Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Trije cd playerji-mnenje
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 08, 2011 15:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vintagesonic je napisal/a:
Žal bo katerikoli CD ki si ga boš privoščil, samo z 16 bitnim zapisom. Sedaj se lahko samo še vprašaš, zakaj hudiča se 24/96 serije CDjev vseeno bolje slišijo? Za odgovore se obrni na paleto poznavalcev na tem forumu. Zagotovo dobiš ustrezne odgovore, kljub tvojim predhodnim skepsam.

Moje mnenje za snemanje za CD
-če posnetka ni potrebno obdelovati, potem je 44.1Khz optimalno. Ker z vsako višjo frekvenco sledi pretvarjanje na 44.1. Vsako pretvarjanje pa je poseg v zvok. Čim pa se posnetek obdeluje, potem so KHz-ji še kako pomembni.
- enako je z biti. Če lahko optimalno nastavimo glasnosti in če ne bomo delali kompresij, potem je 16 bitov optimalnih.
orc.perc

Pridružen/-a: Sre Nov 2009 22:05
Kraj: Posr.Park

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 08, 2011 23:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Res je Laughing

cit:
On the master recorder side, the CR500 offers the world-first direct BWF recording onto UDF formatted CD at up to 24bit/96kHz resolution.
vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 08, 2011 23:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JAZZZ je napisal/a:
Laughing Bojnih sekir ni bilo sploh Laughing
Konec meseca pa v Ulrichberg na une ta druge izvajalce

Me veseli. Sem imel že malo slabo vest Wink Prijetno potovanje na "goro od Ulricha" Laughing
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 08, 2011 23:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

orc.perc je napisal/a:
Res je Laughing

Ti zlomek, ti!

Kje si nam našel to "mašino" ? Prepričan sem, da je Sakala mislil prav tega Fostexa Wink

Wink

Nazadnje urejal/a vintagesonic Sob Apr 09, 2011 09:46; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 09, 2011 00:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po moje pa je Skala mislil, da bo dobil kakšne nasvete o izbiri CD playerja. Kot je že sam napisal, pa je dobil mnogo pametovanja, prepirov in norčevanja iz svojega znanja.

Razen treh častnih izjem, ki so mu svetovali pri nakupu....
sakala1

Pridružen/-a: Sob Nov 2010 17:04
Kraj: CELJE

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 09, 2011 06:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljen!
Nisem mislil na tega fostexa.Imam pa pri novejših cd-jih predsodke predvsem zato ,ker omenjajo 24 bit v karakteristikah,kot na tale:
http://www.affordableaudio.org/BADA-HD22.pdf ali pa kot tale:http://www.winneraudio.com/jungson/cd/mh.htm
Pri marantzu pa tega ne omenja.
Če prav zastopim je odčitavanje še vedno samo 16 bit (pri vseh?).Vse stalo kar se zgodi pa je dac?
lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 041614173
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 09, 2011 09:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vintagesonic je napisal/a:
JAZZZ je napisal/a:
Laughing Bojnih sekir ni bilo sploh Laughing
Konec meseca pa v Ulrichberg na une ta druge izvajalce

Me veseli. Sem imel že malo slabo vest Wink Prijetno potovanje na "goro od Ulricha" Laughing

bolj griček ... Laughing
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 09, 2011 09:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

sakala1 je napisal/a:
Če prav zastopim je odčitavanje še vedno samo 16 bit (pri vseh?).Vse stalo kar se zgodi pa je dac?
lp

Ne zastopiš čisto prav. Prvi del ja: odčitavanje je samo 16 bitno. Dac lahko dela z več biti, vendar, kaj vse to pomeni za kvaliteto, če je osnova 16-bitna?
Ti samo poslušaj CDP-tudi 16 bitnega, in če ti bo všeč-pozabi na "marketinške trike".
Kaj pomeni, če na CDju : piše snemano 24/96 ? Da so ga morali obdelati Laughing Pomeni, da ni bil optimalno posnet Laughing In kupci veselo odpirajo denarnice-v načelu so bili včasih taki posnetki dražji(danes je to itak "tanizek standard".
GoldProf

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 09, 2011 10:25    Naslov sporočila: Re: Trije cd playerji-mnenje Odgovori s citatom

sakala1 je napisal/a:
Kupujem cd do 300€. Iz oglasov na bolhi in audio-contakt pa sem opazil tri zanimive. 1. Marantz 17 mk2
2.Tonewin HD 22
3.Inca design katana S2
Zanima me vaše mišljenje.
lp

Moje mnenje je:
Poslušaj svoje najljubše ploščke v vseh treh playerjih in kjer ti se najbolj dopade glasba se zanj odloči. Nevem kakšne cifre za bite ti nič ne pomenijo, če ti se glasba ne dopade.
Še vedno najlepša glasba pride iz čisto navandno posnetih ploščkov kjer je označeno samo AAD. Če vsi trije igrajo enako poslušljivo, jaz bi se odločil za Marantza.

lp
Nazaj na vrh
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 09, 2011 10:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi jaz.

Ampak vse to je stvar osbnih preferenc. Jaz bolj zaupam preizkušenim klasičnim izdelkom kot novodobnim eksotom, še posebej, če se le ti kitijo z nobl imeni.

Poskusi dobiti playerje, ki te privlačijo na temeljit preizkus na tvojem sistemu. Pogosto pomaga tudi to, da posluša s teboj še kdo, ki ni okužen z audiofilstvom in pove svoje mnenje.

Vsekakor pa razmisli tudi o DAC varianti in poslušanju glasbe iz računalnika.
ck

Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 09, 2011 15:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pred leti sem imel frendov player Marantz 17 mk2 skupaj z ojačevalcem kakšen teden doma. Ostalih dveh playerjev nisem še slišal.

Marantz je bil odličen, tako da sem razmišljal o novem modelu - 15 (cd in sacd), ki so ga že imeli v trgovinah.

Če je dobro ohranjen, ti lahko dela še kakih 10 let, če sklepam po svojem starem Sony, ki zadnji dve leti sicer zašpila samo vsaka dva meseca, ker ga je nadomestil novejši in boljši model istega proizvajalca, mi je pa pred tem zvesto služil 16 let.

Ploščki posneti v DVD-A načinu bi lahko imeli napisano kakšno stvar o bitih in frekvencah tudi v stilu kot je možakar napisal, čeprav so v naših krajih redkost.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu