| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Bwaze

Pridružen/-a: Tor Okt 2011 20:59 Prispevkov: 451 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Čet Okt 06, 2011 17:29 Naslov sporočila: |
|
|
Ni problema, sam ravno kupujem mikrofonski predojačevalec za potrebe meritev, sem prebral precejšen del REW foruma.
Mikrofon Dayton EMM-6 s kalibracijo že imam, zdaj študiram če se mi da čakat Behringer 302USB, drugače bom kar 502 naročil. _________________ Pezzer Ritter Wenne Knecht! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
simon740
Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59 Prispevkov: 980 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Sre Mar 27, 2013 20:05 Naslov sporočila: |
|
|
Bom kar tukaj vprašal: namreč ker živiva z ženo v bloku, me zanima kako bi dosegel, da takrat ko "malo glasneje" predvajam glasbo v dnevni sobi, le ta ne bi uhajala iz sobe oz. da sosedje ne bi imeli preveč polne glave?
Opazil sem, da največ glasbe uhaja pri vratih iz dnevne... Se dajo vrata izolirat s kakšnim izolacijskim materialom - ne preveč dragim..
prosim za nasvet |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1975 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Mar 27, 2013 20:28 Naslov sporočila: |
|
|
Napaka
Nazadnje urejal/a joztom Pet Mar 29, 2013 00:09; skupaj popravljeno 3 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sre Mar 27, 2013 20:31 Naslov sporočila: |
|
|
Povprašaj malo okoli med tapetniki in podobnimi mojstri, ki tapecirajo pohištvo o možnosti tapeciranja vratnega krila. V našem koncu je bil svoje čase en mojster, ki je to ustrezno opravil. Še na tesnenje in dobro naleganje krila na okvir je treba bit pozoren.
Seveda pa lahko kupiš namenska vrata z ustrezno protihrupno izolacijo...cena zna bit
LP Jernej _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bogomir 4051
Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42 Prispevkov: 1467 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Sre Mar 27, 2013 20:35 Naslov sporočila: |
|
|
Joztom @ ni mi jasno, kaj ima žična polica skupnega z zvočno izoliranimi vrati.
LpM. _________________ miro |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 031361550 |
|
 |
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1681 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Sre Mar 27, 2013 23:34 Naslov sporočila: |
|
|
| simon740 je napisal/a: | Bom kar tukaj vprašal: namreč ker živiva z ženo v bloku, me zanima kako bi dosegel, da takrat ko "malo glasneje" predvajam glasbo v dnevni sobi, le ta ne bi uhajala iz sobe oz. da sosedje ne bi imeli preveč polne glave?
Opazil sem, da največ glasbe uhaja pri vratih iz dnevne... Se dajo vrata izolirat s kakšnim izolacijskim materialom - ne preveč dragim..
prosim za nasvet |
Pojdi k tapetniku, da ti "obleče" vrata. Popolnoma pa problema ne boš odpravil.
Dobra zvočno izolacijska vrata morajo biti že v osnovi protihrupno zasnovana, kar pomeni posebne materiale in izvedbo - zelo je pomembno dobro tesneje.
Najbolj pomaga, če so vrata dvojna. Ena navadna in ena protihrupna, ki jih zapiraš po potrebi. _________________ LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
simon740
|
Objavljeno: Sre Mar 27, 2013 23:50 Naslov sporočila: |
|
|
Ja saj pri meni je največji problem, da vrata ne tesnijo dobro, saj se vidijo kr velike "špranje" ko zaprem vrata.. plus tega je na sredini vrat eno tanko steklo, da se pač vidi v dnevno Sma najemnika, tako da če bi to bilo moje, bi vse drugače zgledalo.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mišolin
Pridružen/-a: Sob Dec 2008 19:04 Prispevkov: 441 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Mar 28, 2013 10:24 Naslov sporočila: |
|
|
Najbrž ti ne bo všeč odgovor, ker je nepraktičen - je pa zastonj.
Če imaš kak odvečen jogi ga prisloni na vrata, ko poslušaš. Nekaj učinka
bo, morda ti celo malo popravi akustiko prostora - odivsno od tega,
kje so vrata. Probaj, stane te nič. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
simon740
|
Objavljeno: Čet Mar 28, 2013 10:45 Naslov sporočila: |
|
|
| mišolin je napisal/a: | Najbrž ti ne bo všeč odgovor, ker je nepraktičen - je pa zastonj.
Če imaš kak odvečen jogi ga prisloni na vrata, ko poslušaš. Nekaj učinka
bo, morda ti celo malo popravi akustiko prostora - odivsno od tega,
kje so vrata. Probaj, stane te nič. |
pa še res ga imam hvala bom probal |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
simon740
|
Objavljeno: Sre Mar 05, 2014 00:39 Naslov sporočila: |
|
|
Malo je pozno, pa vseeno prilagam slike moje poslušalnice, katero bo potrebno akustično urediti. In vem da tile zvočniki ne spadajo v tak prostor :)Bodo kmalu drugi - manjši, pa oprostite
slabi kvaliteti fotografij - resize
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fuego
Pridružen/-a: Sre Sep 2009 15:19 Prispevkov: 1027 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Sre Mar 05, 2014 15:14 Naslov sporočila: |
|
|
Za v blok boš največ nardil, da kupiš bookshelf zvočnike. Namreč najbolj se po teh železobetonskih konstrukcijah prenašajo vibracije, ki jih povzročajo basi. Sam stanujem v bloku in sosed veliko nabija rap, seveda z wooferjem. Sliši se samo ritem in nič drugega. Jaz imam MA RX1 zvočnike in kljub temu, da dam kdaj malo bolj na glas se to ne sliši tako močno iz stanovanja, da bi koga motil. V dnevni sobi pa slišim odlično. Je pa res, da imajo zvočniki bolj natur bas in ni nekega nabijanja in so bolj v srednjetonskem območju. Sem zelo zadovoljen z njimi. _________________ Popravljam vse vrste PC-jev, notesnikov.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
simon740
|
Objavljeno: Sre Mar 05, 2014 17:24 Naslov sporočila: |
|
|
| fuego je napisal/a: | | Za v blok boš največ nardil, da kupiš bookshelf zvočnike. Namreč najbolj se po teh železobetonskih konstrukcijah prenašajo vibracije, ki jih povzročajo basi. Sam stanujem v bloku in sosed veliko nabija rap, seveda z wooferjem. Sliši se samo ritem in nič drugega. Jaz imam MA RX1 zvočnike in kljub temu, da dam kdaj malo bolj na glas se to ne sliši tako močno iz stanovanja, da bi koga motil. V dnevni sobi pa slišim odlično. Je pa res, da imajo zvočniki bolj natur bas in ni nekega nabijanja in so bolj v srednjetonskem območju. Sem zelo zadovoljen z njimi. |
Ja saj to mi je jasno, itak zdaj iščem primerne zvočnike za v moj prostor, čeprav moram reči, da ti C607 zvenijo zelo dobro, gredo pa enostavno preveč nizko, no v bassreflex sem natlačil neke zadevce in je veliko boljše, pa vendar ojačevalec preveč pritiska nizko, zato je potrebno urediti akustiko in tudi kasneje menjat zvočnike.
Seveda vse prej testirat doma..nič več na slepo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Čet Mar 06, 2014 00:46 Naslov sporočila: |
|
|
| A sem ti rekel takrat- vzemi tamale.C605 bi bili dosti boljša opcija. Vem, na napakah se učimo (sam imam podobno zgodbo). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
simon740
|
Objavljeno: Čet Mar 06, 2014 00:54 Naslov sporočila: |
|
|
| MitjaF je napisal/a: | | A sem ti rekel takrat- vzemi tamale.C605 bi bili dosti boljša opcija. Vem, na napakah se učimo (sam imam podobno zgodbo). |
Hja si rekel ja, pa nisem poslušal Ma fora je v tem, da sem prej imel Jamo D570 in so lepo igrali predvsem na srednjih in visokih, nizkih je bilo ravno prav. Tile C607 so mi pa v štacuni igrali super tudi bas je bil ta pravi, pa še predvsem elektronsko glasbo sem poslušal in sem rekel to bo to. Dokler je bilo na Onkyo A-9555 super...zdaj na Vincentu pa me jetra bolijo od udarcev
Sicer z akustiko bi lahko nekaj rešil, pa vendar mislim, da je bolje vzeti kakšne manjše zvočnike ali pa vsaj take, ki ne gredo pod 40Hz.. Čeprav me tudi mika, da bi se lotil kakšnih DIY bass trapov.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Čet Mar 06, 2014 09:25 Naslov sporočila: |
|
|
| simon740 je napisal/a: |
Ja saj to mi je jasno, itak zdaj iščem primerne zvočnike za v moj prostor, čeprav moram reči, da ti C607 zvenijo zelo dobro, gredo pa enostavno preveč nizko, no v bassreflex sem natlačil neke zadevce in je veliko boljše, pa vendar ojačevalec preveč pritiska nizko, zato je potrebno urediti akustiko in tudi kasneje menjat zvočnike.
Seveda vse prej testirat doma..nič več na slepo. |
Kako lahko gredo zvočniki prenizko?!!!
Najbrž si mislil, da je basa preveč, da je (pre)poudarjen. Praviš, da si delno zaprl basrefleks odprtino in s tem odpravil problem. Pa ne opažaš, da si s tem tudi stisnil (zmanjšal) dinamiko bas področja? Ker to je namreč (lahko) eden od hujših stranskih negativnih učinkov tega dejanja. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|