Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

PCC 189 je zelo verjetno ok za audio
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 24, 2011 12:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

berni je napisal/a:
Ne primerjat Behringerja z Höfex-om, ki je bil v 90.letih pa tudi sedaj, ko se ne proizvaja več, vrhunski izdelek in uporabljen v veliko studijih.
Slika samo zate. Wink
Niti ne nameravam, sem pa zelo vesel in prijetno presenečen, ker poznaš in imaš "out of the box thinking" audio zadeve, za katere nisem niti vedel.
Bom vsekakor prebral, čim bo kak luft na jobu.

Hvala.
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 24, 2011 14:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tukaj imaš še malo teorije in simulacij. Trioda se obnaša podobno kot JFET, ker ima podobno krivuljo ojačanja. Pentoda je bolj podobna MOSFETu.
http://web.telecom.cz/macura/diyaudio/jfetdist.htm

Če pa hočeš prakso v 5. potezah in brez stroškov:

1. Potegni dol Visual Analyzer in ga namesti na računalnik
2. Na vhod zvočne kartice v računalniku preko kondenzatorja priklopi izhod predojačevalca ali DACa
3. Izhod zvočne kartice preko kondenzatorja priklopi na vhod predojačevalca
4. Za generiranje signala uporabi signal generator, ki je sestavni del Visual Analyzerja
5. zaženi Visual Analyzer, nastavi frekvenco generatorja npr. na 1 kHz in meri

Zraven osnovnega 1 kHz signala boš videl še vrh na 2 kHz (2. harmonik), na 3 kHz (3. harmonik) itd, itd. Lahko tudi posnameš 1 kHz signal kot .wav in ga potem daš streamat preko Squeeza.

Za Capture lahko uporabiš IrfanView. Se priporočam za kakšno lepo slikico zaslona z meritvami Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kalimero

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 21:25
Kraj: Šmartno pri Litiji

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 24, 2011 15:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kera lampa pa je B300? Spet kakšen ekvivalent?
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 24, 2011 15:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

stormsonic je napisal/a:
Tukaj imaš še malo teorije in simulacij. Trioda se obnaša podobno kot JFET, ker ima podobno krivuljo ojačanja. Pentoda je bolj podobna MOSFETu.
http://web.telecom.cz/macura/diyaudio/jfetdist.htm

Če pa hočeš prakso v 5. potezah in brez stroškov:

1. Potegni dol Visual Analyzer in ga namesti na računalnik
2. Na vhod zvočne kartice v računalniku preko kondenzatorja priklopi izhod predojačevalca ali DACa
3. Izhod zvočne kartice preko kondenzatorja priklopi na vhod predojačevalca
4. Za generiranje signala uporabi signal generator, ki je sestavni del Visual Analyzerja
5. zaženi Visual Analyzer, nastavi frekvenco generatorja npr. na 1 kHz in meri

Zraven osnovnega 1 kHz signala boš videl še vrh na 2 kHz (2. harmonik), na 3 kHz (3. harmonik) itd, itd. Lahko tudi posnameš 1 kHz signal kot .wav in ga potem daš streamat preko Squeeza.

Za Capture lahko uporabiš IrfanView. Se priporočam za kakšno lepo slikico zaslona z meritvami Very Happy
Hvala.
Rezultati bodo enkrat okoli novega leta, ker je zdaj in do oktobra sezona za hodit cross country in letos sva z mojo najdražjo prehodila komaj slabih 500km. Embarassed

Zanima me, kaj potem z meritvijo, ko enkrat zmerim? Veliko nas je pristalo na odlični 6N6P EV lampi, ki ima baje rahel frekvenčni liftoff v srednjih, ampak se ga da anulirat z signalno lampo na ampu, ki ima manjko tega liftoffa.

Buffer mojega tube DACa je naredil Bojan Hajdinjak, HL Labs, DAC modul pa Jež(Stylos, PAN modul) in tema dvema kar zaupam, da sta, kar se zasnove elektronike tiče zadevo naredila dovolj korektno).
V bistvu sem DACu samo poštimal MKPje(kar zelo priporoča tudi Salas-Salas napajalniki na Audiodiy) in bypass kondije in ožičenje na poti signala za boljše in menjal poceni poti za Alpsa in nato za atenuator, ki mi je bolj všeč in seveda, dodal Eichmann RCA Phonopoda in BNC na izhodu, kar naredi slišno razliko..
Glede zančilnosti elektrolitov sem povprašal Stormsonica in sem zelo zadovoljen z Panasonic FC, ki mi jih je priporočil in s katerimi sem nadomestil original Yageo.
Žal nisem elektronik in mi ostane samo, da kupim komponento in zaupam, da je izvedena kolikor toliko korektno. In iz nje izkopljem poceni pasivno robo in jo nadomestim z primernejšo, ponavadi, seveda dražjo(proizvajalci šparajo tam kjer ne bi smeli, o tem na Audiodiy pričajo inženirji, ki raje menjajo job in grejo na svoje)
Elektroniki na Audiodiy so enak amp kot je moj predelovali vsak malo po svoje(in kakemu se je tekom prilagajanja iz ampa tudi malo pokadilo, kar si jaz ne morem privoščit), iz česar sem spoznal, da dva elektronika dostikrat težko najdeta skupni jezik, hkrati pa, da če je amp drugačen do te mere, da mu ustrezajo ECC85 in ECC88, je najbolje ga ne prilagajat, da bo tokovno čisti ECC88, ampak, kot je predlagal eden teh elektronikov, vbost ECC85, ki imajo, k sreči še kar nekaj ekvivalentov, ki so cenejši od skoraj izginulih NOS ECC88, razlikujejo pa se samo v tem, da so ECC85. Wink

Tako, žal, nimam možnosti, da bi glede zasnove karkoli spremijal, lahko bi izmeril in ugotovil manjko nečesa, kar bi mi, morda prišlo prav pri kretnicah, ki jih je izračunal Tannoy, ker pa karakteristik Tannoy driverjev fabrika ne daje, bi to počel na slepo, kar je najlažja pot do neuspeha.
Pasivne kretnice 4 reda sem slišal in se mi zdijo dostikrat sonično dokaj invalidne zadeve, saj določeni instrumenti igrajo prepoudarjeno, tiste poudarke se da zaobit z kvalitetnimi elementi in ožičenjem v kretnici 2 reda in obdržat s tem več kohezije vseh instrumentov, zademfat gajbe z STP in na ta način še bolj(do 60,70 %) "prečistit" zvok in tako mikrotresljajev "osvobojeni" solidni driverji zvenijo vsaj tako dobro kot dražji primerki, ki jih folk dostikrat kupuje samo zaradi njihovih super podatkov, ne da bi jih prej kje slišali igrat, da bi skozi slišano lahko dojeli njihovo realno sposobnost disperzije in driva(zame pomembno, rad imam odlično, lahkotno disperzijo)in fokusiranja.

Soba je sploh komponenta zase in dobre amplitudne in frekvenčne odzive komponent, tudi harmonike, po svoje popači in poudari-zamaže, enako jih zamažejo oscilacije kabinetov zvočnikov, ki nezademfani ne samo bogato generirajo stojne valove in tresljaje zvočnih omaric, do te mere, da lahko odklopite bas driver in pustite igrati mida, ki je v svoji-ločeni omarici in se bo membrana wooferja še kar veselo premikala naprej, kot da niste wooferja odklopili.

Ko to prvič vidiš v živo, ti da mislit, kaj vse lahko vsak poštima v svojem sistemu, da ga bo soba "imela" bolj rada.
stormsonic

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 24, 2011 17:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mestn pu je napisal/a:
Zanima me, kaj potem z meritvijo, ko enkrat zmerim?

Videl boš, kako elektronke generirajo harmonike. Odvisno od posamezne elektronke se bo to spreminjalo. Če boš menjal kakšen upor in s tem spremenil delovno točko, bo tudi sprememba. Če te bo bolj zanimalo, boš začel prebirat datasheete od posameznih elektronke in iskati optimalno delovno točko. Mogoče začel povezovat določene meritve z všečnim zvokom.
Skratka, razširil si boš obzorje, naučil kaj novega, dobil vpogled v delovanje, videl v živo to, o čemer zdaj samo bereš.
Nazaj na vrh
stormsonic

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 24, 2011 22:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem našel že skoraj pozabljen LINK. Se splača dolpotegnit, nič drugega ne smem povedat Very Happy
Nazaj na vrh
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 26, 2011 08:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

stormsonic je napisal/a:
mestn pu je napisal/a:
Zanima me, kaj potem z meritvijo, ko enkrat zmerim?

Videl boš, kako elektronke generirajo harmonike. Odvisno od posamezne elektronke se bo to spreminjalo. Če boš menjal kakšen upor in s tem spremenil delovno točko, bo tudi sprememba. Če te bo bolj zanimalo, boš začel prebirat datasheete od posameznih elektronke in iskati optimalno delovno točko. Mogoče začel povezovat določene meritve z všečnim zvokom.
Skratka, razširil si boš obzorje, naučil kaj novega, dobil vpogled v delovanje, videl v živo to, o čemer zdaj samo bereš.
Super. Hvala ti za odlične smernice za nadaljnje raziskovanje.
Čaka me še menjava malih elektrolitov za "resnejše", bypass source selektorja in žice za TE(kasneje tudi za Stormsonicovo pozlačeno žičko), menjava ojačevalnega elektrolita, ko bom prebral dovolj, da bom vedel kaj kateri doprinaša), samo hitet nočem, ker si želim čimbolj popolno vtisnit v spomin sedanje dosege ampa in to z vsemi različnimi signalnimi lampami, kar jih imam.
Od 4 leta igram šah, zato razmišljam šahistično(nehal sem, ko bi moral it na profi, do tega mi ni nikoli bilo, samo do čarov in užitkov kraljevske igre) in pri tvikanju sem samo enako dosleden kot pri šahu(kjer moraš prvo v rit brcnit svoj ego in neumnost, ker kalita presojo), kjer moraš upoštevati različne otvoritve in poteze in kaj vse to pomeni za nadaljni razvoj šahovske(ih) partij(e) skozi katere si širiš znanje in predvsem miselno obzorje.
Šah je idealna predpriprava za razumevanje tvikanja.
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 26, 2011 12:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

stormsonic je napisal/a:
Sem našel že skoraj pozabljen LINK. Se splača dolpotegnit, nič drugega ne smem povedat Very Happy
Hvala.
Se bom potrudil najti čas, ker je zdaj in naslednje mesece špica trekking sezone in z najdražjo urejava logistiko za razne prijatelje iz daljnih dežel, ki bi radi trekali po SLO, preden hodijo, ko hodijo. Nato je treba od vseh posamezno pozaugat povratne info, jih posredovat domači trekerski skupnosti(in narest spletne albume) in potem naslednjim prijateljem trekerjem, ki še pridejo. Tudi z drugih celin.
Kar pomeni tudi veliko pranja prešvicanih cot in stalno pripravo sobe za goste, hojo z njimi na uvodnih delih treka, ampak se splača, saj ko jih pošljeva na večdnevni trek, se počutiva kot Hospitalera(Hostal se imenujejo trekerska prenočišča v Španiji), ki sta svojo trekkerske sotrudnike popedenala 100%.
Z off topica na topic.

Kombinacija NOS GE in NOS RCA signalnih da tipičen zvok lamp nekdanjih tube radiov(če odmislim, da takrat visokotoncev kot so danes še ni bilo in malce dajo vtis, kot da so tujek).
Kombinacija nemške NOS PCC189 in NOS RCA pa ima drugačno odličnost.
Zdaj razumem, zakaj Lorenz SEL in Telefunken.
Še en tipičen, odličen, "nekoč in danes cenjen", popoln zvok lamp, a z drugimi kvalitativnimi poudarki kot GE-RCA.
Obe vrsti zvoka sem že slišal pri starejših lampofilih in ju imam jaz in veliko drugih audiofilov zato "v ušesih" kot "tisto, res pravo."
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu