Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Nov stereo sistem - Zvočniki, ojačevalnik, CD predvajalnik
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 01, 2011 09:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

OrangePower je napisal/a:
Opero bom šel v kratkem poslušat, bom se probal dogovorit tudi za XTZ.

Postavitev pa ne morem spreminjat, pač ne gre, ker na tistem zidu kateri gleda v odprt prostor je tudi okno. Ob postavitvi na ta zid bi potem lahko samo zvočnike poslušal in gledal ven skozi okno, če bi hotel pa tv gor priklopit pa bi jih moral selit. Ni najbbolj praktnično za test se pa da tako postaviti.

Ja seveda, ti veš kako se izide.Je pa res, da bi bilo fino, če bi zvočnike, tv in elektroniko toliko odmaknil od stene, da bi še vedno lahko odprl okno. S tem bi ogromno pridobil na globini zvočne slike.

LpM

Opera je ven iz limita ja, bo treba malo pobrskat za ugodnejo varianto.

mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 01, 2011 10:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

krokar je napisal/a:
Prav nic novega ne bom povedal, ko recem, da je se posebej pri boxih posebej vazno, kaksne so osebne prefeence ljudi.Osebno si upam priporocat le nekaj, kar je iz kakega razloga v nekem trenutku res {bilo} izjemno ugodno>To sta bila svoje case Klipsch iz Technomarketa in Heco Celan iz Mimovrste.Teh ponudb vec ni.
Vsekakor pa velja nasvet, da se izplaca pogledati tudi za kakimi rabljenimi in to tudi med oglasi na temle forumu.Rabljeno lahko pomeni tudi kot novo, sam sem recimo na tak nacin postal lastnik dveh 'ekzotov' Usher Audio in Swans Speakers(slednje se imam in jih tudi nebi dal) z vrhunskim zvokom in izdelavo, placal pa sem za njih le polovico oz. celo slabo tretino cene novih.
Verjetno so moji pogled bolj zanadnjaski, saj se vedno neomajno stojim na staliscu, da so ravno zvocniki tisti, ki zvok najbolj spremenijo in ga lahko v sistemu naredijo boljsega ali slabsega!Pac nisem na liniji s tistimi, ki menijo, da je glavno, a nekaj zmeces skupaj, pa potem zganjas nekak tuning sistema in potem ugotavljas koliko se ti je sedaj zvocna slika spremenila.
Strinjam se s vsemi tistimi, ki pravijo:poslusaj si in sam poglej!
Nisem opazil, da sem omenjal kak tuning. Laughing
Nasprotno. Samo določen Opera zvočnik, tak kot je narejen in zakaj tako deluje, ker je tako narejen.

Ti pa nisi opazil, vse do danes,(upam, da končno boš) da sem pristaš zelo, zelo eksotičnih rešitev v svojem sistemu in eksperimentiranja, to pa seveda zahteva "tuning" in njegovo razumevanje, kot stranski učinek, ker je dober sistem vedno samo celota..

Kateri model Swans in Usher?
Vsak vrhunski zvočnik ima namenoma drugačno zasnovo od drugih modelov istega proizvajalca, pri Operi ne najdemo ribbon driverjev kot pri Usherju in Swansih, tu si fajn nametal hruške in kolm na isti krožnik.. Wink
Ko sem iskal ribbon supetweeter, ki bi se čim bolj približal po frekvenčnem razponu, Townshend audio supertweeterjem, ga, žal pri Swansih nisem našel, čeprav so bili v igri.

http://www.townshendaudio.com/supertweeters

Našel sem ga pri neki neznani, mladi, tajvanski garažni manufakturi in zvočno ne zaostaja za "hudimi" kitajskimi ribbonci, po razponu jih prekaša.
Očitno torej nekaj vem tudi o kombiniranju dinamičnih zvočnikov in ribbonov in o ribbonih.

Opera inženirske rešitve in izdelava pa so izjemno domiselne in namenjene poslušanju, do te mere, da si definitivno zaslužijo resno poslušanje, preden se kdo odloči za nakup zvočnikov.
vojcb

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:41
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 01, 2011 13:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

OrangePower ,

probaj postaviti zvočnike-sistem diagonalno v sobi, to bi mgoče bila rešitev..
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 02, 2011 09:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mestn pu, kar sem zapisal je povsem loceno od drugih postov in ne gre za nikakrsno repliko na mnenje kogarkoli!Pravim le, da se izplaca pogledat naokoli, ker se ti lahko ponudi sreca, se pa moras na koncu zanest na osebno izbiro.To je vse!
Nazaj na vrh
OrangePower

Pridružen/-a: Čet Nov 2011 20:21
Kraj: Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 02, 2011 21:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zdej približno vem kaj gledat od omaric, sedaj me pa zanima kaj gledat še od ojačevalcev?
Kateri lepo delajo z omenjenimi zvočniki, kaj se splača, kaj je v redu....
Lahko je tudi rabljen...
Nazaj na vrh
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 02, 2011 22:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

XTZ z XTZ Wink

Opera z Unison Research ali Pathos Very Happy

... Question
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu