| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
androsalvatore
Pridružen/-a: Sob Nov 2010 23:22 Prispevkov: 56 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Okt 30, 2012 19:06 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen Jernejc,
da ne bo dvoma bom pojasnil, razložil oz. utemeljil mojo izjavo, kot navajaš:
- vsak zvočnik ima svoj karakter (drži?)
- vsak hifi sistem je toliko dober kot njegov najšibkejši člen (drži?)
- vsak element oz. komponenta v celotnem hifi sistemu da svoj karakter reproduciranemu zvoku oz. vpliva nanj (drži?)
- vsaka soba ima svoje karakteristike in posledično vpliva na celoten zvok, ki ga reproducira hifi sistem (drži?)
- posedično pomeni, da je vsaka soba eden od elementov v hifi sistemu, ki jih moramo upoštevati v želji priti do najboljše možne reprodukcije (drži?)
- da bi ta zadnji elemnt (sobo, poslušalnico, studio itd.) primerno vklopili v naš celoten sistem jo moramo vsaj malo če ne kar ornk akustično tretirati (drži?)
- in nenazadnje, noben zvočnik ne špila, če nima predhodno zagotovljenega signala od izvora, preko predojačevalca in ojačevalca, seveda povezano s kabli ali brezžično kot to sedaj nekaterim končno uspeva (drži?)
No, če si vsemu navedenemu pritrdil, potem je moja izjava obrazložena.
Pa še to, ne oglašam se pogosto, le tedaj, ko me nekaj resnično zmoti v trditvah. Res pa je da ima vsak forumaš pravico povedati svoje neglede na mnenja drugih. Pa saj je demokracija na višku, mar ne!
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
orc.perc
Pridružen/-a: Sre Nov 2009 22:05 Prispevkov: 527 Kraj: Posr.Park
|
Objavljeno: Tor Okt 30, 2012 20:00 Naslov sporočila: |
|
|
Komedija zmešnjav  _________________ -1/3oct.REar |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojcb
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:41 Prispevkov: 455 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Okt 30, 2012 20:57 Naslov sporočila: |
|
|
| androsalvatore je napisal/a: | Pa saj je demokracija na višku, mar ne!
Lp |
Na višku je samo barabija, demokracija je pa samo korak do anarhije.  _________________ Glasba je kot ženska, v njej lahko neizmerno uživaš...... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1437 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Okt 30, 2012 22:51 Naslov sporočila: |
|
|
| androsalvatore je napisal/a: | Pozdravljen Jernejc,
No, če si vsemu navedenemu pritrdil, potem je moja izjava obrazložena.
Lp |
Ne vem sicer zakaj celotno polemiko z nomadom zavijaš v celofan in se spravljaš še na Jernejca.
V prejšnjem postu si namreč napisal
| androsalvatore je napisal/a: |
Kaj? Da je soba prizadela zvočnika? Ja le kako? Če že potem so zvočniki prizadeli sobo oz. cel sistem (če že tako omenjaš) in povzročili določene dražljaje (frekvenčne seveda), katerih posledica je bilo donenje ...in ne obratno. Pa kaj res še osnovnih fizikalnih pojmov nisi jemal?
Lp |
Nisem čisto prepričan kdo bi moral v temu konkretnemu primeru sesti v šolsko klop, da se mu razjasnijo osnovni fizikalni pojmi akustike prostorov. To je sicer moje zelo subjektivno mnenje, ki bazira na prebranem. Mi pa ni do tega, da bi šla diskusija v smeri nekih zamer ali nesporazumov.
Kar nekaj soforumašov je bilo prisotno na demonstraciji zvočnikov Soulsonic v prostorih Vklopa, kjer se je žal prvi dan zaradi neustreznega vpliva prostora demonstracija končala precej klavarno. In spet dvomim, da so bili krivi predvsem zvočniki oziroma njihov konstruktor, ampak ne bi nadaljeval v tej smeri, ker je bilo na to temo prelitega kar "nekaj črnila". Če se ti ljubi brati, lahko najdeš omenjeno problematiko tudi na tem forumu.
Nekaj podobnega, ampak veliko bolj ekstremnega, se je recimo dogodilo v športni dvorani Stožice, kjer je investitor zaradi popolnega nepoznavanja problematike valil krivdo za slab zvok na instalirano ozvočenje. ( baje mu še do dandanes niso plačali stroškov instalacije in ozvočenja ) . Tako se žal zgodi, ko je v "deželo" prišla demokracija. Hebat ga.
Končni vtis si absolutno lahko ustvariš sam
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Mr.Zigy

Pridružen/-a: Pon Jun 2008 11:29 Prispevkov: 310 Kraj: Ljubljana-Vic
|
Objavljeno: Tor Okt 30, 2012 23:33 Naslov sporočila: |
|
|
| androsalvatore je napisal/a: | ....komponente v sistemu in slehernega kabla v sistemu. No in najpomembnejše v celotnem sistemu je soba oz. prostor kjer poslušamo. Mar ni tako? Zakaj potem toliko prerekanja in truda v urejanje akustike prostora?
.... |
No naj samo tole izpostavim ...
Najprej sam omeniš da je soba oz. prostor pomemben potem pa že z naslednjim stavkom to želiš "izničiti" hmmm zelo čudno
Ravno zato je v akustiko prostora treba vzložiti veliko truda in s tem posledično tudi (vsaj nekaj) denarja saj je izjemno pomembna in pri dobrem hifi sistemu se je treba najprej lotiti tega šele nato raznih kablov in podaljškov
Priporočam da si temeljito prebereš kakšno knjigo o osnovah akustike...
Npr. F. Alton Everest's Master Handbook of Acoustics in (slo) od Bruno Ravnikarja
| Edvard je napisal/a: | | androsalvatore je napisal/a: | ..........itd.
Pa brez zamere.
Lp
Andrej |
...Saj se ti ni potrebno strinjati z vsakim in vsem. Miza ponuja, vzameš kar ti je ponujeno, če ti pa kaj ne odgovarja, pa pustiš. Saj veš: live and let live.
Vmes pa predlagam en obrok žgancev na dan. |
Točno tako pa še vsak dan eno velko žlico lecitina (če sploh veš kaj je to)  _________________ Please visit my web site !
Home Page:
Zigy's Home Page |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
androsalvatore
Pridružen/-a: Sob Nov 2010 23:22 Prispevkov: 56 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Nov 01, 2012 15:38 Naslov sporočila: |
|
|
Opažam, da ne berete napisanega pomensko ampak kakor se komu zljubi. Nič ne zavijam v celofan , ne glede na polemiko, nvedel sem osnovna bistva, ki tvorijo to o čemer se na tem forumu sploh pogovarjamo in izmenjujemo mnenja in lasne vtise.
Ko sem navajal g.Zigy akustiko prostora kod enega ključnih dejavnikov za dosego dobre reprodukcije tega nisem izničil ampak če nisi prebral dobro je bil v nadaljevanju postavljen vprašaj. No vsaj meni se zdi da s tem hočemo povedati nekaj drugega oz. se sprašujemo ali temu res ni tako.
Nihče ni vsaj javno odgovoril na tiste moje navedbe, ko je v oklepaju bilo vprašanje "drži?". Bistveno je, da ste si sami pri sebi skoraj zagotovo odgovorili, javno pa ne, ker bi imeli takoj nasprotnike in tako zopet lahko pišete mimo bistva, ki ga high fideltiy sporoča.
Ne čudi me, da če nekdo napiše kaj drugačnega ali se z nekom ne strinja, da takoj udrihate po njem. Ne napadam niti sem si koga privoščil, le napisal sem svoj pogled in dal odgovor na zastavljeno vprašanje. Na moja vprašanja tu na tem forumu dejansko nikdar ni bilo nobenega odgovora ...le razna natolcevanja in izmišljotine, da je kdo prizadet pa ga je potrebno vzeti v bran.
Očitno se je politika naselila v vaša srca in razum ne deluje v dobronamerni smeri in posledično je tu "komedija zmešnjav", kot jo opažate nekateri.
Ena zanimivost, ki mi je zbudila pozornost in verjetno je bistvo v tem, kot navaja v eni od tem Ajka in dam mu prav, v celoti se strinjam z navedenim in lahko samo citiram Ajko, ki je zadel žebljico na glavico in kratko opisal mnoge avdiofile:
"Vse prevečkrat "orgazmirajo" nad "tehnikalijami", daleč preveč berejo in daleč premalo poslušajo in vedno delajo iste napake, zato so rezultati temu primerni."
Jaz bi dodal, da se v samo branje sploh ne poglobijo oz. ne berejo med vrsticami kaj jim je pravzaprav želel avtor povedati.
Zgoraj napisano je namenjeno zgolj v razmislek. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Čet Nov 01, 2012 16:56 Naslov sporočila: |
|
|
androsalvatore, bil si narobe razumljen, kar pa moraš pripisati tvojemu ne preveč jasnemu izražanju.
Pa še nasvet, kot vidim si precej nov na forumu, zato bo najbrž bolje, da si prebereš par debat na temo akustike prostora tukaj, pa boš videl da fantje vejo marsikaj.
Zato se vsaj v začetku vzdrži učenja abecede hifi-ja, ker znaš izpast smešen.
Pa ne razumet narobe, res nam primankuje članov, ki imajo kaj pametnega povedat, takih, ki se hočejo prepucavat imamo tako kot na drugih forumih, zadosti. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|