| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Ali ste se le na podlagi obiska Hi-Fi show-a odločili za nakup komponente? |
| Da |
|
10% |
[ 3 ] |
| Ne |
|
48% |
[ 14 ] |
| Kupujem na podlagi slišanega v salonu trgovine |
|
10% |
[ 3 ] |
| Komponento pred nakupom vedno testiram doma |
|
31% |
[ 9 ] |
|
| Skupaj glasov : 29 |
|
| Avtor |
Sporočilo |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Ned Maj 16, 2010 13:43 Naslov sporočila: |
|
|
| krokar je napisal/a: | Sam sicer na razstavi nisem bil in da bi za kaj takega žrtvoval kaj posebej časa, mi tudi ni.Mi pride tako naprej kot obisk kakega avto sejma, kjer paseš oči po pločevini, morda v avto še sedeš, kako pa se v resnici vozi, pa seveda na tej osnovi ne boš ugotovil.Kako kaj zveni na takih in podobnih prireditvah je vsaj do neke mere celo irelevantno, saj je preveč odvisno od raznih faktorjev.In seveda to pod razno ne velja le za Muenchen!
Sem pa prečital več poročil v nemških revijah in tudi oni ravno pretreseni niso bili.Očitno imajo ti, ki tule pravijo, da kaj posebnega ni bilo, kar prav.
Me pa sicer tale high-end čedalje bolj spominja na štacuno s parfumi:dražji in bolj ekskluziven kot je, bolj ženskam diši!  |
LP
Tukaj ima v veliki meri "krokar" prav ...
Veliko je firem,ki s svojim "brain marketingom " spretno privlači kupce ... Nekateri celo odkrito priznavajo,da zvok ni vse, potrebno je nekaj več, potrebno je ponudit eksluzivo, ki je drugi nimajo in s tem tudi vrtoglavo ceno ...
Do neke mere smo tudi mi "navadni smrtniki" krivi, ker take firme potem mistificiramo, ker so nam nedosegljive ... Ogromo ljudi hodi po sejmih gedat te firme namesto poslušat firme , ki jim je kaj do zvoka in jih morda od prevelikega blišča drugih sploh ne opazimo ... Še najhuje pa je ,da zahtevamo vedno nekaj novega ... To se seveda pridno izkorišča in potem firme ponujajo vedno znova in znova "nove modele",ki to niso ... Žal starih modelov pa ne "opazimo" ... Velikokrat se ne zavedamo ,da je ravno model ,ki ga izdelujjejo že veliko let pa res kvaliteten ... ...
Žal pa se je ta "potrošniška" filozofija že zdavnaj preselila tudi med komponente,ki so nam dosegljive pa to priznali ali ne ... ... _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
nomad
Pridružen/-a: Pet Maj 2009 14:01 Prispevkov: 911 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Maj 27, 2010 17:41 Naslov sporočila: |
|
|
Zanimivo, da nihče ni omenjal Martion. Že več let jih redno proglašajo za najboljši zvok na sejmu. Ravno berem recenzijo na TNT (http://www.tnt-audio.com/shows/munich10c_e.html), kjer so zaposali: "TAD Reference One cannot compete with either Martion or Fricke."
Tele Martione imam zacahnjene že kar nekaj časa, pa mi jih še ni uspelo slišati.
Znanec, ki jih je, pravi da boljšega ni.
Jih je kdo od vas poslušal ? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Čet Maj 27, 2010 17:58 Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno ker je vsak pričakoval specifičen zvok horna, a je to pri Martionu baje drugače..Bil je čuden izbor glasbe in me nekako ni pritegnilo.. Pa še prepihana ušesa sem imel od Avantgarde(samo grozno..) ravno preden sem bil pri Martionu in mi je verjetno zaradi tega veliko ušlo...
So pa na tej strani , ki jo omenjaš ugotovili enako, kar sem tudi jaz napisal
citat"There are even more commercially available loudspeakers which better the TAD, like the Backes and Mueller active monitors, e.g. the BM-35." B&M so igrali super sploh pa za takšen denar, zanimivo meni ta majhni celo bolj všečni kot veliki(drugačni visokotontci predvsem).  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nomad
|
Objavljeno: Čet Maj 27, 2010 20:07 Naslov sporočila: |
|
|
Martion ne dela toliko na marketingu kot recimo Avantgarde, pa tudi jedro posla so jim profesionalci ne audio amaterji. Vsi ki so jih slišali so mnenja, da zvenijo kot elektrostati z dinamiko hornov. Škoda da niso bolj izpostavljeni.
B&M pa so bili vedno zelo dobri zvočniki s pravilnim konceptom. Slišal sem stare modele (imeli so jih na radiu) in zvok je izrazito nenaporen kljub čistim detaljem. Je pa zanimivo, da je vedno več aktivnih zvočnikov, čeprav se o njih v revijah in na internetu bolj malo piše. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Čet Maj 27, 2010 20:14 Naslov sporočila: |
|
|
Avantgarde ima zelo agresiven nastop in tudi predstavitev je bila v tem smislu . Zelo glasno , tudi meni je všeč če je glasno a to je bilo preveč , ko ti horne zarežejo v ušesa... Mislim pa da horn ostane horn tudi pri nizki jakosti. Ne vem , vsakemu svoje. Zanimivo pa je bilo kreganje med predstavitvijo, med razstavljalcem Avantgarde in nekom iz Cessara . Le ta jim je očital, zakaj mora biti vse tako glasno, so padale prav smešne izjave na obeh straneh. Nisem vedel za kaj gre vse do takrat , ko sem videl da je ta tip od Cessara...
B&M me je najbolj prepričal , sploh če pogledaš njihov cenovni rang.. Aktiva pa je očitno prihodnost... samo moti me da potem spet nastopijo računalničarji in stalni problemi.. No pri mojem DIY projektu sem si pustil opcijo aktive -mogoče pa kdaj...
Nazadnje urejal/a berni Čet Maj 27, 2010 20:44; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nomad
|
Objavljeno: Čet Maj 27, 2010 20:21 Naslov sporočila: |
|
|
Ja to je mene tudi vedno zanimalo zakaj vsi nabijajo Avantgarde tako na glas,
Zaradi tega je vedno slab zvok. Avantgarde sem slišal tudi pri "normalni" glasnosti in so bili veliko bolj prijetni, celo malce topli. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
|
Objavljeno: Sre Jun 09, 2010 21:29 Naslov sporočila: |
|
|
LP
Po mnenju poljske revije "High Fidelity" nekaj po zvoku najboljših sob ...
Vitus,German Physiks
Magico,Spectral
YG Acoustics ,ASR
Magico,Soulution Audio
Kiso,AMR(Abbingdon Music Research ) _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audio_holic
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 13:50 Prispevkov: 329 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jun 10, 2010 12:19 Naslov sporočila: |
|
|
| ajka je napisal/a: | LP
|
Kaj je to za en sistem na tej sliki? Amplifikacija mi deluje precej nepoznano... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igor0203
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 12:33 Prispevkov: 638 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jun 10, 2010 13:24 Naslov sporočila: |
|
|
| Citiram: | | Vitus,German Physiks | ? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audio_holic
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 13:50 Prispevkov: 329 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jun 10, 2010 15:28 Naslov sporočila: |
|
|
THX  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
|
Objavljeno: Čet Jun 10, 2010 18:50 Naslov sporočila: |
|
|
| audio_holic je napisal/a: | | ajka je napisal/a: | LP
|
Kaj je to za en sistem na tej sliki? Amplifikacija mi deluje precej nepoznano... |
Amplifikacija je danska produkcija Vitus,zelo drage audio igračke cca 10.000€ naprej ...
Zvočniki German Physiks nemška produkcija zvočnikov s specifično pogonsko enoto DDD ( Dicks Dipole Driver)Poimenovana po izumitelju Petru Dicksu. Prototipi so nastali dalnjega leta 1978 ... Podobno konstrukcijo so uporabili tudi v zvočniku OHM F.
Šele v novodobni konstrukciji German Physiksa pa je ta specifična konstrukcija resnično vrhunsko zazvenela ... Žal pa ta kvaliteta tudi stane.Najcenejši model je cca 17000€ za končane zvočnike ali cca 5000€ samo za DDD pogonsko enoto ... _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|