente-z-zvocniki-b-w-oglas1274478959, pa vrjetno se bi še kaj boljšega našlo na ebayu.

Verjetno za ta denar ne pride v upoštev sistem z SACD?
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 15, 2011 23:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prav takšen DVD player Yamaha sem imel tudi jaz. Moj prvi DVD player. Kar solidna naprava. Kar se tiče SACD-ja: dobiš ga že za takšen denar, a ti poceni modeli bodo SACD format zgolj predvajali, ne gre pa pričakovati, da bi bili sposobni pokazati pravo kvaliteto SACD-ja kot formata.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
snoopy

Pridružen/-a: Ned Maj 2011 22:36
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 16, 2011 00:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zvočnike bi vzel B&W 302,
receiver Onkyo FR-435, Onkyo 575, YAMAHA RX-V596? oz. če obstaja kakšen samo z 2.1 sistemom + optični vhod.

Katerega od takih "preizkušenih" receiverjev priporočate?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Stran 7 od 7

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu