Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Neuspešno na carini !!!
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
galop

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 30, 2009 08:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

banka nakaže prejemniku točno tisti znesek ki si mu ga nakazal,provizijo pa obračuna posebej,nisem pa prepričanali prejemnikova banka tudi obračuna stroške ,čeprav se mi zdi da ne..Najbolje da greš na banko in se pozanimaš koliko denarja je prejel prejemnik.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PrimozS

Pridružen/-a: Pon Jan 2009 10:00
Kraj: VG

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 30, 2009 08:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zdravo,

ja se bom ustavil danes na banki. Jaz sem že plačal konkrento provizijo (za Švico je prek 6 EUR, znotraj EU pa okrog 1,8 EUR) in nekako ne kupim zgodbe, da so mu v Švici udarili še dodatnih 10Eur provizije ...

Počasi me bo razkuril do te mere, da ga bom moral prijaviti Ebayu - ker si vse bolj očitno izmišljuje nove in nove razloge s katerimi poskuša izvleči še nekaj dodatnih Eur ... A sem mu jaz kriv, če si ni dal pridržane ene in je iztržil za artikel 3x manj, kot je imel še pred nekaj tedni "buy now" ceno ...

LP

Primož
Nazaj na vrh
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 30, 2009 11:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

HI
Ko jaz nakažem na Dansko, tam v roke dobi vedno nekaj manj, ker vzame banka provizijo. Torej, če bi želel dobiti v roke kolikor je dogovorjeno, potem je treba nakazat malenkost več. Jaz običajno s tem nimam problemov. Nakažem kot sem dogovorjen in tudi on dobi izpisano koliko je bilo nakazano in koliko od tega je banka pobrala.
Have a nice Day

Matt
zvocnik

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12
Kraj: Piran

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 30, 2009 12:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ce nakazujes denar preko banke na domu, te obrazec lepo 'vprasa' kdo placa provizijo.

lp
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !

FZ
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041 737 410
PrimozS

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 30, 2009 12:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja sem slišal. Žal sem nakazoval v poslovalnici.

Včas so te to vprašali, zdaj pa očitno ne več ...

Kakorkoli že - s prodajalcem sva se zdilala za neko srednjo pot, upam, da bo od zdaj dalje vse steklo "kot po maslu" in da se tudi pošta potrudi in dotavi zadevo v BP kondiciji ...

hvala vsem za trud in čas

LP

Primož
Nazaj na vrh
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 06, 2009 11:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Da ne odpiram nove teme bom vprašal kar tukaj.

Slišal sem, da se zdaj na mejnem prehodu ob uvozu tehnične robe iz države izven EU in sicer do vrednosti 300 EUR na potnika v vozilu, ne plačujejo več carinski stroški.

Da ne grem težiti carini in potem en teden čakati na njihov odgovor, bi vprašal, ali se ta oprostitev plačila nanaša na naš DDV, na carinske dajatve, ali kar oboje skupaj? Da ne bi bilo potrebno plačati ničesar bi se mi zdelo že malo čudno, glede na to, da nas država ožema kjer le more, tu bi se pa odrekla...

Hvala lepa in lep pozdrav!
Nazaj na vrh
PrimozS

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 06, 2009 11:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aljoša - pa pokliči na carinsko pošto v LJ - meni do podali zelo izčrpen odgovor v 5min telefonskem pogovoru. Nisem rabil nič čakat 1 teden.

Pa še zelo prijazen je bil gospod na oni strani žice, ko je slišal, da bi rad našo državico obogatil za legendaren vintage kos audio zgodovine. Smile

LP

Primož
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 06, 2009 15:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem poklical na carinsko pošto v Ljubljano in me je možakar opalil zakaj kličem tja, saj carinska pošta nima nobene zveze s potniškim prometom in me usmeril na vodjo izmene kakšnega izmed naših mejnih prehodov.

Nato sem po kakšne pol ure telefonijade in prevezovanja sem ter tja končno dočakal pravega sogovornika (ja to je tisto o čemer govorim zgoraj - ko imaš carino kaj strokovnega za vprašati, boš pognal korenine zraven preden boš izvedel).

V glavnem takole... ob prihodu na mejni prehod se uvožena tehnična roba do vrednosti 300 EUR na potnika v vozilu samo prijavi, plačila carinskih dajatev in DDV-ja pa smo opravičeni.

Zanimalo pa me je, ker imam namen počasi nabaviti eno hifi zadevšno, da spravim svoj sistem korak naprej in iščem ugodno varianto. Naš zastopnik ne razmišlja da bi to ponudil za manj kot 350 EUR, v Zagrebu pa se dobi za 285 EUR. Za teh 65 EUR razlike raje peljem familijo na lep celodnevni izlet v Zagreb, obiščemo tamkajšnji živalski vrt, vse skupaj počastim s pizzami in sladoledom, pa še za bencin bo ostalo. Bomo vsi imeli več od tega kakor pa da bi jih pustil našemu požrešnemu zastopniku...
Nazaj na vrh
PrimozS

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 06, 2009 18:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:

V glavnem takole... ob prihodu na mejni prehod se uvožena tehnična roba do vrednosti 300 EUR na potnika v vozilu samo prijavi, plačila carinskih dajatev in DDV-ja pa smo opravičeni.

Čakaj zdaj - Hrvati ti itak vrnejo še PDV al kako? Se potem šteje vsota brez PDV za to mejo 300EUR?

LP

Primož
Nazaj na vrh
SCHalko

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 16:49
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 06, 2009 18:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
Sem poklical na carinsko pošto v Ljubljano in me je možakar opalil zakaj kličem tja, saj carinska pošta nima nobene zveze s potniškim prometom in me usmeril na vodjo izmene kakšnega izmed naših mejnih prehodov.

Nato sem po kakšne pol ure telefonijade in prevezovanja sem ter tja končno dočakal pravega sogovornika (ja to je tisto o čemer govorim zgoraj - ko imaš carino kaj strokovnega za vprašati, boš pognal korenine zraven preden boš izvedel).

Zanimalo pa me je, ker imam namen počasi nabaviti eno hifi zadevšno, da spravim svoj sistem korak naprej in iščem ugodno varianto. Naš zastopnik ne razmišlja da bi to ponudil za manj kot 350 EUR, v Zagrebu pa se dobi za 285 EUR. Za teh 65 EUR razlike raje peljem familijo na lep celodnevni izlet v Zagreb, obiščemo tamkajšnji živalski vrt, vse skupaj počastim s pizzami in sladoledom, pa še za bencin bo ostalo. Bomo vsi imeli več od tega kakor pa da bi jih pustil našemu požrešnemu zastopniku...

Tole mi diši na DacMagic Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
audiofill

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 07, 2009 08:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

PrimozS je napisal/a:

Čakaj zdaj - Hrvati ti itak vrnejo še PDV al kako? Se potem šteje vsota brez PDV za to mejo 300EUR?

Zdaj si me pa dobil, nimam pojma. Mi takrat tupi glavi ni prišlo na misel da bi vprašal. Če imaš možnost vprašati pri tistem prijaznem gospodu ki ga poznaš, bi bil vesel. Jaz ne grem še enkrat klicariti naokoli, nimam živcev...

So pa te spremembe za nas potrošnike zdaj to dobra stvar za uvoz tako nove kot rabljene robe, v kolikor so cene čez mejo ugodnejše, kar pa po mojih izkušnjah (govorim o novih stvareh) tudi nemalokrat so. Z malo iznajdljivosti lahko prideš fajn skozi. Recimo da v kakšni akciji naletiš na kakšne ugodne nove zvočnike za 600 eur ki so pri nas drugače jurja. Se zmeniš s prodajalcem da ti namesto enega računa napiše dva računa (za vsak zvočnik posebej) in pripelješ še z nekom (dva potnika v vozilu) čez mejo brez dajatev. Če se gre za kakšen ugoden surround komplet zvočnikov pa še toliko bolje, saj se lahko razdeli na 5 računov. Ali v primeru nakupa rabljene robe. Tu se znotraj teh 300 EUR spravi čuda. Kaj pa carinik na mejnem prehodu ve koliko je vredna neka rabljena naprava. Prodajalec ti kot fizična oseba na list papirja napiše, da ti je prodal svojo staro napravo za 280 EUR in zdrava marija...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu