Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Prosim za nasvet
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 24, 2014 20:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Popolnoma delim Ambasadorjev nasvet, če so ti všeč preprosto vzemi.

Pretežni del sodobnih zvočnikov boluje za sweet- spot sindromom. Je ena večjih bedarij, včasih tega ni bilo. To tudi ni za normalne ljudi. Zvok ma da svira po celem prostoru.

Vrhunski setupi tega problema nimajo, ne igrajo optimalno samo na 30 cm.

Ves midle in high novodobni segment pa ima.

Če dobiš kake pocen 901 je pa najbolje od njih.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 24, 2014 20:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bose je vso svojo legendo zgradil ravno na prostorskem oz kot so ga oni imenovali direct reflecting system zvoku, kjer k zvoku bistveno pripomorejo odbiti zvoki, najbolj je to seveda razvil pri legendarnih 901, sam se z ambasadorjem in vojkom popolnoma strinjam, današnji tudi kao audiofilski zvočniki so marsikdaj strel v temo...edino kar bi dodal da so mi najbolj od 301 všeč druga serija ko so še imeli pravi furnir ... zadnje sem imel par let nazaj in jih nimam v slabem spominu, o 901 pa je tako ali tako bilo že kar nekaj napisanega.

Najbolj pljuvajo po takih zvočnikih se mi zdi ravno neki naštudirani mladci ki imajo pač čas od jutra do večera brskati po spletu in prebirati neumnosti in jih potem posredovati kot veliko modrost drugim da se malo pokažejo kaki poznavalci so...seveda bi tudi sam svetoval izogibanje tistemu shoebox subu in po dvena zvočničkoma velikosti dlani in kot drugo za približno enak denar se mi zdi da dobiš od Bose vseeno malo več kot npr novih plastik JBL ki jih nekateri ne morejo prehvaliti.
Nazaj na vrh
sandi

Pridružen/-a: Sob Jan 2011 22:39
Kraj: celje

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 26, 2014 09:21    Naslov sporočila: BOSE 301 Odgovori s citatom

Božiček je končno prinesel zvočnike Bose 301 !!!

Kot sem že v uvodu teme zapisal;
za dokaj problematičen prostor kar se postavitve tiče, po natančni oceni izdelave,po večdnevni telovadbi in testiranju kam zvočnike postaviti in srednji klasi receiverja, za takšen denar več kot odlični zvočniki !!!
Imajo lepo dinamiko, so prav lepo uravnoteženi, ravno pravšnji volumen za cca. 25 do 28 kvadratov,imajo lepe visoke,srednje in bas tone, v nobenem primeru po tonih ne iztopajo, ampak je skupaj prava kombinacija. Ne morem zapisati da je katerih tonov preveč ali premalo.

Zvočniki pa morajo biti vseeno od zadnjega zidu oddaljeni vsaj 15 cm. Kar pa je v primerjavi z drugimi zvočniki resnično minimalen odmik od zidu.
V primeru večjih kvadratov jih odmaknemo še več.

PS: seveda pa se zavedam, da je možno za zvočnike zapraviti pravo manjše premoženje, je pa vprašanje predvsem v problematičnem prostoru če dobimo tisto razliko za koliko več denarja smo kupili boljše zvočnike.

Če bo komu v pomoč moj komentar, je namen dosežen.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu