| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
bogomir 4051
Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42 Prispevkov: 1467 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pet Mar 22, 2013 21:01 Naslov sporočila: |
|
|
Prvi sub sem si omislil pred približno 10 leti. V teh letih sem prizkusil vse lokacije v sobi, ki so vsaj približno ustrezale, glede na siceršnjo uporabnost prostora. Bilo je še kar nekako.
Pred 2 leti pa sem bil zaradi nekih drugih sprememb prisiljen postaviti sub tja, kamor prej nisem pomislil. In stvar je zaigrala tako dobro, da je sedaj ta zgodba zame končana.
Nauk zgodbe: preizkusite čim več lokacij v sobi.
LpM. _________________ miro |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 031361550 |
|
 |
peri
Pridružen/-a: Tor Avg 2012 11:13 Prispevkov: 88 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Sob Mar 23, 2013 10:39 Naslov sporočila: |
|
|
A mi lahko gdo pove kaj je to mono konfiguracija pri subwuferju. Jas mam sub priklopljen na resiver z enim činč kablom a je to vredu. _________________ Onkyo TX-NR616, DALI Zensor 7 5.0, Focal sib1, Subwofer JAMO 650. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Sob Mar 23, 2013 10:48 Naslov sporočila: |
|
|
Peri,
ti imas svoj sub trenutno v mono kofiguraciji. Ko poslusas glasbo imas zdruzen L in R kanal in slednje gre v sub. Ti imas tako prikljuceno preko sub outa, ki ti zdruzuje oba kanala in je ze v svoji osnovi mono.
Stereo konfiguracija bi bila, ce bi imel 2x sub in bi peljal signal npr iz L pre outa na levi sub in iz R pre outa na desni sub. Tak isto se lahko naredi tudi s hi-level inputi (L zvocniski izhod iz ojacevalca na L sub; in R zvocniski izhod iz ojacevalca na R sub). Kaj je boljse zavisi od userja in je po mojem mnenju ze stvar detajlov.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
peri
|
Objavljeno: Sob Mar 23, 2013 11:12 Naslov sporočila: |
|
|
Zdaj sem malo bolj pogledal kako imam to priklopljeno. Resiver ima dva izhoda pre out za dva suba. Tako da en činč kabel gre do subwuferja v lain in zraven pa še so trije možni vtiči za činč, ki jih verjetno ne potrebujem.
Zanima pa me še nekaj zraven teh činč vtičev na subu je eno palično stikalo, ki ima tri hode levo je on sredina auto in desno obrnjeno palično stikalo pa je na of.
Kaj to stikalo pomeni naj mam to na on auto ali of. Saj tako mam na tem jamotu 650. Če gdo ve zakaj je to. _________________ Onkyo TX-NR616, DALI Zensor 7 5.0, Focal sib1, Subwofer JAMO 650. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Soundfreak
Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38 Prispevkov: 500 Kraj: Okolica Ribnice
|
Objavljeno: Sob Mar 23, 2013 11:15 Naslov sporočila: |
|
|
| To je verjetno stikalo za vklop suba. položaj 1 je, da je konstantno prižgan, 2 , da se avtomatično sam prižiga in izklaplja, 3 je pa izklopljen. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17 Prispevkov: 467 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sob Mar 23, 2013 11:17 Naslov sporočila: |
|
|
Na off bo najlepše igral...
On - vklopljen, Off- izklopljen, Auto - ko dobi signal se vklopi, ko pa se nič ne dogaja pa gre v stand-by mode. Vsaj na mojem subu je tako.
Nisi dobil navodil zraven suba?
Edit: me je že soundfreak prehitel |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
peri
|
Objavljeno: Sob Mar 23, 2013 11:30 Naslov sporočila: |
|
|
Okvirna navodila sem dobil ja. a je potem dobro da mam rajši na on ali na auto. Ni nič narobe če se sam vklapja in izklaplja. Kako imate to vi vklopljeno. _________________ Onkyo TX-NR616, DALI Zensor 7 5.0, Focal sib1, Subwofer JAMO 650. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Sob Mar 23, 2013 11:38 Naslov sporočila: |
|
|
Sem sel pogledat v navodila od tvojega receiverja. Oba sub outa sta mono. Zato je tudi tako zasenceno oznaceno na tvojem back panelu za subwooger pre-out.
| Citiram: | | You can connect the powered subwoofer with two SUBWOOFER PRE OUT jacks respectively. The same signal is output from each jack. |
Kar se tice stikala je to Auto sleep mode. Stikalo pomakni na AUTO in ti ga bo po dolocenem casu avtomaticno postavilo v stand-by, ko na njem ne bo audio signala. Eko funkcija, da se ne trati odvecne el. energije, ko to ni potrebno. Off pozicija pa je verjetno mute funkcija in sub ne spila. Poskusi pa bos videl.
Zdaj nekateri subi imajo problem z obcutljivostjo zaznave in v primeru, da je signal zelo sibek pogosto padajo v stand-by mode ali pa se sploh ne aktivirajo. Lahko je tudi primer, da je cas od prejema signala pa, da se postavijo pokonci zelo dolg in tako lahko odrezejo zacetek predvajanja nizkih frekvec. V tem primeru, pa ga das na On in je sub stalno prizgan. Poraba energije je seveda vecja kot pa, ce gre v stand by, ko ga npr. ne uporabljas.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Sob Mar 23, 2013 11:47 Naslov sporočila: |
|
|
| peri je napisal/a: | | Okvirna navodila sem dobil ja. a je potem dobro da mam rajši na on ali na auto. Ni nič narobe če se sam vklapja in izklaplja. Kako imate to vi vklopljeno. |
Stikalo daj na AUTO. Ce se ti zdi, da te zafrkava, da ti med gledanjem filma pogosto pada v stand-by in se potem dolgo postavlja nazaj ga pa daj na ON. Sam sem imel na bivsem Canton subu na Auto. Sedaj na RELih pa tega stikala sploh nimam.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
peri
|
Objavljeno: Sob Mar 23, 2013 14:11 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za obrazložitev Delfinus. _________________ Onkyo TX-NR616, DALI Zensor 7 5.0, Focal sib1, Subwofer JAMO 650. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
peri
|
Objavljeno: Ned Mar 24, 2013 16:53 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pravite na ta posnetek spodaj.
Kolko sem ga razumel, tak kot mam jas subwoofer priklopljen z enim činč kablom, potem mi tisto stikalo na subu za regulacijo hrcov od 40 do 150 Hz, ne dela in lahko herce za sub spreminjam samo na resiverju.
Zdaj pa še me enkrat zanima katero frkvenco naj mam nastavljeno na resiverju za sub: pri Onkyo je to verjetno ponazorjeno s (LPF of LFE), ki se lahko štela samo od 80 do 120 Hz nižje ali pa višje pa negre. Možnost je samo še da to funkcijo isklopim na of.
Se opravičujem, ker tolko o tem sprašujem ampak ko sem zasledil ta posnetek sem spet v temi.
http://www.youtube.com/watch?v=ZpSAQDjuWN0 _________________ Onkyo TX-NR616, DALI Zensor 7 5.0, Focal sib1, Subwofer JAMO 650. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
taddeo

Pridružen/-a: Pon Sep 2012 14:32 Prispevkov: 67 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Ned Mar 24, 2013 23:04 Naslov sporočila: |
|
|
Nastavi na reciverju 120Hz ostale zvočnike pa na 80Hz. _________________ FORZA JUVENTUS! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
peri
|
Objavljeno: Pon Mar 25, 2013 08:09 Naslov sporočila: |
|
|
Ok, hvala. _________________ Onkyo TX-NR616, DALI Zensor 7 5.0, Focal sib1, Subwofer JAMO 650. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Tor Mar 26, 2013 12:01 Naslov sporočila: |
|
|
| peri je napisal/a: | Kaj pravite na ta posnetek spodaj.
Kolko sem ga razumel, tak kot mam jas subwoofer priklopljen z enim činč kablom, potem mi tisto stikalo na subu za regulacijo hrcov od 40 do 150 Hz, ne dela in lahko herce za sub spreminjam samo na resiverju.
|
Hoj, naj te posnetek ne moti. Na posnetku ni Jamo 650. In ti tudi nimas LFE vhoda, ki bi preskocil interno kretnico suba. Tisti sub ima dva tipa Low Level vhodov. Eden je navaden tak kot ga imas ti, drug vhod, ki je samo en (rumen RCA) pa preskakuje interno kretnico.
Nastavitve pa uporabi taksne kot jih omenja taddeo. To ti je lahko izhodisce, naprej se pa lahko igras sam, da najdes svoje vsecne.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
peri
|
Objavljeno: Tor Mar 26, 2013 13:45 Naslov sporočila: |
|
|
Ok delfinus, ni več dvomov. Hvala. _________________ Onkyo TX-NR616, DALI Zensor 7 5.0, Focal sib1, Subwofer JAMO 650. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|