Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Ojačevalnik za Dynaudio Focus 160
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
DOLAR

Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03
Kraj: bUNGA bUNGA

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 29, 2012 12:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa tile Gryphoni delajo zanesljivo ali se preveč grejejo in so non stop na servisih? Rosno mladi Tabuji ravno niso. Kdaj so prišli ven 1995, kasneje?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 29, 2012 13:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj, bom rekel za kolegov Gryphon Tabu. Greje se ko pes, to je res. Ni pa se imel nobene okvare. Rabis prostor okrog in okrog in mu je udobno. Tudi mlada roba to ni, je pa dobra in za moje pojme prekasa sodobne mega EUR drage pre-koncne. Ven so prisli 1995 leta.

Edino kar sem pri prebiranju enega foruma zasledil, da se po mnogih letih obrabi kak vklopni relejcek, ki pa ga je relativno lahko zamenjati, saj jih se delajo, so poceni in so na mestu, da se jih brez razdiranja zamenja. Faktor okvar bi js ocenil isto kot riziko z vso ostalo audio robo.

lp, d.
Nazaj na vrh
mzi.perx

Pridružen/-a: Čet Jun 2008 0:06
Kraj: PIRAN

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 29, 2012 14:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdrav

Gryphon je draga ovca v volčji koži Laughing Laughing Wink
gero

Pridružen/-a: Sob Dec 2011 15:03

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 29, 2012 19:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V kolikor sem imel priliko videti, se zadeve kar precej kvarijo... Wink

posebno cdp...
Nazaj na vrh
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 29, 2012 20:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

AT je definitivno "ovca v volčji koži", to ni to.

Century je pa druga zgodba.

Če vprašaš mene bi bilo tole čisto ok. Imaš vse, kar rabiš za spodobno pognat 160-ke. Pa še spodoben phono, kar ni "vržt za čez ramo" + radio.

http://www.bolha.com/akustika-ojacevalci/rotel-predojacevalec-koncna-stopnja-dual-mono-rtc950ax-rb980bx-oglas1279446962

Pravih 120W, pa bistveno- dumping factor 1000, da ti zdisciplinira 160-ke. Dogovori se za test, pa magari primerjaj z AT, pa boš že sam videl.

Ene 10€ mu zbiješ, in to je to.
Da radi crkujejo sem tudi jaz slišal
Nazaj na vrh
Vinylfan

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 29, 2012 21:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tromba je napisal/a:
Dynaudio in Primare I30 je zelo dobra kombinacija.

No ravno to sem hotel izraziti, kakšno je bilo mnenje še nekaj časa nazaj v Inteku... Sploh nisi imel šans, da nasprotuješ. Zdaj pa ne duha ne sluha...
Nazaj na vrh
tromba

Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37
Kraj: Okolica LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 29, 2012 22:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Gre za mojo osebno izkušnjo s to kombinacijo.
Nazaj na vrh
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 30, 2012 00:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kraljmatjaz je napisal/a:
Za omenjeni denar (2.500 Eur), oziroma kaj manj, dobis
LAVARDIN mod IS - nov ali mod. IS-REFERENCE - rabljen,
50W cistega minimalizma (input selector+volume), ki pozenejo karkoli se nanje prikljuci.
Za bistveno vec denarja dobis mod.IT, ki so ga po svetu ocenili med najboljsimi integrirci "ever-made".

Lavardin pri kolegu ni pognal JMLabove Mini Utopie. V mali sobi...
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 30, 2012 07:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lavandin, tako mu rečem jaz, ni pognal mojih Monitor Audiov GR20.
Tudi je padel na radijskem izpitu - glasovi spikerjev so bili tanki, kar izgubili so se.
Ravno tako so bili 'shujšani' v telesih vsi instrumenti. Ali je to bil pojav samo v kombinaciji z mojimi zvočniki ali pa nisem imel pravih kablov?
Ne vem, pa tudi briga me ne.
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 30, 2012 10:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

Lavardin oba integrirca sta pri meni zelo dobro pognala zahteven monitor "stari Callas" z 86db/1w občutljivosti v sobi z 30m2. Je pa Lavardin zelo občutljiv na ostali del sistema "izvor" in še prav posebaj na "kable" !!!
Je pa res polno omejitev, ki jih je treba upoštevat za kar konkreten denar ?!
Zanimivo pa je to ,da JMlab uporablja za testiranje tudi Lavardin ojačevalce !

kraljmatjaz

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27
Kraj: Gorica

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 30, 2012 11:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zanimivo,

meni ta mali IS brez problemov poganja moje DIY Morel zvocnike - se vrtijo po mojem tam okoli 4ohmov, res da s 92db/W, pa se lepo zvrgolijo, kot slavcki Very Happy

Lp
Miran
zvocnik

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12
Kraj: Piran

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 30, 2012 11:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ko ze o Lavardinih, moj IT je priklopljen na Harbeth HL5. Kar je bilo tu zares zanimivo je to, da sem zamenjal Acoustic Zen Absolute zvocniske kable s cisto navadnimi na metre, ki sem jih nekoc kupil v RadioShake. Razlike v ceni niti ne 'znam' izracunati. Ta zamenjava je dejansko potrdila izkusnje avdiofilov, da Harbeth zvocniki niso kaj dosti obcutljivi na kable. Kombinacija pa je izredno poslusljiva.

Lp
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !

FZ
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041 737 410
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 30, 2012 11:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kraljmatjaz je napisal/a:
Zanimivo,

meni ta mali IS brez problemov poganja moje DIY Morel zvocnike - se vrtijo po mojem tam okoli 4ohmov, res da s 92db/W, pa se lepo zvrgolijo, kot slavcki Very Happy

problem je bil na basih.
DOLAR

Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03
Kraj: bUNGA bUNGA

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 30, 2012 13:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vojko je napisal/a:
AT je definitivno "ovca v volčji koži", to ni to.

Century je pa druga zgodba.

Če vprašaš mene bi bilo tole čisto ok. Imaš vse, kar rabiš za spodobno pognat 160-ke. Pa še spodoben phono, kar ni "vržt za čez ramo" + radio.

http://www.bolha.com/akustika-ojacevalci/rotel-predojacevalec-koncna-stopnja-dual-mono-rtc950ax-rb980bx-oglas1279446962

Pravih 120W, pa bistveno- dumping factor 1000, da ti zdisciplinira 160-ke. Dogovori se za test, pa magari primerjaj z AT, pa boš že sam videl.

Ene 10€ mu zbiješ, in to je to.
Da radi crkujejo sem tudi jaz slišal

Tole pa je divja cena. Če se prav spomnim si za jurja DEM včasih lahko takle nov komplet fasal. No v mojem spominu je sicer serija 981.
Nazaj na vrh
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 30, 2012 17:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dolar kaj čmo, špla pa.
981 je isto ok., ceno pa kar držijo, ene 80€ zbije, pa je na konju.

Drugače pa bi sam šel s temle, pa imajo ljudje predsodek naročat čez lužo:

http://www.monarchyaudio.com/SM70_MK2_Main_Frame.htm

http://www.enjoythemusic.com/magazine/equipment/1110/virtue_audio_sensation_m451.htm

z baterijskim napajanjem, jasno.

Dynaudio sicer nikoli nisem maral, sem jih pa enkrat slišal igrat na MOTH monobloke, in so mi bili takrat prvič všeč.
Zelo cenjeni in lični ojačevalčki iz okoli 1997 s pasivnim pre, zdaj pa se da končno dobiti natančne sheme, res bi se jih lahko kdo lotil;

http://www.stancurtis.com/downloads.htm
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 4 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu