| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
markoni
Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09 Prispevkov: 541 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Nov 03, 2009 11:31 Naslov sporočila: |
|
|
| stormsonic je napisal/a: | | InLiner je napisal/a: | Eh ja...otroci,
Unico CDP temelji na bistveno višji ravni kvalitete kot tile vaši kitajčki. Kar pa ima možakar v sistemu DALI in ROTEL je recimo Unico CDP investicija za naprej saj zmore precej boljši sistem. Kdaj se boste navadli da BMW in DACIA niso isto. |
Na višji ravni kvalitete....kaj je tu mišljeno? Oblikovno? Kvaliteta vgrajenega materiala? |
Mišljeno da v paketu dobiš dobro komponento. Pri kateri se negre isključno samo za oblikovanje ali elektroniko tem več za raziskavo,sinergijo vsega pa še najbolj za sonične rezultate. Ure posušanja in uskalajevanja eketronike in zvoka. Pa še ta komponenta se da izboljšat. V tem primeru zamenjava lampe, dobar povezovalni in napajalni kabel. _________________ Only trust your hart (ears) ! Elephant man ...... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Nov 03, 2009 11:53 Naslov sporočila: |
|
|
| ajka je napisal/a: | In še enkrat "prilepim",ker očitno niti ne berete ....
Ja pisanje po forumih je enostavno...
Že poslušanje pa je bistveno večji napor...
Testiranje in primerjanje je pa še bistveno težje ...
Ali je tukaj kdo napisal kaj je slišal na poslušanju na testiranju ali primerjanju nekega CDPja ... Žalostno je .... samo prazno besedičenje brez argumentov ...
Konkretnega pisanja pa zelo zelo malo ... |
Tole sem jaz napisal že kar nekaj časa nazaj, z drugimi besedami. Problem je v tem, da marsikdo vsemu temu slepo verjame. To vidim tudi, ko kaj prodajam na Bolhi.... Tip ti zrecitira specifikacije in ocene s forumov... O zadevi pa blage veze nima... Mislim, da je tudi razbiranje kaj je relevantno in kaj ne, težko... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dzigi
Pridružen/-a: Sob Maj 2008 17:15 Prispevkov: 102 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Nov 03, 2009 11:54 Naslov sporočila: Re: nabava cdp do 800 eur |
|
|
| tom33 je napisal/a: | Zdravo! Malo lena tema, vendar vseeno. Po dolgih letih poslušanja cdp sony 333 esprit serije iščem cd predvajalnik za omenjeni znesek, ki bi mi prinesel nasmeh na obraz. Ker cdp ji niso trenutno nekaj hudo v modi vas prosim za kakšen nasvet, odprto debato. Oziram se za rego, unison unico, kitajskim lampaškim cdp jem ali kaj drugega. Rabim samo za orig. CD je in CD-r je Kaj menite. Ojačevalec Rotel 980 bx, ozvočenje Dali Evidence 470. Hvala že vnaprej!!!!!!!!!!
lp tom |
Vidim da se tisti, ki je temo začel ne oglaša več
tom33, mogoče ti jaz lahko malo pomagam, namreč Rego Apollo, ki te zanima smo preizkusili (jaz in dva kolega) na mojem sistemu 2 leti nazaj. Zraven je bil na testu še Naim cd5i in pa Talk Thunder 3.1. Ostali sistem: Pathos Classic One Mk3 in SF Cremona Auditor. Zanimiv test je bil, namreč Rega se je pokazala kot boljša opcija od Naima. Naim je bil zelo ok vendar pa mu je manjkalo malo pri kreiranju odra in ni imel toliko detaljev kot Rega, drugače pa je imel zelo konkreten bas in je bil kar muzikaličen. Vendar nam je Rega vseeno špilala lepše, bolj muzikalično, večji oder in malo več detaljev. Govorim seveda o majhnih spremembah v zvoku a vseeno. Nato smo priključil Talk Tunderja (notri ima Anagramov DAC) ki je naravnost povozil oba prejšnja playerja, kar je bilo tudi za pričakovati (stane skoraj 2x več). Tu se je spet lepo pokazala... manj denarja, manj muzike. Kasneje sem imel v sistemu takrat najvišji Unison Research cd player Unico CD, ki se je pokazal kot še boljši od Talk Thunderja... it never ends
Če se da, ti priporočam da si na test domov sposodiš Rego Apollo in Unico CDP, oba sta v podobnem rangu in boš videl kako se bo obneslo.
upam da sem ti bil kaj v pomoč.
evo še slikica iz tega testa
 |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 040 457 712 |
|
 |
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40 Prispevkov: 988 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Tor Nov 03, 2009 12:11 Naslov sporočila: |
|
|
@ tom33
Res, Unico CDP bi bil kar u redu. Z zamenjavo lampe lahko kar lepo spremeniš zvok, da ti bolj ustreza. Pokliči Duleta, mogoč se lahko kaj dogovorita !?  _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong !
Nazadnje urejal/a audiomaniac Tor Nov 03, 2009 12:26; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiomaniac

|
Objavljeno: Tor Nov 03, 2009 12:13 Naslov sporočila: |
|
|
@ tom33
Opa, drgač ma pa tut Dušan (EIS) SH :
REGA Apollo, cena: 650,- EUR
NAIM CD5i, CD predvajalnik, cena: 880,- EUR
aha, pa še dva ex-demo :
ARCAM A75, int. ojačevalnik, cena: 500,- EUR
ARCAM CD92, CD predvajalnik, cena: 800,- EUR
poklič, pa se zmen, a ne !?  _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tom33
Pridružen/-a: Ned Maj 2009 21:26 Prispevkov: 68 Kraj: KAMNIK
|
Objavljeno: Tor Nov 03, 2009 15:09 Naslov sporočila: |
|
|
OH, zadevo spremljam!
Tile tazadnji posti so me najbolj osrečili! Pa tudi celotna debata na to temo! Razmišljam o dveh dacih, tistem iz a galerije in CA dac magicu, pa o regi in vstopnem unico cdp-ju. Sicer pa sem ugotovil, da sem zopet na začetku, potem, ko sem bil na obisku pri prijatelju Miheliču, ki ima v svojem sistemu linn lp 12, pre conrad johnson, pa še pa še. Totalno me je sesulo in ko sem prišel domov in prižgal svojega sem bil zelo žalosten. In sedaj ne vem kje naj začnem, če sploh kje????????
Hvala vsem za mnenja, pa upam, da bo šla razprava naprej. |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041644562 |
|
 |
audiomaniac

|
Objavljeno: Tor Nov 03, 2009 15:26 Naslov sporočila: |
|
|
Kot pravi stari slovenski pregovor:
''Počas se žabca dere !''
 _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25 Prispevkov: 888 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Sre Nov 04, 2009 08:25 Naslov sporočila: |
|
|
| ajka je napisal/a: | Ja pisanje po forumih je enostavno...
Ali je tukaj kdo napisal kaj je slišal na poslušanju na testiranju ali primerjanju nekega CDPja ... Žalostno je .... samo prazno besedičenje brez argumentov ...
Konkretnega pisanja pa zelo zelo malo ...
|
Vzamem na znanje, vendar bi želel samo na kratko omeniti, da se z ocenjevanjem nisem želel spustiti v filozofske vode, kjer bi uporabljal superlative in težko izgovorljive tujke, kakor imajo to navado početi nekateri naši soforumaši, niti nimam dovolj prostega časa za daljše sedenje pred računalnikom. Zato sem želel pomagati samo z osnovnimi napotki, ki sem jih zaznal pri testiranju, da morda vsaj malo pripomorem k lažji izbiri.
Se bom pa v bodoče raje držal tvojega nasveta in bom pri primerjavah bolj konkreten.
| ajka je napisal/a: | Tisti,ki mislijo,da iz cenenega kitajčka (ali kakšnega drugega) za 400 € lahko z modifikacijami naredijo primerljiv predvajalnik z tistim,ki stane 1000 € se pa zelo zelo motijo,da ne računamo še vloženega dela in materiala ...
Potem pa se kar postavi vprašanje ali kupim dober CD za cca 1000-1500€ ali cenenega za 400 €...Koliko si privarčeval ???? ... Zopet velja cenen nakup je dvakrat drag nakup ... Vrženih proč 400 € in nova investicija 1000 €...
Kje je tukaj računica ???????????? |
Tukaj se pa ne strinjam s teboj. Kakor sem že omenil v Multimedia Hi-Fi showu omenil, sem v sobi TRM opazil SHANLING "CD-T100SE" in sem se pri lastniku takoj pozanimal, kako se mu obnese. Pojasnil mi je, da je po zamenjavi lamp (tukaj je tudi stvar osebnega okusa zvoka) in manjših modifikacijah zvok zelo dober. Cena CD-playerja je drugače okoli 850 eurov.
Glede vložka v modifikacijo pa sem v svoj CD-player vložil nekaj čez 50.- eurov, v ojačevalec pa nekaj čez 100.- eurov in je bila razlika po opravljeni modifikaciji očitna in po mojem mnenju vredna vloženega denarja.
Po opravljeni modifikaciji je bilo najbolj opazno, da zvočnika predvajata v nizkotonskem področju nižje in veliko bolj natančno - bolj pod kontrolo, srednji in visoki pa so postali bolj "čisti", detajli so postali bolj razločni in občutek sem imel, kakor da se je ves oder premaknil malo bolj naprej.
Ajka - je ta opis-primerjava boljša oz. bolj primerna? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Sre Nov 04, 2009 10:36 Naslov sporočila: |
|
|
| Senca je napisal/a: | | ajka je napisal/a: | Ja pisanje po forumih je enostavno...
Konkretnega pisanja pa zelo zelo malo ...
|
Vzamem na znanje, vendar bi želel samo na kratko omeniti, da se z ocenjevanjem nisem želel spustiti v filozofske vode, kjer bi uporabljal superlative in težko izgovorljive tujke, kakor imajo to navado početi nekateri naši soforumaši, niti nimam dovolj prostega časa za daljše sedenje pred računalnikom. Zato sem želel pomagati samo z osnovnimi napotki, ki sem jih zaznal pri testiranju, da morda vsaj malo pripomorem k lažji izbiri.
Se bom pa v bodoče raje držal tvojega nasveta in bom pri primerjavah bolj konkreten.
| ajka je napisal/a: | Tisti,ki mislijo,da iz cenenega kitajčka (ali kakšnega drugega) za 400 € lahko z modifikacijami naredijo primerljiv predvajalnik z tistim,ki stane 1000 € se pa zelo zelo motijo,da ne računamo še vloženega dela in materiala ...
Potem pa se kar postavi vprašanje ali kupim dober CD za cca 1000-1500€ ali cenenega za 400 €...Koliko si privarčeval ???? ... Zopet velja cenen nakup je dvakrat drag nakup ... Vrženih proč 400 € in nova investicija 1000 €...
Kje je tukaj računica ???????????? |
Tukaj se pa ne strinjam s teboj. Kakor sem že omenil v Multimedia Hi-Fi showu omenil, sem v sobi TRM opazil SHANLING "CD-T100SE" in sem se pri lastniku takoj pozanimal, kako se mu obnese. Pojasnil mi je, da je po zamenjavi lamp (tukaj je tudi stvar osebnega okusa zvoka) in manjših modifikacijah zvok zelo dober. Cena CD-playerja je drugače okoli 850 eurov.
Glede vložka v modifikacijo pa sem v svoj CD-player vložil nekaj čez 50.- eurov, v ojačevalec pa nekaj čez 100.- eurov in je bila razlika po opravljeni modifikaciji očitna in po mojem mnenju vredna vloženega denarja.
Po opravljeni modifikaciji je bilo najbolj opazno, da zvočnika predvajata v nizkotonskem področju nižje in veliko bolj natančno - bolj pod kontrolo, srednji in visoki pa so postali bolj "čisti", detajli so postali bolj razločni in občutek sem imel, kakor da se je ves oder premaknil malo bolj naprej.
Ajka - je ta opis-primerjava boljša oz. bolj primerna? |
LP
Kot sem že omenil v prejšnjih postih,da so določeni "kitajčki" dobri ampak potem niso več poceni ... SHANLING je že tak primer ... Seveda dober nakup je CD predvajalnik na lampe, ker z mini modifikacijo(lampa itd.) prideš do naprednega zvoka ... _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Sre Nov 04, 2009 10:48 Naslov sporočila: |
|
|
| ajka je napisal/a: |
Kot sem že omenil v prejšnjih postih,da so določeni "kitajčki" dobri ampak potem niso več poceni ... SHANLING je že tak primer ... Seveda dober nakup je CD predvajalnik na lampe, ker z mini modifikacijo(lampa itd.) prideš do naprednega zvoka ... |
Da ne boš ponavljal v nedogled - za tiste, ki ne razumejo: Kakorkoli se obrneš, rit je vedno zadaj.  _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
11duc
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 22:40 Prispevkov: 84 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Nov 04, 2009 12:36 Naslov sporočila: |
|
|
| rabljena Audiomeca OBSESSION MkII je odličen player kateri bi se dal dobiti 800eur |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Viktor

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 13:18 Prispevkov: 108 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Nov 10, 2009 01:05 Naslov sporočila: |
|
|
| nomad je napisal/a: | Jaz bi pri budgetu okoli 800 EUR pogledal rabljene CD 67 ali pa preizkusil novega 99 CD-S (cena je 756 EUR, imajo ga v Novem Mestu: http://www.harlemaudio.com/index.html). Slišal ga sicer še nisem, a če je le malo podoben CD67, je prav gotovo dober nakup.
 |
Če kdorkoli kaj ve o Quad 99 CD-S playerju naj pove, ker me zelo zanima. Na spletu je par obskurnih testov, od katerih pa mi je nabolj kontraverzen tisti HFC, kjer pravijo da naj bi ko poslušamo muziko tiho in je le-ta bolj enostavna (acoustic, vokali...) player izšel ven fokusa (???) kar pomeni...?
Player je zanimiv v vsakem primeru še posebej glede pickupa (philips) ne pa v manji meri z DACom.
Je pa kompaktnih dimezij.
Anybody know something? _________________ If everything seems to be OK, you have obviously overlooked something! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Tor Nov 10, 2009 12:39 Naslov sporočila: |
|
|
| Viktor je napisal/a: | da naj bi ko poslušamo muziko tiho in je le-ta bolj enostavna (acoustic, vokali...) player izšel ven fokusa (???) kar pomeni...?
|
Pri posnetkih z minimalno instrumenti je lažje "opaziti" posamezne instrumente v zvočni sliki in s tem tudi napake, ki so lahko na posnetkih samih, ali pa dejansko sistem napačno projecira zvočni oder.
Pri omenjenem testu je precej možno, da vokal ni bil dobro fokusiran - uhajal je levo in desno med zvočnika. Ostro uho to hitro zazna. Podobno se lahko zgodi pri kakem večjem instrumentu (kontrabas), ki je posnet zelo od blizu v odmevajočem prostoru. Zna se zgoditi, da bo zgornjetonski spekter pomaknjen v drugo stran kot spodnjetonski.
Podobne anomalije sem že slišal pred leti pri testiranju interkonektov. "Pravi" interkonekt je naredil čudež glede fokusiranja.
Vili |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Pet Nov 20, 2009 12:08 Naslov sporočila: |
|
|
Sicer ni glih do 800EUR je cez, ampak se krepko ogrevam za slednjim CDPjem. In sicer gre za Musical Fidelity 3D Nu-Vista. Narejen zgolj v omejeni seriji 500 enot. Gre za hibridni CDP z dual mono amplifikacijo in "choke regulacijo" napetosti. DAC je Delta Sigma. Upsampling je 24bit 96kHz. Correlated jitter <200pS
CD bi naj bil pravi cukr. Lepota ni glih njegova odlika, ampak izdelave naj bi bil enkratne in design me res boli, ce zveni tako kot mora. Zaradi sinergije z Musical Fidelity integrircem MF A308, s katerim sem zelo zadovoljen se mi zdi, da bi lahko dobil najvec kar lahko.
Drugi kandidat v igri je pa CD A5 oz novejsi A5.5 tudi od Musical Fidelity.
Tudi hibridna zadeva na lampicah in pravzaprav cenejsi. DAC je Delta-Sigma, Upsamling je 24bit 192kHz correlated jitter <135pS. Rabljenega se po krasni ceni, da dobit v UK, a ga pravzaprav skoraj nihce ne prodaja.
Je kdorkoli lastnik teh CDPjev in ali pa kdo, ki bi me zelel odvrniti od tovrstnega razmisljanja?
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Pet Nov 20, 2009 14:45 Naslov sporočila: |
|
|
| A5 sem poslušal in je kar impresiven kos opreme. V DE se že nekaj časa prodaja en kos za 1800€. V. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|