Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Acoustic Revive RR-77
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 29, 2009 00:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dvomim da delujejo po prvem principu. Se pa lahko motim.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 04, 2010 10:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pred tednom dni sem se odlocil za ESE labov Earth Generator in ga tudi dobil. Stvari prej nisem preskusil in sem bil tudi mal skepticen kaj pravzaprav sploh pricakovat od te naprave, saj je nikoli niti nisem slisal kako deluje. Morda je bla kje maskirana na kakem sejmu. Ceprav no, to nekam postavis pa folk sploh ne ve kaj to je, ker je popolnoma neodvisno postavljena od ostalega sistema.
Postavil sem jo na visino cca 1,4m od tal, cca 0,5m stran od centra zvocnikov, na desni strani, ker imam tam pac eno polico, visje je zal nimam. Torej kako se obnese slusno. Naprave slisis sicer ne, je pa en tak obcutek, da je nekaj drugace v sobi. Ne vem mogoce je to podzavestno.
No overall z napravo sem navdusen saj zadeva deluje in resnicno izboljsa sam dozivljaj poslusanja glasbe.
Obcutek je, kot da ti pripravi nekaksno podlago po kateri se potem glasba veliko lazje pretaka. Kot puter za marmelado? Za testiranje se vzel svoje refenrecne komade s CDjev: Kind of Blue - Miles Davis, 2L Nordic Sounds - Audiophile reference, Katie Melua - Piece by piece, Tag Mclaren Test Tracks in pa nekaj aktualnih CDjev, ki sem jih poslusal v zadnjem mesecu.
Kaj so pridobitve:
- Najvecja pridobitev je v telesnosti, energicnosti in prostorski definiciji pevcev in instrumentov. Vokali so bolj meseni, zapres oci in imas pevko/pevca pred seboj. Po odru se lahko prakticno sprehajas med izvajalci.
- instrumenti so postali ful naturalish, slisis lesnost kitarc, violinc, kontrabasov in njihov volumen
- slisis prste in moc prstov na strunah, slisis dihanje glasbenikov pri izvajanju
- izzveni instrumentov so izjemno dobri, saj ga slisis do konca v tisino (izzveni kitar, cinelc, pianov krasota)
- pri poslusanju glasbo dojames z vecjo zlico, kot celoto in ne kot sestevek instrumentov in glasov (morda ti v glavi premakne ta triger, da se ne ukvaras vec toliko s samo analitiko?), v glavnem melodika se je izboljsala
- pri poslusanju si nekak full sproscen in izzy
- side effect je tudi, da imam spalnico nedalec stran od te sobe, kjer je ta Schumannova generator in vrata odprta. Od kar mam to napravco spim ko zaklan Smile <- bo kdo se rekel, da kak top shop mumo dzumbo prodajam, ampak j**t ga rad spim kvalitetno in v zadnjem tednu spim intenzivno.

Vprasanje, ki si ga zastavljam pa je, kako to resnico deluje, je to res da vpliva na mozgane in posledicno dojemanje glasbe, ali pa fizicno frekvenca 7,83Hz pomaga ostalem frekvencnem spektru, da se z manj upora prebije do tvojih uses. Morda oboje?

V glavnem fajn gizmo.
lp, d.
Nazaj na vrh
samob

Pridružen/-a: Čet Jun 2008 18:06
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 04, 2010 11:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

In koliko ta pridobitev stane ?

lp Samo
Nazaj na vrh
ReturnToForever

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 13:47
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 04, 2010 11:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Delfinček, ali lahko nekomu naročiš, da brez tvoje vednosti izklopi in vklopi (za krajše ali daljše obdobje) resonator in potem poročaš o slušnih in spalnih rezultatih?
Nazaj na vrh
delfinus

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 04, 2010 12:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

samob
samo 8EUR vec kot omenja goran82 v prvem postu na prejsnji strani. Wink

return
Blind teste se nisem delal jih pa vsekakor bom. Tut v sluzbo imam namen zadevo vzet pa da vidim, ce kaj zrelaksira folk. Bom porocal!

lp, d.

Nazadnje urejal/a delfinus Čet Mar 04, 2010 12:04; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 04, 2010 12:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ko smo pri meni naključno vklapljali/izklapljali Acoustic Revive RR-77, je bila razlika očitna. Zmeraj ko se ga je izklopilo, se je zvočna slika "sesula".

Na krajše obdobje mi je tako razlika z/brez RR-77 poznana in je vredna investicije, dočim na daljše obdobje ne vem.

Kolega ki je bil takrat pri meni priča "transformacije", ga je takrat tudi kupil in bil z njim zelo zadovoljen, zdaj ko je od tega preteklo že kar nekaj časa, pa je čisto drugega mnenja. Pravi da je vrgel denar stran, saj so razlike sčasoma izginile in je ista stvar ali ga ima vklopljenega ali izklopljenega.

