| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Johny
Pridružen/-a: Čet Jan 2009 3:32 Prispevkov: 45 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Ned Nov 25, 2012 11:28 Naslov sporočila: |
|
|
Upravljati se ga da preko vsakega brskalnika z Brystonovim grafičnim vmesnikom, ki ni najboljši. Prava stvar je Mpod aplikacija, ki deluje na iphone, ipod, ipadih, mislim da obstaja lep video na Youtube. Verjetno tudi na drugih pametnih telefonih.
Komponenta je neslišna, ker nima gibljivih delov, ima štiri USB priključke, dva spredaj za ključke, ki jih prinesejo prijatelji, dva zadaj za večje USB diske z zbirko CDjev. V osnovi je Linux računalnik, podoben je Aurora ali nekaj takega, o katerem veliko govorijo na Computeraudiophile. Preko digitalnega SPDIF BNC se ga priklopi na DAC. Lepa zbirka izkušenj uporabnikov je na audioafficionado.org.
Aja, zvok, skoraj pozabil. Ta je boljši kot CD ali CD v DAC ali računalnik v DAC ali računalnik skozi SPDIF v DAC itd. Od vsega, kar sem slišal, in podobne izkušnje imajo drugi, prvi digitalni player, ki igra enako/bolje kot CD.
Ni nobenih zatikanj, izpadov brezžičnega omrežja, ukvarjanj s softwarom, upgradi in podobnimi neumnostmi iz windows sveta, ker deluje kot rečeno kot pralni stroj, brezžično se le upravlja, podatke srka iz USB diska, s čimer se izogne tudi tim. jittru,karkoli že pomeni. Edina napakica dosedaj, ki sem jo opazil, je, da občasno ne zazna coverarta/slikice albuma v mpodu, recimo na 1/100 albumov.
Lp. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Nov 25, 2012 12:19 Naslov sporočila: |
|
|
cena?
kaj pa primerjava npr z Olive playerji, si jo kdaj delal? tisto naj bi bila podobna zadeva, verjetno pa je nižji rang.
težava pri teh digitalnih varijantah je najti optimum. Nekaj je hudo dobro, pa malce fali do popolnosti, in tako si obsojen na nenehno iskanje. Meni npr je skorajda optimalen Sonos. Dela stabilno kot malokatera zadeva, ne vem če sem ga dvakrat ali trikarat resetiral v parih letih (zadeva se nikoli ne ugasne, ker nima gumba za izklop), je hiter kot hudič in rabi samo NAS nekje v kleti. Applikacija za iPad je fantastična, in hitra.
Ima pa slabosti: 16/44 max, ter 65.000 pesmi. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Ned Nov 25, 2012 14:06 Naslov sporočila: |
|
|
| Johny je napisal/a: | | Upravljati se ga da preko vsakega brskalnika z Brystonovim grafičnim vmesnikom, ki ni najboljši. Prava stvar je Mpod aplikacija, ki deluje na iphone, ipod, ipadih, mislim da obstaja lep video na Youtube. Verjetno tudi na drugih pametnih telefonih. |
Če je mišljena tale Bryston aplikacija za upravljanje, to je za moje pojme običen šmorn. Špartansko, nedodelano, grafično revno, počasno, polizdelek skratka. Za streamer, za katerega se zahteva dva jurčka ali koliko že, je to sramota. Za primerjavo... takole se upravlja desetkrat cenejši streamer squeezebox. Razlika je očitna.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Johny
Pridružen/-a: Čet Jan 2009 3:32 Prispevkov: 45 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Ned Nov 25, 2012 19:22 Naslov sporočila: |
|
|
Olive je zelo simpatičen, vendar ima zaprt sistem, mislim, da se poripanih skladb ne da kar tako prenašati in vgrajen DAC, kar meni ni ustrezalo. Nisem testiral, se pa spomnim, da so se uporabniki v ZDA precej pritoževali nad softwarom, pošiljali nazaj itd.
Solos je omejen s CD formatom in ni mi všeč, da je vezan na streamanje. Bryston je povsem samostojen, USB disk je nanj fizično priklopljen, brezžično poteka le upravljanje. Solos vmesnik se mi zdi najboljši, dober daljinc in Mpod je pravzaprav nekaj podobnega. In celo brezplačen.
Če povzamem, Bryston je vmesnik med nekim USB medijem in DACom, upravlja se ga pa preko Wifija, v katereka je preko lana vklopljen, npr. LAN kabel - Airport Express v bližnji vtičnici in iPod/iPhone/iPad z Mpod aplikacijo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
blubiu
Pridružen/-a: Ned Okt 2009 18:34 Prispevkov: 14 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Ned Nov 25, 2012 20:25 Naslov sporočila: |
|
|
Brystona se lahko upravlja tudi preko PC ja, z Gnom programomGMPC, lahko pa tudi preko Android telefona oziroma tablice, gre za MPD kliente, ki se jih dobi brezplačno na Google Play. Res pa je, da je Mpad za IPad najlepša.
Zvokovno je Bryston na ravni CD playerjev višjega srednjega razreda, vendar z dostopom do celotne zbirke glasbe v trenutku. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gash
Pridružen/-a: Sob Avg 2009 11:40 Prispevkov: 291 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Nov 25, 2012 22:58 Naslov sporočila: |
|
|
Dr. Sah
Zakaj bi bile to omejitve? Menis da bo 24 bitov res bolje?
Pa se vprasanje ki je morda kje odgovorjeno. Pa ga ne najdem:
Kaj je poglavitni razlog, da playerji kot je olive ali bryston igrajo bolje od popcorna ali dune. Oziroma zakaj je zvok iz popcorna slisno slabsi od cd pa ceprav format ni spremenjen? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pipster123
Pridružen/-a: Sre Mar 2012 14:27 Prispevkov: 100 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Ned Nov 25, 2012 23:34 Naslov sporočila: |
|
|
Enostaven odgovor, slabši dac.
Btw našel sem fancy android remote za xbmc - yatse. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gash
|
Objavljeno: Pon Nov 26, 2012 00:04 Naslov sporočila: |
|
|
| Dac nima veze saj imas digitalni izhod. V vseh primerih je zunanji dac. Lahko celo isti. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Pon Nov 26, 2012 00:31 Naslov sporočila: |
|
|
| Niso digitalni izhodi na vseh napravah enako dobri, pa tudi zunanji daci niso vsi enako tolerantni na različno kvalitetne digitalne signale na vhodu. Nekateri daci iz slabega signala izluščijo več, drugi manj. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pipster123
Pridružen/-a: Sre Mar 2012 14:27 Prispevkov: 100 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pon Nov 26, 2012 09:22 Naslov sporočila: |
|
|
Se opravičujem, sem mislil, da uporabljaš on board dac. Potem pa nekaj pred linijo, software najbrž? Mogoče tudi audiofill-ov predlog. Glede na to, da sem programer bolj prvo . |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gash
|
Objavljeno: Pon Nov 26, 2012 10:37 Naslov sporočila: |
|
|
| Sem se bal. v software se itak ne razumem. mi je pa malo čudno da je to taka znanost za predvajanje wma fajlov, ki se jih predvaja ze desetletja. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Pon Nov 26, 2012 16:01 Naslov sporočila: |
|
|
Vsi ti multi HD predvajalniki so v bistvu mini računalniki in če stanejo par sto eur, ni za pričakovati, da bodo na svojem digitalnem izhodu izpljunili nevem kako kvaliteten signal. Tega še marsikateri cd playerji, pa so spravljeni skupaj prvenstveno za poslušanje glasbe, nimajo rešenega kot se šika, kaj šele bo to premogla neka taka škatlica z leglom negativnih vplivov (zaradi uporabljenih tanajbolj poceni šrot switcherjev umazana napetost in motnje, te vnašajo tudi preostali sklopi, vibracije,...). Pretvorba v spdif je občutljiv proces in na vseh mestih v taki napravici zaradi šparanja ubrane poceni kompromisne rešitve, temu ne godejo. Že samo neka dobra glasbena kartica za računalnik stane več kot cel tak predvajalnik. To pač ne gre. Nažalost. Nekaj k temu bi se že pridodalo, če bi premogli "music only" opcijo. Da bi napravica playlisto ruknala v memorijo in tekom predvajanja izključila vse kar ni nujno potrebno za ta proces (na stand-by trdi disk, grafiko, usb okolje,..). Če to znajo treba izkoristit.
Softver za predvajanje tudi vpliva. Probati več tega in po možnosti z različnimi nastavitvami, če to omogočajo.
Noben zunanji dac na planetu ni v stanju z zapacanega digitalnega signala potegnit ven vsega brez napak. Do neke mere gre in znajo lepo delat (kakorkateri), ko je mera prekoračena, pa nastopi očitna slišna degradacija. In skupek vsega opisanega (negativni vplivi znotraj škatle, softver, kvaliteta digitalnega izhoda, imunost zunanjega daca) rezultira v razliki ko praviš, da cd player na zunanji dac zveni boljše kot neka taka naprava. Kvaliteta digitalnega izhoda recimo tudi ni jaka stran squeezeboxa, zato smo na forumu pred časom težili k predelavi le tega (izvedel doktore stormi) in to zdaj dela za prste polizat. Katerikoli zunanji dac, ko mu ga navesiš gor, ima zdaj že po defaultu boljše pogoje za delo.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gash
|
Objavljeno: Pon Nov 26, 2012 16:22 Naslov sporočila: |
|
|
hvala audiofill za tole razlago.
Saj pravim na mehek del se ne spoznam in ti moram tukaj pač verjet, mi je pa žalostno da samo branje digitalnega izvora in pošiljanje tega skozi digitalni izhod pokaže toliko napak. jaz si predstavljam da pač se to prebere in pošlje in ker je digitalno nima kaj bit drugače ali popačeno; seveda vse do dac (zato pa sem poskrbel za ustrezni del od digitalnega kabla naprej pa imam zdaj tukaj na izvoru težave, kjer jih nisem pričakoval).
bo pa res nekaj na motečem okolj, ker sem testiral in se res vse še poslabša če je zadeva dodatno obremenjena (naprimer gledanje fotografij in poslušanje muzike hkrati ali pa uporaba torentov in poslušanje muzike).
Kot kaže bo potrebno zadeve ločit ja . toliko bolj pomembno katere ideje bo še prinesla ta tema
Bom še malo počakal kaj trg prinese. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gash
|
Objavljeno: Čet Feb 14, 2013 10:24 Naslov sporočila: |
|
|
hmm.
Po premisleku je padel sonos connect.
mesec dni je že zaprt zraven ruterja (skrito vse, da imam tudi pred ženo mir, ki stalno teži zaradi vse po njeno "navlake" v dnevni, in se ga nisem niti dotaknil (pch vsak teden malo zašteka in ga je treba reset. Dela pa vsak dan kot ura. Vsedem se na kauč... vlopim ojačevalec in vzamem telefon v roke in vrummm... brez zatikanj, z odličnim iphone vmesnikom. Uporabnost popolna.
zvokovno pa žal le malenkost boljši od PCH. Še vedno malo len oziroma mehek (dac je zunanji) v primerjavis CD.
Ali lahko na zvok vpliva tudi povprečen ruter in povprečni mrežni kabli iz nas-a do sonos-a? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|