Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Predelava DacMagica
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 15, 16, 17  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 09, 2014 18:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mogoče zalotat še kaj znaš, bolj je problem to kvalitetno razlotat brez da kaj zaj... vezje, vem kaj vse mi je od takih strokovnjakov kasneje prišlo v roke.

Nisem prepričan da se je ravno tukaj za učit lotanja
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
malossi

Pridružen/-a: Sre Okt 2010 12:37
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 09, 2014 20:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hja, sicer sem že kako stvar polotal, mi pa sigurno manjka nekega znanja... Vem, da je potrebno v čim krajšem času stopit cin, ne vem pa, kako naj odstranim tale lim?

Sicer mi teoretično ni jasno zakaj bi lim preprečil mikrofonijo??
Nazaj na vrh
malossi

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 11, 2014 19:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mahh, nč, sej zgleda, da bom raje zadevo kar prodal, se ne bom zaj*****l s tem. hvala za pomoč vseeno
Nazaj na vrh
tromba

Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37
Kraj: Okolica LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 11, 2014 20:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

malossi je napisal/a:
mahh, nč, sej zgleda, da bom raje zadevo kar prodal, se ne bom zaj*****l s tem. hvala za pomoč vseeno

Po mojem mnenju pametna odločitev.
Nazaj na vrh
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 11, 2014 23:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, tiskanina v Dacmagicu je občutljiva in vezice rade (pre)hitro odstopijo.
ReturnToForever

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 13:47
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 12, 2014 12:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jacoby je napisal/a:
Raje ne drkaj, če ne znaš 100%, boš zakuril, potem je stvar samo še za smeti...
Z menjavo kondičev, ne boš veliko pridobil...to je bolj ali manj "kozmetika"...

Jakob, moje izkušnje z menjavo elektrolitov v različnih hajfaj komponentah so zelo pozitivne. Vsekakor jih ne bi označil za "kozmetične". Razlika je bila ponekod bolj v stilu dead/alive.
Še zlasti me je presenetila primerjava topološko popolnoma enakih predojačevalcev od katerih je imel en običajne, drugi pa Panasonic FC in Nichicon KG kondenzatorje. V vseh kategorijah je bil zvok slednjega bolj naraven in manj mehanski.
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 12, 2014 13:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Modifikacije kar tja v en dan po navadi zvok prej kot ne poslabšajo, saj sicer "uravnotežen zvok na nižjem nivoju" vržejo iz tira s tem, da izpostavijo inferiorno zasnovo in povprečno kvaliteto preostalih vgrajenih materialov. Zatorej mislim, da brez preudarne in jasne vizije kaj in kako izboljšati neko napravo, se je bolje ne lotevati ničesar. Mnogokrat pa se je tudi ob upoštevanju vsega omenjenega, treba vprašati o smiselnosti celovitega nadgrajevanja neke naprave, ki temelji na cenejši/slabši topologiji in ali ni bolje kupiti neko tovarniško boljšo napravo, ki tudi brez tweakinga zveni bolje. Wink

Audiohedonist
Nazaj na vrh
before

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 12, 2014 13:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sicer pa modifikacijo "z vizijo" kaj doseči in v okviru še smiselnega, je pri mojemu DacMagicu opravil @stormsonic, tako da bi tistim, ki vas to zanima, priporočil da se obrnete nanj, če se že ni naveličal... Laughing

Audiohedonist
Nazaj na vrh
ReturnToForever

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 13:47
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 12, 2014 13:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@before

Se strinjam, da je tvikanje šport, ki potrebuje precej vaje in znanja...

A zamenjave elektrolitov po npr. 10 letih delovanja verjetno ne bomo uvrščali v kriterij modifikacij Wink
Nazaj na vrh
jacoby

Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 12, 2014 13:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Return, sej veš kako je pri meni glede tvikanja Wink, ampak če si prebral malossi-jev post, lahko ugotoviš, da ni ravno Dr.tweaky, in pri tako natrpanih dacih, kjer je pcb droben(China) in občutljiv, je hitro kakšna vezica v stiku/zraku, in se lahko hitro kaj pokadi...potem pa menjaj smd-dsp, dac, uP...
Citiram:
Se strinjam, da je tvikanje šport, ki potrebuje precej vaje in znanja...

In se strinjam:
Citiram:
Modifikacije kar tja v en dan po navadi zvok prej kot ne poslabšajo, saj sicer "uravnotežen zvok na nižjem nivoju" vržejo iz tira s tem, da izpostavijo inferiorno zasnovo in povprečno kvaliteto preostalih vgrajenih materialov. Zatorej mislim, da brez preudarne in jasne vizije kaj in kako izboljšati neko napravo, se je bolje ne lotevati ničesar. Mnogokrat pa se je tudi ob upoštevanju vsega omenjenega, treba vprašati o smiselnosti celovitega nadgrajevanja neke naprave, ki temelji na cenejši/slabši topologiji in ali ni bolje kupiti neko tovarniško boljšo napravo, ki tudi brez tweakinga zveni bolje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 051383384
before

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 12, 2014 13:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ReturnToForever je napisal/a:

A zamenjave elektrolitov po npr. 10 letih delovanja verjetno ne bomo uvrščali v kriterij modifikacij Wink

Seveda ne, glede tega se strinjam. Zamenjave dotrajanih elementov ne gre enačiti z tweakom, čeprav nadomestitev le teh z ne popolnoma enakimi (in pri tem ne mislim na enako voltažo in kapacitivnost!), bi tudi lahko smatrali kot neke vrste tweak!

Audiohedonist
Nazaj na vrh
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 12, 2014 15:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nekje je treba z DIY začeti, če te to veseli, naj te ne motijo opazke. zamnjava elektrolitov je enostavno delo s pištolo na zrak za odsesavanje in Wellerjem na 370°C. Če tega nimaš, odnehaj ali si najprej nabavi ustrezno opremo. Še nobeden ni postal pameten samo zaradi Googla.
Nazaj na vrh
malossi

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 12, 2014 23:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za vzpodbudo, Joztom. Seveda sem laik, kar ste opazili, vendar pa spet ne tak, da nebi nikoli zamenjal kakega kondenzatorja. Imam spajkalno postajo (ki sicer ni weller na žalost) in tudi pištolo za odsesvanje. Vendar bom pomoje vseeno raje zamenjal in nabavil rDac.a npr.

Me pa še vedno zanima, zakaj naj bi lepilo preprečilo mikrofonijo?
Nazaj na vrh
jacoby

Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 13, 2014 00:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Citiram:
Me pa še vedno zanima, zakaj naj bi lepilo preprečilo mikrofonijo?

Lepilo ni tam zaradi mikrofonije, toliko daleč se niso pobijali pri Cabridge-u, sploh ne na tem nivoju naprave, pač pa je tam za dodatno fiksiranje kondenzatorja, kjer bi lahko sčasoma, zaradi tresljajev popustil lot ali kondenzator. To se dela preventivno, in je postala nekakšna industrijska navada, predvsem pri cenenih china enoplastnih pcb-jih, tega v sodobnih hi-end in dvoplastnih pcb napravah praktično ni.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 051383384
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 13, 2014 22:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Človek bi pričakoval, da je večina elektrolitov v napajalni veji ali del samega switcher napajanja in je to zaloga za tranziente ali za gladilni namen. Prekurjen elektrolit ima dvignjeno kapo ali spodaj nabreklo gumo. Sam lim, ali kar je že na sliki, nima nobenega pametnega namena, edino inducirano visokofrekvenčno switchersko tresenje aluminija bi kao vplivalo, to pa je skoraj brez veze. Če pa je le kakšen od kondenzatorjev v signalni veji, se ga tega edinega splača menjat za polypropilen ali styroflex nepolarni kondenzator, lahko je tudi bipolarno sestavljen dragoceni elektrolit, ker je ponavadi elektrolit relativo majhen. Tukaj se seže v žep za kakšen Elna Cerafine ali Black Gate ali kaj je že modno zdaj. To res slišno drastično izboljša zvok, preverjeno. Tudi se je ogibati tantalov v signalni veji, ker so izjemno občutljivi na pretirano voltažo ali staranje. Velja menjati izhodni čip za kaj plemenitega, zdaj je od okusa odvisno ali ostri ADI(AD8620) ali pojoči kakšen BB(AD2604) material, jaz NJM ne maram. Ostale teorije so bolj kačje olje in sublimirani rezultati, pa saj to tudi nekaj velja.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 15, 16, 17  Naslednja
Stran 16 od 17

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu