Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Musical Fidelity M3i
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
GoldProf

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 23, 2015 14:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

malossi je napisal/a:
Zelo lepo napisano, Ambasador. Hm, razmišljam pa še o eni opciji; kaj pa pravite ta MF v primerjavi z Uroševim ojačevalcem? Cena je najbrž tam tam... Bi "več", bolje dobil freedom amp?

Oba domov,poslušaj in primerjaj. Izberi svoj najljupši plošček in kaj ti bo bolj ugajalo, če si se že odločil za menjavo, je edina prava odločitev. Kar tako reči, kaj je boljše s tvojimi zvočniki je zelo nezahvalno.

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 24, 2015 09:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem poslušal m3i z Dynaudio Focus 160 v Inteku in doma.
V Inteku je bilo solidno, doma zanič. Basov ni bilo nikjer.
Nazaj na vrh
malossi

Pridružen/-a: Sre Okt 2010 12:37
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 24, 2015 09:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

no tole pa sedaj je podatek. Kako si imel postavljene zvočnike? Kako velika soba je bila doma?
Nazaj na vrh
benma

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 24, 2015 09:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

malossi je napisal/a:
no tole pa sedaj je podatek. Kako si imel postavljene zvočnike? Kako velika soba je bila doma?

Soba je velika cca. 25m2, ima precej gladkih površin. Zvočnike sem premikal. Ni bilo velike razlike v zvoku. MF na splošno (tudi močnejši modeli) po mojem okusu zveni preveč analitično. Ni problem v moji sobi.

Dynaudio potrebuje močnejši tok. S pravim ampom zveni dobro tudi v slabo tretirani sobi.
Nazaj na vrh
malossi

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 24, 2015 12:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Torej tako velika soba kot jo imam jaz... Ka j pa sedaj uporabljaš za poganjanje teh zvočnikv?
Nazaj na vrh
benma

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 24, 2015 13:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

malossi je napisal/a:
Torej tako velika soba kot jo imam jaz... Ka j pa sedaj uporabljaš za poganjanje teh zvočnikv?

Electrocompaniet ECI5 mk2. Sobe se nisem niti dotaknil in zveni super.

Se pa spomnim, da je v Inteku tudi manjši brat ECI3 zvenel precej bolje kot MF m3i. Morda je zvok za nijanso temnejši kot pri 5-ici. Basov je povsem dovolj.
Nazaj na vrh
malossi

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 24, 2015 13:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tudi to sem gledal, ja. Eci3 mislim. Pa je zvok 3D? Jst osebno sem mal mahnjen na ta efekt... Smile
Nazaj na vrh
benma

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 24, 2015 13:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

malossi je napisal/a:
tudi to sem gledal, ja. Eci3 mislim. Pa je zvok 3D? Jst osebno sem mal mahnjen na ta efekt... Smile

Meni se zdi v redu. Tudi v mnogih testih ga hvalijo.
Najbolje pa bo, če boš slišal na lastna ušesa in boš videl, če ti je všeč. Vsi ti razni "efekti", ki jih slišimo, so namreč lahko zelo subjektivni in nimajo vedno fizikalne osnove.
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 24, 2015 14:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

malossi je napisal/a:

3D je s koherentnimi posnetki in napravami - normalna situacija - pomanjkanje pa je defekt. Izvzeta je 'produkcijska' glasba, tisto ko je namenoma manipulirana za dosego drugih efektov.
Ostaja pa definicija defekta za naprave in zvočnike, če s primernim posnetkom 3D-ja ne zmorejo. Res pa se tega ne pričakuje od vstopnih modelov in nižjih klas naprav.

Če ti je 3D eden od željenih užitkov - sva že dva. Isto kot je lahko elektronika 'ploščato' zveneča v ojačevalcu - se to dogaja tudi v CD playerju. Zato se moraš tudi tam prepričati, da je sposoben tega.

Pravzaprav se mi zdi najsigurnejša pot imeti preverjeno sposoben player in nato sprobavati ojačevalce. S primernimi posnetki ne rabiš napenjati ušes ali biti v dvomih - ne da se sliši - maltene otipaš lahko instrumente. Žal, edini CD player, ki sem ga osebno preskusil doma in je to zmogel, je bil ARC CD7. Ko je (prav tisti) bil na sejmu Multimedija 2013 - v sejemskem sistemu, pa tega ni bil v stanju prikazati - ker preostala roba ni bila na 3D nivoju. ((no, 3D na sejmu je tudi bela muha, takrat sem samo na Lowther in YG slišal nekaj od tega))
Tako to gre.