Kako to razložiti kot laik nimam pojma. Nekako še najbližja mi je primerjava recimo s pomirjevali. Ko se telo enkrat navadi na njih, potem več ne primejo. Je treba bodisi povečati dozo, bodisi jih zamenjati z drugačnimi. Bog si ga vedi. Confused

lp
Nazaj na vrh
delfinus

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 04, 2010 12:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofil,
zgolj razmisljanje. Mogoce je res nekaj v tej smeri da vpliva kot zdravilo na telo in po dolocenem casu pac prime slisis isto tudi brez njega se en cas. Ampak tu bi blo treba spet eksperiment naredit, kaj pa ce se ga ugasne za daljse casovno obdobje, mesec ali vec, nato pa spet postavi v sistem...

mogoce pa je problem lahko tudi drugje, da je sel mogoce mal out of sync iz 7,83Hz. Ravno to je problem, ker nekako ne ves ali resnicno deluje tako kot mora. Nekaj je ze omenjal ajka na prejsnji strani.

lp, d.

Nazadnje urejal/a delfinus Čet Mar 04, 2010 12:17; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
hi_musica

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 04, 2010 12:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ravno prejšni teden sem nekaj brskal po štekerjih in po naključju izštekal RR-77 (napravico imam že 2 leti). Nato nekaj dni zatem poslušam muziko in se čudim, zakaj pri Deutsche Grammophon tako zanič snemajo. Po 20 minutah imam dosti in vtaknem nek Telarc. Isto. Obračam fazo na predampu in ... isto. Šele nato pogledam na RR-77 - lučka ne sveti. No pa ga mamo! Vtaknem spet Mahlerja od Deutsche Grammophon in WAU!!!

Sem že omenil, da sem delal blind test napravice in sem bil 100% v desetih poskusih!?

RR-77 deluje. Kot pribito!

@delfincek: kar neverjetno, sam sem doživljal napravico identično kot opisuješ ti ...

Vili
Nazaj na vrh
ReturnToForever

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 04, 2010 12:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:

Kako to razložiti kot laik nimam pojma. Nekako še najbližja mi je primerjava recimo s pomirjevali. Ko se telo enkrat navadi na njih, potem več ne primejo. Je treba bodisi povečati dozo, bodisi jih zamenjati z drugačnimi. Bog si ga vedi. Confused

lp

Preberi knjigo in ti bo marsikaj jasno.
Nazaj na vrh
ReturnToForever

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 04, 2010 12:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hi_musica je napisal/a:

Sem že omenil, da sem delal blind test napravice in sem bil 100% v desetih poskusih!?
Vili

Prijatelj ima mašinco že nekaj časa, pa sem naredil majhen poskus. Ko me ni videl sem izklopil resonator in sva z užitkom poslušala muzko...tudi za trenutek ni nakazal ali omenil, da je kaj narobe... Wink

Ampak to je osamljen primer, ki seveda potrjuje pravilo, da frekvenca z valovno dolžino blizu 42000 km čudovito stimulira našo dušo in telo....
Nazaj na vrh
delfinus

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 04, 2010 12:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nocem kaj prevec filozofirat v tej smeri, ker imam zadevo zgolj en teden, ampak vprasanje je, ali zadeva deluje fizikalno zgolj samo takrat, ko je prizgana, tako kot jo dojema Hi-musica, ko to zaznava kao hipno, ali morda vpliva tudi tako, da vpliva na tvoje mozgane in pac glasbo dojemas se en cas tudi ce je ugasnjena. Mogoce varira od cloveka do cloveka?
Zato bi bilo dobro mogoce naredit eksperiment, kaj se zgodi, ko en cas nisi izpostavljen schumannovi resonanci.
Nazaj na vrh
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 04, 2010 13:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zanima me, ali je mogoče napravo pri g.Korošcu dobiti v preizkus?
fotr

Pridružen/-a: Pon Jan 2009 16:35
Kraj: Škrilje

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 04, 2010 13:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

RR 77 lahko dobiš pri meni na preskus, če hočeš, prodaja pa jih Simon Košir, Canyon audio
pokliči me na 041 610 505
Nazaj na vrh
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 04, 2010 14:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ReturnToForever je napisal/a:

Prijatelj ima mašinco že nekaj časa, pa sem naredil majhen poskus. Ko me ni videl sem izklopil resonator in sva z užitkom poslušala muzko...tudi za trenutek ni nakazal ali omenil, da je kaj narobe... Wink

Laughing Mogoče pa je slišal, da slabše špila, pa te na to ni hotel opozoriti Laughing . Da ne bi šimfal svojega sistema. Verjetno tudi "tihe" menjave CDPja ne bi zaznal?
ReturnToForever

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 04, 2010 15:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JAZZZ je napisal/a:
Laughing Mogoče pa je slišal, da slabše špila, pa te na to ni hotel opozoriti Laughing . Da ne bi šimfal svojega sistema. Verjetno tudi "tihe" menjave CDPja ne bi zaznal?

To bo. Embarassed

JAZZZ je napisal/a:
Verjetno tudi "tihe" menjave CDPja ne bi zaznal?

Ko bo šel na WC, mu bom podtaknil kukavičje jajce! Twisted Evil
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 3 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu