| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
fuego
Pridružen/-a: Sre Sep 2009 15:19 Prispevkov: 1027 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Čet Jan 31, 2013 10:35 Naslov sporočila: |
|
|
Spet ste skrenili s teme. Ury je spraševal kolk je vreden ta gramofon v zameno pa dobil komentarje o formatih. Človek posluša stari rock in ne misli kupovat novih plošč, zato je primerjava z SACD-jem čist mim. Že sama produkcija je bila v 70-ih drugačna, da ne govorim o zvoku, ki ni bil tolk spoliran, tudi glasbeniki niso bili vedno v nulo točni.... ampak saj to ni pomembno...pomembna je energija, ki jo imajo ti posnetki. Plus tega pa če hočeš občutit 70-ta, za to ne boš uporabljal moderno tehnologijo mar ne?
Jaz staro musko poslušam na vinilu, novejšo pa kupujem na CD-jih. _________________ Popravljam vse vrste PC-jev, notesnikov.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Čet Jan 31, 2013 10:46 Naslov sporočila: |
|
|
Čisto offtopic, pa vseeno - če si želim doma pogledati kakšen star film - moram nabaviti celuloidno verzijo in kinoprojektor iz tistih časov? _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
oilpower

Pridružen/-a: Sob Sep 2012 2:13 Prispevkov: 133 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jan 31, 2013 14:37 Naslov sporočila: |
|
|
| pasuljaris je napisal/a: | | če si želim doma pogledati kakšen star film - moram nabaviti celuloidno verzijo in kinoprojektor iz tistih časov? |
Kaj takega bi bilo vrhunsko!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fuego
|
Objavljeno: Čet Jan 31, 2013 14:49 Naslov sporočila: |
|
|
A si včasih takšne filme gledal doma ali v kinodvorani?
Pri vinilu ni pomembna samo muzika ampak tudi ovitek ter obvezen ritual, ki je nekomu nebodigatreba nekomu pa čisti užitek. Tega, kdor je z digitalci začel, ne bo nikoli razumel. Je verjetno tut razlika, če f...š žensko z lepimi oblinami ali povprečno? Rezultat je res na koncu isti, je pa vmesni del drugačen. Tudi stari avtomobili imajo čar, pa se večina raje vozi z novimi.
Pač stvar izbire. Ne vem zakaj je vedno potrebno nekoga prepričevat kaj naj dela. Uživite na SACD-ju, če pa nimate pametnega komentarja na trenutno temo, pa se raje vzdržte al si pa odprite novo za SACD, flac..... _________________ Popravljam vse vrste PC-jev, notesnikov.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

|
Objavljeno: Čet Jan 31, 2013 16:02 Naslov sporočila: |
|
|
| fuego je napisal/a: | A si včasih takšne filme gledal doma ali v kinodvorani?
Ne vem zakaj je vedno potrebno nekoga prepričevat kaj naj dela. |
A si včasih takšno glasbo poslušal doma na vinilkah ali na koncertu?
Glede prepričevanja - prav ti to počneš sto na uro, pa mogoče tudi malce nevljudno.  _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

|
Objavljeno: Čet Jan 31, 2013 16:09 Naslov sporočila: |
|
|
| oilpower je napisal/a: | | pasuljaris je napisal/a: | | če si želim doma pogledati kakšen star film - moram nabaviti celuloidno verzijo in kinoprojektor iz tistih časov? |
Kaj takega bi bilo vrhunsko!  |
Zbledel in zdrajsan celuloid in škrik-škrok zvok?  _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fuego
|
Objavljeno: Čet Jan 31, 2013 16:38 Naslov sporočila: |
|
|
| pasuljaris je napisal/a: | | fuego je napisal/a: | A si včasih takšne filme gledal doma ali v kinodvorani?
Glede prepričevanja - prav ti to počneš sto na uro, pa mogoče tudi malce nevljudno.  |
Mater kakšne primerjave maš. A ti si bil zraven ko so snemal film ali si ga gledu v kinodvorani? Menda pa smo včasih lahk poslušal vinilke doma in zdaj jih spet lahk. Ti pa more človek na takšen način razložit, če nič ne razumeš. Pa ne vem na kakšen način sem jaz bil žaljiv ali kogarkoli kaj prepričeval? Sam imam doma tako CD-je kot vinilke pa enih par hibridov.
Ontopic: Ury ti kr obdrž Thorensa. _________________ Popravljam vse vrste PC-jev, notesnikov.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

|
Objavljeno: Čet Jan 31, 2013 16:58 Naslov sporočila: |
|
|
| fuego je napisal/a: | | pasuljaris je napisal/a: | | fuego je napisal/a: | A si včasih takšne filme gledal doma ali v kinodvorani?
Glede prepričevanja - prav ti to počneš sto na uro, pa mogoče tudi malce nevljudno.  |
Mater kakšne primerjave maš. A ti si bil zraven ko so snemal film ali si ga gledu v kinodvorani? Menda pa smo včasih lahk poslušal vinilke doma in zdaj jih spet lahk. Ti pa more človek na takšen način razložit, če nič ne razumeš. Pa ne vem na kakšen način sem jaz bil žaljiv ali kogarkoli kaj prepričeval? Sam imam doma tako CD-je kot vinilke pa enih par hibridov.
Ontopic: Ury ti kr obdrž Thorensa. |
Ne se razburjat, nima smisla. Jaz se bolj hecam, ti pa si očitno slabe volje.
Najprej si bil malce žaljiv, zdaj si že kar precej. Pa nič hudega. _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fuego
|
Objavljeno: Čet Jan 31, 2013 17:07 Naslov sporočila: |
|
|
Štajerc... GOTOF SI.  _________________ Popravljam vse vrste PC-jev, notesnikov.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Janko1
Pridružen/-a: Čet Nov 2010 18:01 Prispevkov: 101 Kraj: Slovenija
|
Objavljeno: Čet Jan 31, 2013 17:18 Naslov sporočila: |
|
|
.-.
Nazadnje urejal/a Janko1 Sre Jul 24, 2013 10:46; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fuego
|
Objavljeno: Čet Jan 31, 2013 17:56 Naslov sporočila: |
|
|
Če bi bilo pri nas tolk koncertov kot jih je npr. v New York-u sploh ne bi rabil HI-FI-ja ampak bi vsak dan šel na eno pivo v Blue Note in užival v živi glasbi. _________________ Popravljam vse vrste PC-jev, notesnikov.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
akacjan
Pridružen/-a: Tor Maj 2010 19:39 Prispevkov: 213 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jan 31, 2013 18:50 Naslov sporočila: |
|
|
| hm....hm....Blue Note je zelo drag klub... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Čet Jan 31, 2013 19:10 Naslov sporočila: Re: Koliko je vreden tale gramofon |
|
|
| ury je napisal/a: | Lepo pozdravljeni
Na voljo imam kupiti tale gramofon in me zanima, koliko je sploh vreden?
Na ebay sem gledal, so cene od 280€ naprej.
A je možno, da že vsebuje predojačevalec oz. ojačevalec ?
 |
Moj nasvet: za 700€ imaš glanc novega v garanciji legendarnega Rega Planar RP3 z legendarno ročico RB, ki je zadnji krik v tej kategoriji in poseka vse živo in mrtvo od vintagea ki stane manj kot 3000€.
Če te zanima zvok, seveda. Če pa zvok ni na prvem mestu, se globoko opravičujem da sem si drznil... _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Čet Jan 31, 2013 19:37 Naslov sporočila: |
|
|
ambasador
a si Rego sploh kdaj slišal da ga tako suvereno povzdiguješ ali samo tako tja v endan samo da se nekaj napiše |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Čet Jan 31, 2013 19:46 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofrik je napisal/a: | ambasador
a si Rego sploh kdaj slišal da ga tako suvereno povzdiguješ ali samo tako tja v endan samo da se nekaj napiše |
-------------------------------------------------------------------------------Pravkar imam enega Planarja doma (od advokata) ker so mu 'obrisali' iglo. Zamenjal sem za novo Grado glavo in ne morem mimo lepote zvoka. Obstajajo celi klani občudovalcev Planarjev, katere razumem, ker določenih lastnosti Planarja nima vsak drag gramofon, poceni vintage še toliko manj.
Če mene vprašaš raje poslušam to Rego kot TD125.
Je pa to 15 let stara mašina, v tem času so 3x nadgrajevali ta model. In če niso brcali v temo...------------------ _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|