Nazadnje urejal/a ambasador Tor Feb 24, 2015 15:14; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
malossi

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 24, 2015 15:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moram reči, da sem v zadnjih dveh letih kar spedenal predvajalno napravo. To je rasp b z volumio OS, preko i2s to coax kartice gre na predelan dacmagic. Arcam ima dejansko zelo dobro prostorsko postavitev, določene zvoke dejansko slišim za glavo, pri ušesih, levo, kjer spoh ni zvočnika, Norah Jones stoji skoraj sredi sobe... Vendar pa pogrešam mogoče malo tiste globine pri orkestru, ki sem jo slišal, ko sem imel gor Unisona. Tam sem dobil kurjo polt, sploh, ko se je baba oglasila (flower duet) Smile Vendar mi Unison žal ne pride u poštev prvenstveno zato, ker nima HT vhoda. In tudi 3d efekt (pač jst jih tako imenujem Smile) ni bil tako izrazit kot pri Arcamu.
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 24, 2015 15:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V prenizki klasi naprav iščeš.
Cenovno ugodno je iskati med napravami dve generaciji nazaj - 7 do 10 let stara roba ima najnižjo ceno glede na vrednost.
Internet je ravno dovolj star, da se da najti indikacijo kje iskati (stare recenzije). Seveda so računalniški priključki na ojačevalcih neobstoječi na tej robi.
Morda bi veljala formula z modernim DAC-om na klasiko od ojačevalca.
ck

Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 24, 2015 17:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

benma je napisal/a:
malossi je napisal/a:

Soba je velika cca. 25m2, ima precej gladkih površin. Zvočnike sem premikal. Ni bilo velike razlike v zvoku. MF na splošno (tudi močnejši modeli) po mojem okusu zveni preveč analitično. Ni problem v moji sobi.

Dynaudio potrebuje močnejši tok. S pravim ampom zveni dobro tudi v slabo tretirani sobi.

Tole zgoraj v povezavi s tvojimi naslednjimi navedbami :
benma je napisal/a:
Sem poslušal m3i z Dynaudio Focus 160 v Inteku in doma.
V Inteku je bilo solidno, doma zanič. Basov ni bilo nikjer.

kaže ravno na to, da verjetno s sobo nekaj ni OK.

Lahko je kriv tudi štrom, kabli so samo za manjše razlike.
malossi

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 03, 2015 10:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Malo update-a; opustil sem opcijo kupiti na vrat na nos MF3i, sem se malo spravil v testiranje za ojačevalec, ki bo nadomestil Arcama. Trenutno sem imel na testu Atoll 100se. Zadeva ima bistveno močnejši bas, na trenutke te kar malo prestraši, vokal zelo izstopa, celotna prezentacija je bolj "in your face". Vendar je Arcam bolj resolutiven, bistveno! širši zvočni prostor, bolj uglajen, tudi več prostora je med inštrumenti, boljše pozicioniranje le-teh.... Edina prednost Atolla proti Arcamu je Bas, ki je težji, močnejši, tako da to odpade.

Trenutno imam na testu Hegel H160, zadeva je kar kak razred ali dva višje (3,5k€) in igra vrhunsko. Do sedaj še nisem slišal take resolucije (ki ni sitna in analitična), vokal stoji pred tabo, ful prostora med inštrumenti je, praktično holografsko izriše glasbo pred in za tabo. Bas je zelo definiran, natančen. Ta holografska natančnost pa ima slabost; čim se pomakneš iz sweet spota za 5cm, se vsa zvočna slika zamakne. Arcam ima bistveno širši sweet spot, ni pa tako natančen pri postavljanju inštrumentov v prostor. Zelo me je pa presenetil vgrajeni DAC, katerega vsi hvalijo. Ko sem priklopil na coax vhod in ga primerjal z mojim predelanim Dacmagicom, ga je Dacmagic povozil po celi črti, tako v vokalih, sploh pa v bas področju. Bil sem zelo presenečen, ker sem bil prepričan, da bo vgrajeni dac svetlobna leta pred dacmagicom. Ko sem preklopil na USB vhod, sta bila pa z dacmagicom na praktično istem nivoju kvalitete. Zgleda, da predelava dacmagica le ni bila kar tako Smile

Čez dva dni dobim še Hegel H80, ki je bolj v mojem cenovnem rangu. Bi pa rad nekje dobil še Naima za test... Kaka ideja?
Nazaj na vrh
GoldProf

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 03, 2015 11:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dušan rad pomaga. Pred mnogimi leti, ko je imel še v Ljubljani sedež, sem pri njem kupil Arcam Alpho 3, fantastičen ojačevalnik.

http://www.eis.si/

lp
Nazaj na vrh
malossi

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 03, 2015 14:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Super, te spletne strani nisem poznal. Kako se pa kej obnesejo Marantzi višjega ranga, npr pm 14s2...?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 3 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu