Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Modifikacija Technics 1200 gramofona
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Deon

Pridružen/-a: Čet Avg 2008 8:16
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 18, 2012 10:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moja "modifikacija" Technics SP-150", zdaj pri prijatelju.
V bistvu ostal samo motor in disk, oboje modificirano... Confused

lp Davorin

http://i464.photobucket.com/albums/rr7/deon-image/14.jpg
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 041 551 164
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 18, 2012 11:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dva Technicsa Limited Gold Editon "neprimerna" za modifikacije.

sound

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:21

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 19, 2012 06:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nek_do je napisal/a:
Dva Technicsa Limited Gold Editon "neprimerna" za modifikacije.

to mi je pa znano, Dražen iz Zagreba?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 19, 2012 09:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

to mi je pa znano, Dražen iz Zagreba?

DJ ne komentira, je pa od mojega frenda SAE frika No.1 in Europe.

ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 22, 2012 21:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

"Resen pristop" za 3900 angleških funtov INSPIRE MONARCH

Zvočne vrline : Odlična dinamika, transientni odziv, tonalna uravnoteženost in kontrasti
galop

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 22, 2012 21:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

če dobro vidim je motor in ležaj technics?drugače pa lep izdelek
ajka

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 22, 2012 22:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

galop je napisal/a:
če dobro vidim je motor in ležaj technics?drugače pa lep izdelek

LP

Ja osnova je Technics 1200 Wink
Deon

Pridružen/-a: Čet Avg 2008 8:16
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 23, 2012 09:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ajka,
hvala za link, nisem vedel da to že kdo dela industrijsko.
Mi je všeč baza, ni kaj.
Sem pa malo prebrskal, zanimivo da so obdržali tudi ( sicer modificiran)
Technics Quartz-Lock sistem kontrole motorja.
Tile motorji namreč tečejo v osnovi bolj gladko in cogging free brez Quartz korekcije, samo z analogno kontrolo.
Premostitev Quartz-Lock je celo ena izmed popularnih modifikacij DD.
Micro-Seiki je že pred leti dopuščal celo izbiro...Quartz/Analog.
Nekaj v smislu dead on accurate vs smooth..

lp davorin
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 041 551 164
GoldProf

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 23, 2012 12:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

In kakšne zveze ta gramofon ima s Technics-om 1200 ?

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bwaze

Pridružen/-a: Tor Okt 2011 20:59
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 23, 2012 16:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Inspire Monarch uporablja naslednje dele Technicsa SL1200: motor z rahlo predelanim kontrolnim vezjem, predelan ležaj krožnika... Se pravi, bistvo. Smile Je pa npr. Timestepov EVO predelan Technics kljub nižji ceni precej boljši, tule je šlo precej denarja za bling...
GoldProf

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 23, 2012 18:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ProJect 9
lp

Nazadnje urejal/a GoldProf Sob Feb 22, 2014 22:30; skupaj popravljeno 7 krat
Nazaj na vrh
ajka

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 23, 2012 18:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

Inspire Monarch test :

http://www.inspirehifi.co.uk/inspirehifi/monarch_files/HFW_Inspire%20Monarch%20Jan12%5B1%5D.pdf

vs Timest Evo :

http://www.soundhifi.com/images/evo.pdf
Bwaze

Pridružen/-a: Tor Okt 2011 20:59
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 23, 2012 22:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

GoldProf je napisal/a:
...Pri mojem gramofonu uporabljam motorček, krožnik in ležaj od ProJect RPM 9, a mi še na misel ne pride, "da sem izboljšal z modifikacijami ProJect RPM9", ker je popolnoma nekaj drugega od originala, zato sem tudi napisal, kakšne zveze Inspire Monarh ima s Technicsom - NOBENE in pika, je gramofon v katerem so vgrajeni deli od Technicsa.
Ali je potem Francov Stabi Reference modificiran Linn Sondek, Thorens, Dual ali nevem kateri drugi gramofon, ki ima podobno obešeno ali vzmeteno subšasijo?
...

Semantika. Smile Jaz rahlo drugače gledam na to, sploh v primeru Technicsa, kjer je sklop "vezje, DD motor in ležaj / os krožnika" dokaj enoten komplet. In se mi zdi da zaradi posebnosti DD bolj določajo zmogljivost gramofona kot pa preostali deli (napajalni sklop, krožnik, podnožje). Tako da ne bi rekel da gramofon nima čisto NOBENE veze s Technicsom...

Če bi hotel sestaviti nov gramofon s temi deli, stanejo več kot kak zmahan Technics - 70 EUR za motor in vezje, 30 za ležaj, 40 za krožnik (samo magneta spodaj se baje ne dobi), še nekaj evrov za ostala vezja ob stikalih...
suntrace1

Pridružen/-a: Pon Okt 2009 20:52

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 02, 2012 18:18    Naslov sporočila: Išče se serviser za gramofon Odgovori s citatom

Imam gramofon Technics SL-1610 mk2, ki ima težavo z avtomatiko in vračanjem ročice. Ali kdo lahko priporoča mojstra, ki bi lahko tole v zglednem času diagnosticiral in uredil, ker moj trenutni mojster tega ne zna/ne more odpraviti? Kontakt mi lahko pustite tudi na ZS, če kdo ne želi javno objavljati podatkov.

Še link do dotičnega modela http://www.hifi-wiki.de/index.php/Technics_SL-1610_MK_2
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 03, 2012 21:29    Naslov sporočila: Re: Išče se serviser za gramofon Odgovori s citatom

suntrace1 je napisal/a:
Imam gramofon Technics SL-1610 mk2, ki ima težavo z avtomatiko in vračanjem ročice. Ali kdo lahko priporoča mojstra, ki bi lahko tole v zglednem času diagnosticiral in uredil, ker moj trenutni mojster tega ne zna/ne more odpraviti? Kontakt mi lahko pustite tudi na ZS, če kdo ne želi javno objavljati podatkov.

Še link do dotičnega modela http://www.hifi-wiki.de/index.php/Technics_SL-1610_MK_2

Kaj če bi 1610 predelal v svoj projekt? Če se kolikor toliko dobro pripraviš, je zadovoljstvo garantirano. Potem itak daš drugo ročko, ki bo boljša in si na varni strani.

Glede na prejšnje poste imam svoje mnenje. Če predelaš gramofon v nekaj drugega, ostane sicer 'genetska' sled (predvsem 'žig' ki ga pusti flutter na zvoku), ampak gramofon ne igra več tako kot prej.
Kolikor vem, velja splošno pravilo - če je konstrukcija več kot 30% spremenjena, ne moreš več govoriti o modifikaciji, temveč je to nov izdelek. Mislim da je to definicija, po kateri te nekdo ne more tožiti za patent. Če kdo ve kaj več o tem..
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 3 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu