| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
simon740
Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59 Prispevkov: 980 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Čet Mar 06, 2014 00:58 Naslov sporočila: |
|
|
| aleksander je napisal/a: | Razmisli tudi o tej možnosti ,ki sem ti jo pripisal naknadno..
Predvsem zaradi novih visokotoncev..poglej si in itak pejd poslušat..Nimaš kaj zgubit.No ja razen kakih 150€,ker vem ,da se boš odločil za nove.  |
Pa me niti ne mika toliko nova roba, nimam slabih izkušenj z second hand opremo, Opera nasplošno me pa mika zelooo
Pa dajo tudi na test domov zvočnike? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aleksander

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 17:47 Prispevkov: 659 Kraj: Ajdovscina
|
Objavljeno: Čet Mar 06, 2014 01:08 Naslov sporočila: |
|
|
Mislim,da se boš z gospodom Dušanom(avdiogalerija) brez problema vse zmenil.Če se ne motim je na voljo trenutno en ex-demo Opera Mezza,ki bi moral bit za kak € manj.
Ko sem imel tudi sam Vincenta sv-234 mi je posodil predvajalnik na probo in nekaj kablovja..
Kontaktiraj ga greš na demo..Meni so tudi starejše opere igrale ok te pa še lepše.Sevedapa ne vem kako gre z vincentom skupaj.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
simon740
Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59 Prispevkov: 980 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Čet Mar 06, 2014 01:28 Naslov sporočila: |
|
|
| aleksander je napisal/a: | Mislim,da se boš z gospodom Dušanom(avdiogalerija) brez problema vse zmenil.Če se ne motim je na voljo trenutno en ex-demo Opera Mezza,ki bi moral bit za kak € manj.
Ko sem imel tudi sam Vincenta sv-234 mi je posodil predvajalnik na probo in nekaj kablovja..
Kontaktiraj ga greš na demo..Meni so tudi starejše opere igrale ok te pa še lepše.Sevedapa ne vem kako gre z vincentom skupaj.. |
Sem gospoda Dušana že nekaj kontaktiral za akustiko sobe in sem dobil res korekten odgovor. Bom se malo pozanimal še za zvočnike.
Čeprav po drugi strani pa razmišljam da tudi zvočnik XTZ recimo za 300€ zveni odlično..v njihovem studiju seveda.Moram probati doma.
Hvala za info |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Romano
Pridružen/-a: Pet Apr 2013 15:19 Prispevkov: 1 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Mar 08, 2014 16:26 Naslov sporočila: Mark & Daniel |
|
|
Poydravljeni, sem prebral vaso debato o M&D in si jih ravno kupil, s stare zaloge , Sapphire model, neverjetni so, še boljši kot pišejo uporabniki. Ponovno se jih dobi v Sloveniji, če bo kdo rabil kontakt distributerja pa naj javi, lp
Romano |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Sob Mar 08, 2014 17:44 Naslov sporočila: Re: Mark & Daniel |
|
|
| Romano je napisal/a: | Poydravljeni, sem prebral vaso debato o M&D in si jih ravno kupil, s stare zaloge , Sapphire model, neverjetni so, še boljši kot pišejo uporabniki. Ponovno se jih dobi v Sloveniji, če bo kdo rabil kontakt distributerja pa naj javi, lp
Romano |
Pa še kako so dobri, če ne bi jih že zdavnaj zamenjal, pa ne najdem nič boljšega za razumen denar.
Kako to misliš ponovno se dobijo v Sloveniji saj jih nikoli ni bilo. Smo končno dočakali uvoznika? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
j-dls
Pridružen/-a: Čet Mar 2010 18:22 Prispevkov: 6 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Mar 14, 2014 12:23 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni!
malo bi si sposodil temo če smem. Nikakor se ne morem odločit me naslednjimi kandidati.
soba je cca25 kvadratov, je pravokotna približno 6x4m, ampak zvočniki bi bili pa postavljeni na levi polovici sobe, torej 3.5m do stene za položajem sedenja in levi zvočnik cca 1.5m od leve stene (desni zvočnik do desne stene je potem 2.5m). upam da nisem preveč zakompliciral...
u glavnem, med telimi se odločam
http://www.kef.com/html/gb/showroom/hi-fi_series/q_series/fact_sheets/Bookshelf/Q300/index.html
http://www.bowers-wilkins.co.uk/Speakers/Home_Audio/600_Series/685.html
http://www.klipsch.com/rf-52-ii-floorstanding-speaker
najbolj me mikajo klipschi, ker tudi moj glasbeni repertuar bi jim pomojem najbolj odgovarjal (veliko elektronske, ampak tudi jazz, blues).
največji problem pa je, ker jih bom zelo težko imel od stene odmaknjene več kot 10cm in ne vem če bojo sploh delal potem.
prosim nasvet kaj nardit, me že nespečnost daje zarad gruntanja.
aja, ojačevalec je Denon AVR 1713.
lp jure _________________ avtoakustika ni za vsazga |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bogomir 4051
Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42 Prispevkov: 1467 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pet Mar 14, 2014 13:07 Naslov sporočila: |
|
|
Rajši prilepi kakšne fotke tvoje sobe iz različnih zornih kotov, ker je opis nerazumljiv.
lpm. _________________ miro |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 031361550 |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pet Mar 14, 2014 13:13 Naslov sporočila: |
|
|
| bogomir 4051 je napisal/a: | Rajši prilepi kakšne fotke tvoje sobe iz različnih zornih kotov, ker je opis nerazumljiv.
lpm. |
... ali pa skico tlorisa sobe, kjer označi tudi vrata, okna in večje kose pohištva. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
j-dls
|
Objavljeno: Pet Mar 14, 2014 23:54 Naslov sporočila: |
|
|
Upam da se bo vidl, sem pa na hitro nakracal nekaj na tablici ker nimam zdele kompa pri roki. Tam kjer so puscice je plac za zvocnike, na levi so vrata, na desni omara, L kavc, zadaj okno, na desni od kavca pa se postla. Ja...jeba je, ni neki ful placa, mogoce gremo kdaj en stuk visi, gor je pa sam dnevna 35 kvadratov
 _________________ avtoakustika ni za vsazga |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kaljetko
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:14 Prispevkov: 106 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Mar 15, 2014 11:17 Naslov sporočila: mala soba in zvočniki |
|
|
QUAD 11L CLASSIC - zakon
lp. Kaljetko |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6265 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Sob Mar 15, 2014 11:24 Naslov sporočila: |
|
|
Ker imaš veliko nesimetrijo postavitve zvočnikov, to nujno vnaša nesimetrijo stereo slike. Rešitev, ki minimizira nesimetrije levo - desno je v dipolnih zvočnikih (kot je Magneplanar, MMG naprimer+ njihov sub) ali dva ustrezna mini zvočnika + mono subwoofer, ki je rezan visoko na okoli 100Hz.
To je moj predlog. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bogomir 4051
Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42 Prispevkov: 1467 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Sob Mar 15, 2014 13:52 Naslov sporočila: |
|
|
Z vsem dolžnim spoštovanjem @ ambasador, ampak kam pa naj po tvoje postavi planarne zvočnike, ki morajo biti od zadnje stene vsaj meter stran ? Pa 2 do 3 metre narazen ?A si sploh pogledal skico ? Pa še izven budžeta so.
lpm. _________________ miro |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 031361550 |
|
 |
diyfreak
Pridružen/-a: Pon Okt 2011 23:29 Prispevkov: 489 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Sob Mar 15, 2014 17:12 Naslov sporočila: |
|
|
| j-dls privleči domov zvočnikov kolikor jih pač lahko dobiš in na podlagi poslušanja in tvojega okusa nabaviš kar ti najbolj ustreza. Kupiti nekaj na podlagi svetovanja drugih je brcanje v temo. Vsi imamo drugačen okus in še posebej drugačne zahteve tisti, ki imamo malo večjo kilometrino v hi-fi ju. Kar je za nekega audiofila dobro bo lahko v tvojem primeru porazno in obratno. Bodi prepričan da ga ni strokovnjaka med nami ki ti lahko svetuje kaj bo zate najboljše. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
simonceli
Pridružen/-a: Pet Mar 2011 8:36 Prispevkov: 205 Kraj: Komenda
|
Objavljeno: Sob Mar 15, 2014 19:47 Naslov sporočila: |
|
|
[quote="j-dls"]Upam da se bo vidl, sem pa na hitro nakracal nekaj na tablici ker nimam zdele kompa pri roki. Tam kjer so puscice je plac za zvocnike, na levi so vrata, na desni omara, L kavc, zadaj okno, na desni od kavca pa se postla. Ja...jeba je, ni neki ful placa, mogoce gremo kdaj en stuk visi, gor je pa sam dnevna 35 kvadratov
[/quote
Vzami bowerse. Lepo se ujamejo z denonom, pa še dizajnerski so.
Igralo bo, verjemi.
Na predlog o elektrostatih...glede na sobo in pogon...LoL
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
j-dls
|
Objavljeno: Ned Mar 16, 2014 22:25 Naslov sporočila: |
|
|
hvala za odgovore in trud, super ste!  _________________ avtoakustika ni za vsazga |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|