Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

EMA - izbor pesmi za evrosong
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> CD, Vinil, DVD, Blu-ray
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Tadej

Pridružen/-a: Pet Jan 2009 21:02

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 23, 2010 21:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Že vrsto let se mi dozdeva, da so tovrstni glasbeni festivali na dokaj nizkem nivoju (eni in isti glasbeniki se predstavljajo leto za letom, poleg tistih novih, za katere večina še nikoli ni slišala), očitno pa ne samo pri nas, ampak tudi po Evropi. Malo se spomnite, kaj vse ste že videli na evrosongu, pa tam ravnotako nastopajo zmagovalne skladbe, seveda iz posameznih držav. Včasih se človek vpraša; če je to zmagovalna skladba, kakšne so bile potem ostale? Rolling Eyes

Kar se tiče letošnje eme pa bi pohvalil način glasovanja (končno so to uvedli tudi pri nas) saj se mi zdi, da tak sistem veliko bolj nazorno pokaže kaj je ljudem všeč (kdo sploh glasuje je potem drugo vprašanje). Pa tudi prireditev pred publiko izpade veliko boljše kot v nekem studiju brez nje.

Glede zmagovalne skladbe: Ideja kot taka ni slaba, realizacija pa bi bila po mojem mnenju lahko veliko boljša.

Dejstvo je, da ima vsak svoj okus, jaz recimo ne prenesem jazz-a, mnogi pa poslušajo zgolj to glasbeno zvrst. Tako da, katerakoli pesem bi zmagala, vedno se bo našla skupina ljudi, ki bo imela veliko pripomb. Meni je pa čisto vseeno, kaj pošljemo na evrovizijo, čeprav jo velikokrat spremljam, navsezadnje ima to tekmovanje tudi svoj čar, podobno kakor šport.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 27, 2011 23:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Leto je naokoli in končan je izbor za pesem Evrovizije - EMA 2011.

Kar se mene tiče sta prišli v finale kar pravi dve, zmagala pa je Maja Keuc za katero sem tudi glasoval. Čeprav mislim, da bi bila (morda!) primernejša za Evrosong pesem pevke April, sem se odločil za Majo - v teh primerih pri meni ni taktiziranja/preračunljivosti. Od ostalih pesmi pa je še najbolj pritegnila mojo pozornost pesem skupine Leeloojamais - zelo zanimivo, odštekano. Cool

Kaj pa vi, kakšno je vaše mnenje o sodelujočih izvajalcih in o prireditvi nasploh?

Audiohedonist
Nazaj na vrh
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 28, 2011 10:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na brzino malo zatežim preden se po nočni spravim spat...

Meni je bila letošnja EMA všeč. Že dolgo ne toliko smeha na nacionalki. Mislim zaradi voditelja Slakonje, ki je dobesedno rastural. Par prebliskov... Severinina priredba Moj mokasin, kolaž naših bivših evrosong komadov, komentar na izbor Švajgerce in Derende z njunimi vsega 160 cm višine samo da je RTV prišel ceneje skozi na račun otroških avionskih kart je bil hud ko strela, fora na račun Rodeta pa sploh. Laughing Nimaš kaj, vsaka mu čast. Cool

Najbolj se mi je vtisnila v spomin... se ve kaj... Seve-nacionale, kaj pa drugega. Res je fejst baba. Razz

V zvezi glasbe... mislim da je bil letošnji izbor boljši kot lanski in da je žirija prepustila v odločanje publiki dejansko dva najboljša komada. Za April sem slišal prvič in ko je punca prišla na oder... ono... kaj pa je to za ena šema, pa še ja niso maškare. Shocked Neka čudna pojava vmes med Lady GaGa in tistim smešnim fazanom ali kaj je že bil leta nazaj pod imenom Vera Serdučka. Shocked Ko pa je zapela pa se mi je začelo dopadit. Komad gre hitro v uho in sploh ni napačen. Še zna postati velik radijski hit, pa tudi v cirkusu imenovanem evrosong bi znal biti zadetek v polno.

Maja Keuc... ljubka, prisrčna, preprosta, nezafnana, spontana, z dušo in telesom glasbi predana odlična vokalistka. Genau za omožit. Smile

Meni je všeč že odkar sem jo prvič videl na bitki talentov in po mojem mnenju bi morala takrat tudi zmagati. Gledal sem jo v živo v finalu, kjer je sredi nastopa nesrečno padla. Damica se je pobrala in veselo naprej kot da sploh ni bilo nič. Neljubi dogodek je tako profi izpeljala, da je človek tam skoraj dobil občutek, da je bil to del koreografije. Prava osvežitev na naši glasbeni sceni in če bo ostala tako ljudska ter dostopna še naprej, jo bodo ljudje brž vzeli za svojo in še bo veliko slišati o njej.

Bravo Maja, zaslužila si zmago in daj jim vetra v Dusseldorfu!
Nazaj na vrh
orc.perc

Pridružen/-a: Sre Nov 2009 22:05
Kraj: Posr.Park

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 28, 2011 10:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dobro, punca ima posluh, ampak, saj ni bilo tekmovanje kdo zna bolj skozi nos pet..
audiofill

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 28, 2011 10:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Do Dusseldorfa še bo izpilila...
Nazaj na vrh
orc.perc

Pridružen/-a: Sre Nov 2009 22:05
Kraj: Posr.Park

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 28, 2011 11:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Misli si! To je večletni proces, če punca zateguje že več let ji živ bog ne pomaga. Si slišal tiste višine? Pa to je cvilimiš. Sej poje čisto in visoko ampak barva glasu je pa koma! Kot da ji je Godčeva mentorca! Sej, boljša je od Nejše,heh
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 28, 2011 12:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

orc.perc je napisal/a:
Misli si! To je večletni proces, če punca zateguje že več let ji živ bog ne pomaga. Si slišal tiste višine? Pa to je cvilimiš. Sej poje čisto in visoko ampak barva glasu je pa koma! Kot da ji je Godčeva mentorca! Sej, boljša je od Nejše,heh

Se strinjam. Sad

Njen način petja mi že od začetka ni všeč ... edino v skupini Papir par komadov še kolikor toliko dobro zapoje, drugače pa ... bog pomagaj ! Crying or Very sad
audiomaniac

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 28, 2011 12:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Drugače pa Nina Pušlar solidno. Leeloojamais z vedno dobro Laro zelo dobro in zanimivo, tudi Tabu so še kar bili.

Najbolj so me pa razočarali Kozlevčarji ! Sad
Saj imajo posluh in to ... ampak vsi trije skupaj nimajo glasu za enega solidnega pevca ! Crying or Very sad

Katastrofa ! Shocked Mad
audiofill

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 11, 2012 18:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Letos nas bo tudi zastopala luštna punca.

Eva Boto - Verjamem (Eurovision Slovenia 2012)

Kaj pravite, bomo prišli v finale?
Nazaj na vrh
SCHalko

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 16:49
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 11, 2012 19:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Itak da bomo Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
audiomaniac

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 11, 2012 19:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

SCHalko je napisal/a:
Itak da bomo Very Happy

Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 12, 2012 10:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če se bo po publika, tako kot na posnetku, pozibavala z rokami v zraku bom umrl od smeha Laughing
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 12, 2012 13:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kot po navadi - katastrofa - a manjša kot če bi se uvrstili tisti debilni dvojčici.
fuego

Pridružen/-a: Sre Sep 2009 15:19
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 12, 2012 15:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa sej ne morem verjet da se na audiofilskem forumu pogovarjate o EMI. Rolling Eyes
Nazaj na vrh
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01
Kraj: Lenart

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 12, 2012 16:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

fuego je napisal/a:
Pa sej ne morem verjet da se na audiofilskem forumu pogovarjate o EMI. Rolling Eyes

Ravnokar si se pridružil debati
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> CD, Vinil, DVD, Blu-ray Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
Stran 5 od 7

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu